Motor 1.6 carburatie de papuc

Tipuri, performante, probleme, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

UMMM461
Membru
Membru

Re: Motor 1.6 carburatie de papuc

Post by UMMM461 »

Multumesc mult florin.
Cu ajutorul vostru incep sa ma mai lamuresc.

ubu
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by ubu »

Mi-a zis un prieten ca ar mai fi un 11.4 pe str. Liviu Rebreanu. Cu un anunt pe el.
Cand l-a aruncat, direct rechinu' l-a mancat. In doua l-a rupt.
UMMM461
Membru
Membru

Post by UMMM461 »

multumesc, o sa merg sa arunc un ochi
sinergie
Junior
Junior

Post by sinergie »

razvy wrote:Cel mai bine se preteaza cutia in 4 trepte . merge si cutia de dacie papuc in 5 cu rteductor , chiar si cutia de renault trafic cu carcasa ambreiaj de aro 10 in 4 trepte
La astea in 5 trebe si alte grupuri
Am si eu o intrebare in acest domeniu : se poate adapta reductorul de la o cutie normala de aro 10 cu patru trepte la una de papuc cu cinci ?

Am un 10.4 fabricat in '87 cu transmisia originala , motor 1,4 .
Consum inafara cca 7,5 - 8 l /100 km la viteze medii de 70-80km , in orash nu stiu exact , probabil in jur de 10 ... eu locuiesc la sat .

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

Reductoru in sine se poate adapta.Are nevoie de niste modificari.
Cutia de viteze de papuc,are atasata la partea din spate un alt tip de capac-adaptor pe care se atasaza reductorul de aro 10 propriuzis.
Mai repede cumparat o cutie cu reductor in 5 trepte de aro 10,decat de adaptat una. Nu gasesti bucati separat.
Nu prea vad de ce iti este necesar 5 trepte.Oricum 1.4 nu prea trage,daca te gandesti a scoate consum mai mic, nu se va intampla asta/iati gândul.
sinergie
Junior
Junior

Post by sinergie »

Se mai gasesc cutii originale de aro 10 in 5 trepte ?

Daca spui ca nu se merita schimbarea decat daca schimb si motorul nu cred ca am sa insist pe aceasta cale ... vorbisem cu cineva sa iau o cutie de papuc in 5 cu gandul sa renunt la tractiunea fata dar imi trebuia si grupul spate , in fine , este alta problema ... multumesc pentru sfat !
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

Doar dezmembrari,dar trebuie grupuri si cardane aferente.Mai bine o vinzi, mai pui bani si iei alta.
doktor
Incepator
Incepator

Post by doktor »

44dac wrote:Cu Aro 10.4! Acum vreo 11-12 ani am modificat jante de Aro 240 vechi, pe 16, cu discuri sudate si cu 6 gauri, mergeau bine dar greu de echilibrat. De atunci am mai facut multe...
Salut. Poti te rog sa imi dai mai multe detalii? Vreau si eu sa pun roti mai mari pe decarul meu, cu actualele arata ca o masina teleghidata...
In ce masura se potrivesc jantele de pe 240? Ok, nu merg pe prezoanele decarului dar gaura interioara unde vine MLR-ul cum este?
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

Gaura centrala janta 244 este mai mica decat la aro 10.
Ai citit mesajul ? Se gasesc jante pe 15 de aro 10 noi.Aproximativ 110lei buc.
doktor
Incepator
Incepator

Post by doktor »

doktor wrote:
44dac wrote:Cu Aro 10.4! Acum vreo 11-12 ani am modificat jante de Aro 240 vechi, pe 16, cu discuri sudate si cu 6 gauri, mergeau bine dar greu de echilibrat. De atunci am mai facut multe...
Salut. Poti te rog sa imi dai mai multe detalii? Vreau si eu sa pun roti mai mari pe decarul meu, cu actualele arata ca o masina teleghidata...
In ce masura se potrivesc jantele de pe 240? Ok, nu merg pe prezoanele decarului dar gaura interioara unde vine MLR-ul cum este?
Am si vorbit cu cativa astfel de "vanzatori". Nu am gasit nimic sub 170 lei per bucata si adaugand transportul imi incarca extrem bugetul avand in vedere ca oricum apoi nici cauciucurile nu sunt moca... Pe de alta parte am gasit roti de 240 complete la 600 toate 4
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

Ai incercat la tibi popescu?Avea cu 110lei/buc.Noi,nu reesapate cum se vand pe olx.
Cu prindere legala,nu ai cum sa montezi rotile de 240 pe masina ta.
Cineva aici modificase rotile pe 14 de aro, a pastrat butucul si a sudat alte cercuri R15 de logan.
Improvizatiile astea costa si ele bani, rezultatul va fi unu corcit,nici cal nici magar,dar la bani va costa cat o treaba calumea.
doktor
Incepator
Incepator

Post by doktor »

SorinTVY wrote:Ai incercat la tibi popescu?Avea cu 110lei/buc.Noi,nu reesapate cum se vand pe olx.
Cu prindere legala,nu ai cum sa montezi rotile de 240 pe masina ta.
Nu am incercat... Cum sa il contactez? Sigur ca as fi mai mult decat incantat sa gasesc asa.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

doktor
Incepator
Incepator

Post by doktor »

Multumesc ;) L-am contactat

Post Reply