Acumulatorul Auto ( bateria )

Alternatoare, demaroare, acumulatori, instalatie electrica, lumini. Si orice merge pe curent. Reparatii, modificari, probleme tehnice.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
User avatar
motul
Membru Devotat
Membru Devotat
Posts: 341
Joined: 21 Jan 2012, 20:04
Location: Alba
Contact:

Re: Acumulatorul Auto ( bateria )

Post by motul » 08 Feb 2012, 21:02

Am o intrebare. Cum se poate afla care alternator e de 12V/50A. Este ceva aparat, scrie pe el. Si cu electromotorul. Ce marca este? Romanesc sau strain. Daca e romanesc vezi ca si periile (carbunii) sunt de mai mute feluri: bune si proaste. Si daca e electromotor romanesc poate sa fie bobina, parca ai zis ca trebe sa cuplezi de mai multe ori bobina, ca sa cupleze bendixul. Bobina se poate desface si problema este oxidarea clemelor din interiorul ei. Eu am desfacut asa ceva si e simplu de reparat: se curata si se pun la loc. Dar ai nevoie de un pistol de lipt destul de puternic, sa topeasca fludorul de pe contacte.
ARO= Automobile Romanesti Off-road. Adevarat spus!!!


User avatar
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator
Posts: 2676
Joined: 20 Feb 2007, 10:10
Location: Bucuresti

Re: Acumulatorul Auto ( bateria )

Post by Dan CHIRIAC » 09 Feb 2012, 11:42

Am si eu o intrebare: care e, de fapt, intrebarea?...
Pe alternatoare sunt, de obicei, inscrise caracteristicile.
Pe electromotor ar trebui sa fie inscris un cod, ceva, apoi mai vedem...
Si mai am o intrebare: ce legatura este intre postul tau si subiectul topicului?... poate una electrica.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

User avatar
motul
Membru Devotat
Membru Devotat
Posts: 341
Joined: 21 Jan 2012, 20:04
Location: Alba
Contact:

Re: Acumulatorul Auto ( bateria )

Post by motul » 23 Mar 2016, 07:53

Am o intrebare. Exista baterie auto de 24 volti?
ARO= Automobile Romanesti Off-road. Adevarat spus!!!

BAGADI
Membru Devotat
Membru Devotat
Posts: 421
Joined: 07 Jan 2019, 16:22
Location: Suceava

Re: Acumulatorul Auto ( bateria )

Post by BAGADI » 12 May 2020, 18:14

Salutare!
Un ARO 244 din '05 cu motor Andoria euro 2 tot doi acumulatori ar trebui sa aiba? Ce amperaj?

Merci!


User avatar
toni
Administrator
Administrator
Posts: 255
Joined: 09 Oct 2018, 21:36
Location: Bucuresti

Re: Acumulatorul Auto ( bateria )

Post by toni » 12 May 2020, 19:06

Doi acumulatori de 66A, incap si de 70A in lada.

User avatar
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 4430
Joined: 13 Jun 2007, 11:46
Location: bucuresti
Contact:

Re: Acumulatorul Auto ( bateria )

Post by ydaniel » 14 May 2020, 11:35

Încap 2*80AH.Eu așa am montat la 320,243,240.

BAGADI
Membru Devotat
Membru Devotat
Posts: 421
Joined: 07 Jan 2019, 16:22
Location: Suceava

Re: Acumulatorul Auto ( bateria )

Post by BAGADI » 14 May 2020, 17:18

Multumesc pentru raspunsuri. Ma gandeam ca la Andoria, fiind motor cu o cilindree mai mica decat Brasovul, este suficienta una. Masina despre care vorbesc are o singura baterie de 80 Ah montata, probabil porneste numai cu ea pentru ca e noua. Sub scaun are cabluri pentru doua baterii totusi.....

User avatar
Soryn
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 3165
Joined: 13 Apr 2008, 18:38
Location: Constanta

Re: Acumulatorul Auto ( bateria )

Post by Soryn » 14 May 2020, 18:06

În zilele noastre omu pune pănă la urmă ce vrea și ce permite legislația . Oricum e plin peste tot de meseriași și părerile sunt împărțite. Înainte să montati 18 baterii verificati suportul lăzii dacă și rezistă la greutatea suplimentară. Unele au fost deja modificate de diverși, nu mai știi ce încape și ce nu. La baterii nu există noțiunea de pornește că e nouă( mai e nouă dacă are 6 luni de când stă în magazin?). Mai degrabă că are capacitate necesară sau că este în parametrii dați de fabricant.
Și eu cred că e suficient 80-85A. Cel mai important este să o încarci și verifici periodic și să nu uiți consumatori porniți, restul e cancan. Acum pentru garanție cer ăștia verificarea încărcării la 6 luni.

