Istoric al automobilismului sportiv din România

Până în 1905


Apariţia “trăsurilor fără cai” cu motoare cu explozie, în Europa, la sfârşitul secolului trecut, a fost primită cu mult interes, încă de la începuturile îndrăsneţei realizări şi de către “amatorii români”.
România, împreună cu alte naţiuni care, la semnalul de start, în Franţa, au participat cu primele autoturisme concepute şi construite cu convingerea tenace că viitorul este rezervat locomoţiei mecanice pe căile rutiere, lansând primele automobile, s-a grăbit să importe şi să popularizeze utilizarea noilor vehicule. Astfel că ,, orăşenii şi ţăranii dunăreni “ au început să mâne încă din 1896 ,,carele de foc” ,, mergând fără a folosi şinele de cale ferată “.
România a avut un rol similar cu cel avut ceva mai târziu în dezvoltarea vehiculelor aeriene, ea înscriindu-se în procesul de răspândire a utilizării automobilului cu modesta sa contribuţie. Se ştie că, la fel ca inginerul român Traian Vuia, care, deja din 1905, cu puţin înaintea fraţilor Wright înşişi, reuşea un zbor cu un obiect mai greu ca aerul la Issy les Molineaux, un alt inginer român, Vasesco, educat la Şcoala Centrală, conducea în 1880, pe străzile Parisului, unul din primele automobile cu vapori care era construit în scopul transportului de pasageri, acest automobil fiind invenţia sa şi ale cărei relicve se găsesc la loc de onoare la Muzeul Şcolii Politehnice din Bucureşti, printre ai cărei profesori s-a numărat cu distincţie şi inginerul Vasesco.
România a fost printre primele ţări care au introdus automobilul în circulaţie, înainte de sfârşitul secolului al XIX-lea. Primul automobil a apărut în România în Martie 1898, purtând numele de trăsură-mobil, fiind adus la Bucureşti de Dr. Thomas Tomescu, care şi-l cumpărase la prima expoziţie de automobile ce avusese loc în vara anului 1896, la Londra.

 

 

Citeşte mai departe: Istoric al automobilismului sportiv din România

Auto Cross si Rally Cross

Inca din timpul comunismului in romania exista o disciplina a sportului cu motor numita auto cross in care marcile autohtone  alergau pe circuite amenajate cu diferite supfrafete de rulare de la asfalt pana la macadam sau pamant.Clasa auto cross presupune full contact intre masini practic era permisa orice fel de manevra pt a castiga un loc in plus , in schimb rally cross era exact opusul.Dupa 1990 o data cu posibilitatea de a aduce masini in tara din strainatate mult mai usor au inceput sa dispara masinile romanesti din aceste competitii lasand loc celor straine care veneau cu motoare de la 100 de cp in sus...au inceput sa apara si cauciucurile cramponate speciale pt asftfel de competitii.Este printre cele mai ieftine sporturi cu motor daca stam sa ne gandim in compoaratie cu raliul sau alte competitii dar cu toate astea senzatia oferita de o participare la o asemenea competitie este de nedescris.Am sa las pozele sa descrie cam despre ce este vorba .

 

 

Citeşte mai departe: Auto Cross si Rally Cross