Traductor turatie?

Alternatoare, demaroare, acumulatori, instalatie electrica, lumini. Si orice merge pe curent. Reparatii, modificari, probleme tehnice.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
User avatar
cristian54mcm
Membru Devotat
Membru Devotat
Posts: 491
Joined: 26 Sep 2010, 23:01
Location: Curtea de Arges
Contact:

Traductor turatie?

Post by cristian54mcm » 12 Feb 2012, 10:29

Am o nelamurire. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta piesa este cumva traductorul de turatie?Nu imi mai afiseaza turatia. [-O< [-O< [-O<
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


User avatar
razvy
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 2479
Joined: 07 Feb 2008, 20:49
Location: beius bihor
Contact:

Re: Traductor turatie?

Post by razvy » 12 Feb 2012, 10:31

da ala e ,la mine functioneaza

User avatar
Constantin
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 4225
Joined: 24 May 2009, 00:53
Location: paris(nascut si crescut la Ramnicu Valcea)

Re: Traductor turatie?

Post by Constantin » 12 Feb 2012, 10:37

Da,el este.Verifica mai intai cablurile.La mine un cablu este facut scrum de catre esapament.
capitalismul reprezinta exploatarea omului de catre om
socialismul,comunismul,etc:ESTE exact inversul

Coluche

User avatar
motul
Membru Devotat
Membru Devotat
Posts: 339
Joined: 21 Jan 2012, 20:04
Location: Alba
Contact:

Re: Traductor turatie?

Post by motul » 12 Feb 2012, 21:41

salut. Am si eu la fel dar firele sunt intrerupte. Unde trebuie legat ca sa indice turati motorului. Cum pot lu legatura cu cine va care are asa ceva, functionabil? Astept raspunsuri.
ARO= Automobile Romanesti Off-road. Adevarat spus!!!


User avatar
razvy
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 2479
Joined: 07 Feb 2008, 20:49
Location: beius bihor
Contact:

Re: Traductor turatie?

Post by razvy » 12 Feb 2012, 21:54

vine asa +prin contact ,minus si firu care pleaca in bord la turometru ,senzoru trebuie sa fie cam la 1mm de tablitele de pe volanta (asa lam reglat eu si merge bine de 1 an) firele sunt notate pe el cum vin in mufa

User avatar
motul
Membru Devotat
Membru Devotat
Posts: 339
Joined: 21 Jan 2012, 20:04
Location: Alba
Contact:

Re: Traductor turatie?

Post by motul » 15 Feb 2012, 18:04

Salut. Azi am dat jos traducatorul de turatie. Ma poate ajuta cineva cu niste poze, ca sa-l leg si eu, sa vad daca functioneaza. Am mai pus o poza cu o chestie pe care am luat-o de la un nene care a zis ca el il folosea dimineata sa porneasca mai usor, adica ii incalzea apa in circuitul mic. Eu l-am incercat si functioneaza, am bagat apa in el si l-am pus in priza si dupa un minut deja apa era calda (cca 60-70 grade). Piesa cu pricina este ungureasca, maine incerc sa traduc ceea ce este scris pe tablita. Astept poze de la cei care au traducator de turatie sa pot si eu sa-l pun pe masina.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
razvy
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 2479
Joined: 07 Feb 2008, 20:49
Location: beius bihor
Contact:

Re: Traductor turatie?

Post by razvy » 15 Feb 2012, 19:21

din cate vad eu ,traductoru nu are in capat nu are senzoru

User avatar
claus4fly
Membru Devotat
Membru Devotat
Posts: 279
Joined: 23 May 2008, 19:17
Location: Petrosani(HD)
Contact:

Re: Traductor turatie?

Post by claus4fly » 15 Feb 2012, 19:47

Razvane te rog frumos, pune o schema cu legaturile de la traductorul de turatie, ca si a meu ocupa loc degeaba in instalatie, ca ala de la care am cumparat masina le_a decupat, as vrea sa functioneze ceasul de la turometru.
In principiu sunt 3 fire colorate si 2 intr_o manta de plastic care teoretic merg la senzorul de pe volanta.tragei si tu un desen pe hartie si scaneaza-l si pune-l aici ca o sa ne faci un bine la multi care avem diesel...
multumiri anticipate !!