User avatar
toni
Administrator
Administrator
Posts: 255
Joined: 09 Oct 2018, 21:36
Location: Bucuresti

Re: Acumulatorul Auto ( bateria )

Post by toni » 14 May 2020, 22:02

La mine la Andoria a pornit si la -5 grade cu o singura baterie de 70A, luasem cealalta baterie sa o folosesc la altceva. Baterii de 1 an si ceva, masina o porneam odata pe saptamana sau mai rar. Bine ar fi sa ai doua, te mai duci la munte cand e frig rau, mai ai si noroc sa se arda si vreo bujie si pornesti la cravata dupa :)

Colegul meu are pe andoria o singura baterie de 100A, porneste vara/iarna usor.

BAGADI
Membru Devotat
Membru Devotat
Posts: 421
Joined: 07 Jan 2019, 16:22
Location: Suceava

Re: Acumulatorul Auto ( bateria )

Post by BAGADI » 15 May 2020, 10:35

De pornit, porneste bine pentru un ARO, invarte de trei ori maxim dupa o stationare de o luna. Dar, daca a fost prevazut cu doua....de ce sa nu respectam inginerul ARO? :) . In plus, vorba ta Toni, doua fac fata mai bine la un necaz iarna :). Mai cumpar una acelasi producator si amperaj ca sa nu "fure" una de la alta.

User avatar
Constantin
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 4343
Joined: 24 May 2009, 00:53
Location: paris(nascut si crescut la Ramnicu Valcea)

Re: Acumulatorul Auto ( bateria )

Post by Constantin » 15 May 2020, 13:41

Am pus pe undeva o filmare cu caraciumba mea, pornire anul trecut prin ianuarie, minus cinci grade Celsius, mașina nepornită de peste o lună, una baterie de 45 de amperi, pornit la sfert de cheie...
Soryn dă sfaturi dar are motoru' ori pe raft ori în portbagaj...
capitalismul reprezinta exploatarea omului de catre om
socialismul,comunismul,etc:ESTE exact inversul

Coluche

User avatar
Soryn
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 3165
Joined: 13 Apr 2008, 18:38
Location: Constanta

Re: Acumulatorul Auto ( bateria )

Post by Soryn » 15 May 2020, 19:00

Ca brend de baterii, nu recomand zap. Am asistat la 2 defecțiuni subite,totale și neanunțate.

Așa e, dau sfaturi și eu am motoru în porbagaj. Am mutat cutia și reductoru plin de șpan din porbagaj în locu la motor,ca să fac loc la motor. Mașină cumpărată de la Constantin. Ce să faci, asta e.

Măcar nu zic la lume că dau avm-uri adunate din gunoaie cu șuruburi rupte în ele , și pe urmă când aud de bani sau schimb , cer 150 de euro pe ele sau o pereche alt model da noi ;)) ;)) ;)). Că îți dau eu, că i-ale că îți fac eu ..ca.... bla bla.. ;)) Și nu în ultimu rând, măcar nu mă răstesc la lume în telefon, când vreau să vând gunoaie de lucruri O0 !
Last edited by Soryn on 15 May 2020, 19:22, edited 1 time in total.

BAGADI
Membru Devotat
Membru Devotat
Posts: 421
Joined: 07 Jan 2019, 16:22
Location: Suceava

Re: Acumulatorul Auto ( bateria )

Post by BAGADI » 15 May 2020, 19:19

Cu ZAP am patit-o si eu. Cumparata in toamna si in iarna pur si simplu a murit instant, la prima pornire la temperatura cu minus a scazut voltajul la 7-8 V si nu mai urca nici incarcata la robot. Noroc ca pastrasem garantia si fisa de verificare a alternatorului. Oricum au mai verificat o data alternatorul inainte a-mi da banii inapoi si numai dupa sesizari la Protectia Consumatorului...

User avatar
Constantin
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 4343
Joined: 24 May 2009, 00:53
Location: paris(nascut si crescut la Ramnicu Valcea)

Re: Acumulatorul Auto ( bateria )

Post by Constantin » 15 May 2020, 22:32

Soryne, pe lista mea, te trecui de la favoriți la
persoane puțin frecventabile cu memorie selectivo-combinativă alterată. Nu mă supăr pe tine și nici nu intenționez să băgăm mașina de spălat în priză pentru o pereche de chiloți tip șiret...
capitalismul reprezinta exploatarea omului de catre om
socialismul,comunismul,etc:ESTE exact inversul

Coluche

User avatar
toni
Administrator
Administrator
Posts: 255
Joined: 09 Oct 2018, 21:36
Location: Bucuresti

Re: Acumulatorul Auto ( bateria )

Post by toni » 16 May 2020, 04:26

Cele de care vorbeam sunt Caranda. Acuma am pus Rombat si am mutat cele de pe 328 pe 244. Pe patrol am varta, si alea isi fac treaba binisor, au peste 2 ani. Am avut si Banner, slabute, dupa mai putin de 2 ani una nu mai tinea curent fara sa fie conectata la nimic, am schimbat-o pe garantie.


Post Reply