Ai inteles perfect. Dar ideea e buna. Daca ai doar camioane "X" si furnizorul nu mai trimite piese, o sa incepi sa casezi masinile vchi pentru a le cirpi pe cele noi. In scurt timp nu mai ramine mare lucru din parcul auto. Sa-ti povestesc cum a fost in armata inainte de '89?costy84 wrote:si daca 1/3 din parcul auto al M.ap.N este compus din camioanele "X" si constructorul in caz de razboi nu mai poate asigura piesele M.ap.N-ul ar trebui sa le traga pe dreapta si sa foloseasca doar camioanele "Y" si "Z" pentru ca astia furnizeaza piese in continuare?![]()
nu cred ca e o idee asa buna!
DAC 665 ,,Noaptea Nemirei"
- timirom
- Incepator

Re: DAC 665 ,,Noaptea Nemirei"
Somnul ratiunii naste monstri. Goya
-
costy84
- Moderator

daca ne referim la armata romana in special asta face de cand se stie . in momentul de fata aro si dac-urile se carpesc cu piese de la cele care au cazut cam de tot si acelasi lucru este valabil si la nave si elicoptere. armata oricum nu are bani pentru piese nici pe timp de pace deci ei sunt pregatiti pentru aceasta problema in timp de razboi.timirom wrote:Ai inteles perfect. Dar ideea e buna. Daca ai doar camioane "X" si furnizorul nu mai trimite piese, o sa incepi sa casezi masinile vchi pentru a le cirpi pe cele noi. In scurt timp nu mai ramine mare lucru din parcul auto. Sa-ti povestesc cum a fost in armata inainte de '89?costy84 wrote:si daca 1/3 din parcul auto al M.ap.N este compus din camioanele "X" si constructorul in caz de razboi nu mai poate asigura piesele M.ap.N-ul ar trebui sa le traga pe dreapta si sa foloseasca doar camioanele "Y" si "Z" pentru ca astia furnizeaza piese in continuare?![]()
nu cred ca e o idee asa buna!
- timirom
- Incepator

Costy, sa stii ca sfinta cirpeala nu e specifica doar armatei romane. Si nemtii au practicat-o in ultimii ani, inclusiv la elicoptere, avoane si nave de lupta. Acum, de cind au murit soldati ai lor in Afganistan, bate un vint de innoire a tehnicii. Am vazut MAN Cat, Zetros si Atego noi-noute la garaje civile, la inspectia tehnica. In ce priveste armata romana, da, cred ca asa merge de pe vreme infiintarii, din timpul lui Cuza! Dar, ca sa raminem in topic, parerea mea e ca Dac 6x6 sint foarte reusite. O arata multele filmulete existente in net. De ex:
http://www.youtube.com/watch?v=1MXHlhKG ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=1MXHlhKG ... re=related
-
costy84
- Moderator

nu am afirmat niciodata ca DAC-urile incepand de la 16.215 pana la 665 nu sunt reusite chiar le consider foarte bune tinand cont cat au rezistat in conditiile astea de mentenanta in schimb in cazul de care discutam aici "nereusit" este proprietarul.
- timirom
- Incepator

vad ca Romtehnica scoate si DAC-uri 665 la vinzare. cred ca ma maninca palma stinga... (iau sau dau bani?) 
-
NNnicusor
- Membru de elita

Eforturi depuse pentru standardizarea caroseriilor militare montate pe sasiurile DAC 665 ( T, G )si SR 114 la inceputul anilor 80
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by NNnicusor on 26 Jul 2011, 21:14, edited 1 time in total.
-
NNnicusor
- Membru de elita

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
NNnicusor
- Membru de elita

-
NNnicusor
- Membru de elita

Prima prezentare a autocamionului DAC 444 intr-o publicatie oficiala a MApN din anul 1979
- mariusjaz
- Moderator

excelent NNnicusor felicitari
-
NNnicusor
- Membru de elita

Nu e munca mea , e munca celor ce au creat DAC -ul . Ei merita felicitarile . Au pentru ce .mariusjaz wrote:excelent NNnicusor felicitari
- sefumic
- Membru

La licitatiile facute de armata, pot participa (si deobicei participa) si firme straine cu vehicule specializate in transport 4x4 sau 6x6. O urma de corectitudine tot exista, drept dovada sta capul acela de tractor alb . (exista oare ceva poze cu el ? il poate poza cineva ? ) Nu cred ca a fost singura firma care a participat la licitatie atunci, mai ales ca nu este vorba de un camion militar.costy84 wrote:BMC-ul nu inlocuieste DAC-ul in inzestrarea armatei ci basculantele roman dinainte de `89(de atunci fiind majoritatea basculantelor M.ap.N) . armata e obligata la achizitie sa faca licitatie si sa "aleaga" cea mai buna oferta, in cazul basculantelor fiind destul de multe oferte dar nu stiu sa importe cineva in romania camioane 4x4 sau 6x6 pentru transport trupe si marfuri acestea reprezentant peste 80% din autocamioanele M.ap.N adica DAC-urile (cu astea cara armata si militarii vii s, alimentele, gunoi, butoaie, fier vechi si militarii morti la groapa). si daca venii vorba de camioane noi la M.ap.N in zona tuzla m-am intalnit de mai multe ori cu un autotren cisterna alb nou nout de la ROMAN cu numere de armata.
-
dragospetres
- Membru legendar

-camion militar AMDAC-Malaezia:
http://picasaweb.google.com/asranabdull ... 7125798930
http://picasaweb.google.com/asranabdull ... 7125798930
- axxel4you
- Membru legendar

De la AMDAC de pe site .
- sefumic
- Membru

Prima e cu unul din primele bucati . Urmatoarele doua sunt cu versiunile de raliu a acestui camion .Echipa de uzina ...