User avatar
razvy
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 2479
Joined: 07 Feb 2008, 20:49
Location: beius bihor
Contact:

Re: Traductor turatie?

Post by razvy » 15 Feb 2012, 20:24

este foarte simplu ,firu rosu trebuie sa aiba plus prin contact ,firu verde minus ,si firu verde cu galben pleaca ,in bord acuma care e exact nu stiu ,eu am avut pe caroserie instalatie electrica de benzinar si am legat firu care venea din bord pe bobina de inductie ,propit ca o sa ma uit in bord care unde trebuie legat ,iar senzoru vine pe gaura din stanga sub furca unde e prins cablu de ambreiaj (aro 10 f8q cutie renault)

ionutzzz123
Membru de elita
Membru de elita
Posts: 519
Joined: 03 Sep 2010, 22:38
Location: bucuresti
Contact:

Re: Traductor turatie?

Post by ionutzzz123 » 16 Feb 2012, 20:33

traductorul de turatie de la dacie este acelasi ca cel de la aro?

lica_lkw
Membru de elita
Membru de elita
Posts: 520
Joined: 15 Apr 2009, 20:41
Location: Suceava

Re: Traductor turatie?

Post by lica_lkw » 16 Feb 2012, 23:00

La motoarele pe benzina impulsurile pentru turometru se iau de pe aprindere nu au nevoie de traductoare ,deci nu este la fel cu cel de Dacia ca Dacia nu are!

ionutzzz123
Membru de elita
Membru de elita
Posts: 519
Joined: 03 Sep 2010, 22:38
Location: bucuresti
Contact:

Re: Traductor turatie?

Post by ionutzzz123 » 17 Feb 2012, 08:35

am inteles, nu stiam, multumesc frumos

lica_lkw
Membru de elita
Membru de elita
Posts: 520
Joined: 15 Apr 2009, 20:41
Location: Suceava

Re: Traductor turatie?

Post by lica_lkw » 17 Feb 2012, 11:51

Pentru putin,de asta este forumul,mai ne documentam.P.S. Nici eu nu stiu sa fac ceva cu pianul!

User avatar
alex
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 1506
Joined: 12 Mar 2007, 23:16
Location: Bucuresti

Re: Traductor turatie?

Post by alex » 17 Feb 2012, 12:01

http://www.aro4x4.net/smf/viewtopic.php ... 1&start=45

http://www.aro4x4.net/smf/viewtopic.php ... metru+24+x


Exista niste saibe care se prind de trei suruburi ale placii de presiune, ai cate o saiba la 120 grade.

Apoi un suport de plastic prins in carcasa de ambreiaj. In suportul asta vine senzorul traductorului de turatie, care arata ca o tigara.

Odata ce ai ajuns la o pozitie finala pentru citirea de turatie (variezi distanta intre senzor si placutele de la volanta) ar fi bine sa fixezi surubul si senzorul de suport cu superglue, cat sa mai poti si deschide.

Acum, la mine merge de doi ani.
Functioneaza corect? NU

1-comparand cu un aparat de itp de masurare a turatiei motorului....am facut o scala de corespondenta, pentru ca ce arata acul din bord nu corespundea cu turatia reala a motorului.

2- odata ce volanta se incalzeste de la motor, distanta dintre senzor si placute incepe sa varieze. Asta e singura explicatie pe care am reusit sa o gasesc. Practic, la plecare iti indica o turatie de relanti, apoi, pe masura ce se incalzeste masina, scade turatia indicata. iarna imi arata semnificativ mai mult, dupa ce merg ceva, scade turatia.

Singurul beneficiu este ca se misca acul in bord si macar iti spune ce regim de turatie ii dai, sa nu o tii blana pentru prea mult timp....

Alminteri, e doar un exercitiu de reparat Aro.

Daca gasesti piesele foarte ieftin, poti sa incerci sa faci turometrul. Dar e posibil sa arate ce vrea el, nu ce ar trebui....
happily mending an Aro 320 D127

User avatar
cristian54mcm
Membru Devotat
Membru Devotat
Posts: 491
Joined: 26 Sep 2010, 23:01
Location: Curtea de Arges
Contact:

Re: Traductor turatie?

Post by cristian54mcm » 17 Feb 2012, 15:12

Multumesc ptr ajutor ! Ma voi duce sa-l verific,sa vad daca mai are senzorul intai.


Post Reply