"recipuire" cheie

Alternatoare, demaroare, acumulatori, instalatie electrica, lumini. Si orice merge pe curent. Reparatii, modificari, probleme tehnice.

Moderators: mariusjaz, socratee

User avatar
Soryn
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 3176
Joined: 13 Apr 2008, 18:38
Location: Constanta

Re: "recipuire" cheie

Post by Soryn » 13 Jan 2014, 23:47

ai scos cipul? ca in poze nu e vizibil.
daca ai cipul, in romania sunt uni care fac chei , iti copiaza cheia aia buna pentru butuc,si se monteaza in alta carcasa cu cipul de la cheia rupta. (asa fac astia cu chei briceag etc).
Problema e daca gasesti un atelier dinasta de copiat chei in franta,
Cipul este turnat in masa/carcasa?


User avatar
Constantin
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 4352
Joined: 24 May 2009, 00:53
Location: paris(nascut si crescut la Ramnicu Valcea)

Re: "recipuire" cheie

Post by Constantin » 14 Jan 2014, 00:08

...nu am indraznit sa scot cipul.Nu se vede bine in poze fiindca e negru pe negru.Partea metalica a cheii pare "topita" in plastic iar cipul are o moaca,asa,de magnet.

"atelier de copiat chei,in Franta"?...aici daca pierzi cheia de la usa casei,e mai ieftin sa-ti cumperi alta casa O0 sau sa cumperi tot atelierul ca sa refaci cheia...asa ca-n bancu' ala cu vaca 3:-O
capitalismul reprezinta exploatarea omului de catre om
socialismul,comunismul,etc:ESTE exact inversul

Coluche

User avatar
Soryn
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 3176
Joined: 13 Apr 2008, 18:38
Location: Constanta

Re: "recipuire" cheie

Post by Soryn » 14 Jan 2014, 00:15

Daca e scump ,o mai folosesti asa.
In romania e plin de ateliere de chei.
Nu prea gasesti sa cumperi foarte multe chesti,da cand vine vorba de chei ,aici e baza .

User avatar
wolfman
Membru
Membru
Posts: 196
Joined: 24 Mar 2011, 00:32
Location: Bucuresti

Re: "recipuire" cheie

Post by wolfman » 14 Jan 2014, 01:05

In Ro se poate copia fara probleme si fara costuri mari, oricum cred ca in jur de 50 E cu cheie cu tot. Gasisem anul trecut un atelier in piata care copia chei cu cip, mai stiu unul in Cora, altul in Bricostore etc.
Nu sunt foarte sigur dar cred ca se poate face si cu o interfata de diagnoza (copierea cip-ului). Am incercat eu acum vreo doi ani la un Opel din 2005 dar nu am reusit deoarece cheia "noua" era SH, apoi mi-a spus cineva care se ocupa cu asa ceva ca se poate face dar cheia trebuie sa fie absolut noua, nu poti lua una de la dezmembrari si sa reinscriptionezi cip-ul.


ionutzzz123
Membru de elita
Membru de elita
Posts: 519
Joined: 03 Sep 2010, 22:38
Location: bucuresti
Contact:

Re: "recipuire" cheie

Post by ionutzzz123 » 24 Jan 2014, 19:36

Fara cipul ala nu iti porneste masina, te asigur, acum un an am vazut un opel astra clasic care nu pornea din cauza asta, proprietarul a avut o idee sa deschida cheia sa vada ce este in ea si i-a cazut acel cip pe jos si nu l-a mai gasit. A trebuit sa faca alta cheie cu cip la Opel. Din ce am inteles atunci, cipul nu poate fi copiat, decat mutat dintr-o cheie in alta. Si nici pusa cheia langa alta cheie, se pare ca nu ar functiona, nu am incercat, dar o sa incerc la masina mea de curiozitate zilele urmatoare, se scoate usor cipul. Nu sunt sigur 100% daca se copiaza sau nu cipul, dar stiu ca nu functioneaza fara el in cheie.

User avatar
florian
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 1493
Joined: 12 May 2011, 14:57
Location: Ploiesti

Re: "recipuire" cheie

Post by florian » 24 Jan 2014, 20:04

Cheie langa cheie functioneaza.

User avatar
Constantin
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 4352
Joined: 24 May 2009, 00:53
Location: paris(nascut si crescut la Ramnicu Valcea)

Re: "recipuire" cheie

Post by Constantin » 24 Jan 2014, 20:17

...merge cheie-langa-cheie.Se pun metal pe metal la pornire.Nu am avut timp sa ma ocup dar trebuie sa am asigurare bancara pentru chei pierdute-rupte-furate sau efractie.
capitalismul reprezinta exploatarea omului de catre om
socialismul,comunismul,etc:ESTE exact inversul

Coluche

User avatar
wolfman
Membru
Membru
Posts: 196
Joined: 24 Mar 2011, 00:32
Location: Bucuresti

Re: "recipuire" cheie

Post by wolfman » 25 Jan 2014, 02:08

Cip-ul se poate copia 100%.


Post Reply