Modificare Bloc de Lumini

Alternatoare, demaroare, acumulatori, instalatie electrica, lumini. Si orice merge pe curent. Reparatii, modificari, probleme tehnice.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
User avatar
amicul
Membru de elita
Membru de elita
Posts: 594
Joined: 26 Jul 2007, 19:05
Location: Bucuresti
Contact:

Modificare Bloc de Lumini

Post by amicul » 22 Dec 2007, 01:00

Eu personal am modificat blocul de lumini, adica:
Am trecut de la cel traditional ( de dacie 1300 sau 1310 ) la cel de solenta sau super nova.
Mi-a luat ceva timp ca sa ma prind cum vin firele.
Recunosc ca este mult mai bine asa ( sa tragi de maneta la tine, pt schimbat faza lunga si fazascurta, poziti, iar in acelasi timp ai si semnalizarea tot pe el  ::) ::) ), de cat sa te chinui sa schimbi pozitia sus si jos si sa ai alta maneta pt semnale.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat


User avatar
amicul
Membru de elita
Membru de elita
Posts: 594
Joined: 26 Jul 2007, 19:05
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Modificare Bloc de Lumini

Post by amicul » 22 Dec 2007, 01:01

;)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat

User avatar
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 4430
Joined: 13 Jun 2007, 11:46
Location: bucuresti
Contact:

Re: Modificare Bloc de Lumini

Post by ydaniel » 22 Dec 2007, 19:46

al tau e de nova;) :D
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita

User avatar
amicul
Membru de elita
Membru de elita
Posts: 594
Joined: 26 Jul 2007, 19:05
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Modificare Bloc de Lumini

Post by amicul » 22 Dec 2007, 20:44

O sai pun de logan pana la urma  ;)
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat


User avatar
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat
Posts: 466
Joined: 01 Sep 2007, 21:08
Location: Viseu de Sus, Maramures

Re: Modificare Bloc de Lumini

Post by Ionut » 22 Dec 2007, 21:25

Intr-adevar, blocul vechi de lumini e cam nasol, mai ales maneta de semnalizare din plastic parca e de guma. Asta ma enerva cel mai mult. M-am uitat si la blocuri noi cu manete din metal, dar tot nu merg asa bine.
Eu pe 10-le meu am pus bloc de lumini mai nou fara maneta de semnalizare, tot de dacie 1310 cred si semnalizarea am luat-o de la un Fiat Uno, si merge muuult mai bine decat oricare noua, chiar daca are peste 20 de ani. In plus are si claxon. Pana la urma am pus claxon pe amndoua, pe semnalizare si pe maneta pt lumini  ;)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Stand or die.

User avatar
georgenis
Membru de elita
Membru de elita
Posts: 797
Joined: 28 Mar 2007, 14:04
Contact:

Re: Modificare Bloc de Lumini

Post by georgenis » 22 Dec 2007, 22:11

Eu am avut pus de Peugeot 309 si era foarte bine. L-am dat jos ca mi-a trebuit la altceva. Avea si semanlizarea si claxonul si tot pe o singura maneta. Si arata si functioneaza mult mai bine.

User avatar
aro4x4_10
Membru
Membru
Posts: 135
Joined: 31 Oct 2007, 22:04
Location: baia mare/satu mare
Contact:

Re: Modificare Bloc de Lumini

Post by aro4x4_10 » 07 Jan 2008, 14:09

acum am facut si eu modificarea si am pus de renault 21,merge super am: lumini,semnalizare,claxon pe una bucata maneta.La mine a fost mai usor ca sunt electricean si am avut si schema la blocul de renault si eu am facut-o pt ca ma deranja maneta de la semnalizator care era prea aproape de volan...spor la munca

User avatar
amicul
Membru de elita
Membru de elita
Posts: 594
Joined: 26 Jul 2007, 19:05
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Modificare Bloc de Lumini

Post by amicul » 07 Jan 2008, 19:43

;)) ;)) ;))
Nu sunt singurul :-"
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat

User avatar
aro4x4_10
Membru
Membru
Posts: 135
Joined: 31 Oct 2007, 22:04
Location: baia mare/satu mare
Contact:

Re: Modificare Bloc de Lumini

Post by aro4x4_10 » 08 Jan 2008, 10:54

apropo daca ajuta pe cineva schema am s-o postez doar sa cereti...

