Indicator heat engine water

All about performance,service,spare parts

Moderator: UMMM461

Post Reply
User avatar
zdebat
Junior
Junior
Posts: 66
Joined: 27 Dec 2008, 00:26
Location: Zagreb, Croatia

Indicator heat engine water

Post by zdebat » 01 Jul 2013, 19:37

Hello, how reliable indicator of heat engine water?
I changed the control panel, and now I see that it shows the temperature differs from the previous control panel.
Do you have any suggestions?
thanks


User avatar
florian
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 1482
Joined: 12 May 2011, 14:57
Location: Ploiesti

Re: Indicator heat engine water

Post by florian » 01 Jul 2013, 20:02

your problem is the engine temperature sensor which is not compatible with the electrical characteristics of the control panel.
Yo have to put a compatible sensor .

User avatar
zdebat
Junior
Junior
Posts: 66
Joined: 27 Dec 2008, 00:26
Location: Zagreb, Croatia

Re: Indicator heat engine water

Post by zdebat » 02 Jul 2013, 01:27

I will check. Thanks.

User avatar
zdebat
Junior
Junior
Posts: 66
Joined: 27 Dec 2008, 00:26
Location: Zagreb, Croatia

Re: Indicator heat engine water

Post by zdebat » 03 Jul 2013, 00:19

Sensor is old but original. Control panel indikator is old from original aro control panel.


User avatar
Maxim
Membru Devotat
Membru Devotat
Posts: 305
Joined: 18 Oct 2007, 18:16
Location: Russia , Krasnoyarsk city
Contact:

Re: Indicator heat engine water

Post by Maxim » 03 Jul 2013, 20:20

May be problems with sensor. This is can checking with help variable resistor. I have table C'-R for sensor.
Analogues for "native" temperature sensor:
VERNET ___________ B 2506 (france)
Fae ______________ 31020 (spain)
Beru _____________ 0 824 121 091 (germany)
Beru _____________ ST044 (germany)
Commercial ignition _ XTT1 (germany)
Facet ____________ 7.3008 (italy)

User avatar
zdebat
Junior
Junior
Posts: 66
Joined: 27 Dec 2008, 00:26
Location: Zagreb, Croatia

Re: Indicator heat engine water

Post by zdebat » 04 Aug 2013, 23:59

I put the new sensor, but I have the same problem. Now pointer jumps occasionally until light poorly lit. Is the problem in the contact on the control panel?


Post Reply