User avatar
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania
Posts: 5140
Joined: 11 Dec 2006, 19:41
Location: Enzberg D
Contact:

Re: Modificare Bloc de Lumini

Post by Werner » 09 Jan 2008, 19:06

Da, ma intereseaza, ca mi s-a stricat blocajul acela intre pozitie si faza scurta, cade levierul pe pozitie in timpul mersului  :'( si nu gaesesc altul! De la Renault 12 merge? Este la fel papucaria? Stie cineva?

User avatar
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 4430
Joined: 13 Jun 2007, 11:46
Location: bucuresti
Contact:

Re: Modificare Bloc de Lumini

Post by ydaniel » 09 Jan 2008, 19:33

sunt 3 tipuri de cablaje la blocul de lumini.cele de r12 sunt ca la primele 1300.
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita

User avatar
aro4x4_10
Membru
Membru
Posts: 135
Joined: 31 Oct 2007, 22:04
Location: baia mare/satu mare
Contact:

Re: Modificare Bloc de Lumini

Post by aro4x4_10 » 10 Jan 2008, 08:54

la blocul de R21 ii cu papuci dar la blocul care a fost original erau papuci sudati si a trebuit sa pun papuci ca sa-l adaptez pe cel de renault

User avatar
cristian54mcm
Membru Devotat
Membru Devotat
Posts: 491
Joined: 26 Sep 2010, 23:01
Location: Curtea de Arges
Contact:

Schimbare bloc lumini ARO 10 (DACIA 1310 )

Post by cristian54mcm » 15 Nov 2013, 10:53

Buna ziua! Vreau sa schimb blocul de lumini si maneta ptr stergator parbriz de pe ARO 10,care sunt aceleasi cu cele de DACIA 1310,cu unele de DACIA Supernova si imi trebuie schema electrica si cea a culorilor firelor.Multumesc anticipat tuturor celor care vor dori sa ma ajute!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
aro_geo
Membru
Membru
Posts: 190
Joined: 09 Nov 2008, 21:37
Location: Bucuresti

Re: Schimbare bloc lumini ARO 10 (DACIA 1310 )

Post by aro_geo » 15 Nov 2013, 18:09

Eu am facut rost de manetele de Nova (cu bratele rotunde) ca sa le schimb pe cele originale dar nu am gasit schema firelor desi am cautat pe dacia club unde sunt destui care au facut modificarea. Singurul lucru care l-am gasit este instalatia electrica de la nova care evident ca nu are culorile trecute. Am pus mana pe multimetru si am identificat ce fac firele. La maneta stergatoarelor e simplu, poate la blocul de lumini e cu prindere de urechi ;D. Iti recomand sa cauti pe dacia club poate esti mai norocos si nu mai trebuie sa te apuci sa masori cu multimetru.
Cristian, maneta de stergatoare de Supernova este cu potentiometru pentru automatul de stergatoare cum e cea de Nova?

PS: Acum intrebare pentru cei care au avut Nova sau au mers cu asa ceva: cum se trece de pe faza scurta pe faza lunga? Se impinge/trage/rasuceste de pe pozitia de faza scurta ca sa treci pe lunga?
Va intreb pentru ca suspectez maneta mea de lumini ca fiind stricata (sper sa ma insel).

User avatar
rica
Membru de elita
Membru de elita
Posts: 640
Joined: 19 Oct 2012, 12:51
Location: bucuresti

Re: Schimbare bloc lumini ARO 10 (DACIA 1310 )

Post by rica » 15 Nov 2013, 18:39

@aro geo ai incercat sa tragi spre tine pana face click?
Cum aprinzi faza lunga?
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!


Post Reply