Atestare Autovehicul Istoric Retromobil Club Român

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Atestare Autovehicul Istoric Retromobil Club Român

Post by ydaniel »

Am 4x4 functional!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

costy84
Moderator
Moderator

Re: Aro 10.1 din 1982

Post by costy84 »

Este atestat istoric?
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

Oglinzile se rotesc la orice unghi,asa le-am reglat eu!

Da,atestat vehicul istoric!!
mrs78
Membru de elita
Membru de elita

Post by mrs78 »

Pai cum ai reușit să o arestezi istoric?În anul ală nu erau oglinzi modelul acela,lucasuri in aripi iar jantele alea nici atat.nu sunt eu mare cunoscator dar as vrea sa aflu

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

Lucruri inteligente spuse de oamenii inteligenti .Dacă ar fi să o luăm după tine ,nici upgradarea mașinilor nedotate cu centuri de siguranță cu centuri de siguranță pentru mărirea nivelului de sigurantă nu ar trebui să fie permis de către retro mobil .Teoretic mașina ar trebui să conțină un procent ridicat de componente originale,pentr-u că nu ai cum să folosești toate componentele (cum ar fi șuruburile originale , bucșe,etc ) .
Mașina asta face parte din categoria Mk2 datorită suspensiei spate dotată cu punte rigidă .
mrs78
Membru de elita
Membru de elita

Post by mrs78 »

SorynTVY nu sunt asa cunoscator ca si tine in toate si tot ca nu am specializare. dar eram curios ca tot omul necunoscator cum a trecut de comisia aia de atestare.dupa mine poate sa.i puna si motor de avion frane de camion si 7 perechi de centuri.a fost doar o intrebare si nimic mai mult.
Dar de nu poti sa intrebi nimic ca se sare in sus de...
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Sorine , una este să îi pui centuri deşi dacă ai pretenţia de atestat ar trebui să nu ţi se permită alta este să pui pe ea elemente ce nu existau în anul fabricaţiei. După teoria ta ar trebui ca Dacia 1300 din ´78 a lui taicămiu cu bări de plastic şi alte elemente de 1310 să poată fi atestată. Ai cumva idee, în vest sunt permise modificările care le susţii tu ca fiind normale? Apropo, atestarea nu se dă pe "Mk 2" ci pe anul de fabricație.
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Singurele elemente care se pot modifica, fara sa piarda atestatul de vehicul istoric, sunt la sistemul de frânare si directie. Dar si aici cu anumite restrictii. Pe un ARO nu ai voie sa pui complet alta directie. Poti pune o servodirectie cum s-a montat pe modele mai tinere. La frâne la fel. Dar centuri de siguranta nu ai voie sa adaptezi, sau scaune mai noi, sau "sportive". Becuri halogen cu soclu de bilux sunt permise, "xenoane" nu.
ubu
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by ubu »

Daca in jante si in oglinzi sta istoria istoricului... poate ne îngroapă daniel in oglinzi si jante. N-avea oglinzi....
Cand l-a aruncat, direct rechinu' l-a mancat. In doua l-a rupt.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Păi nu prea ai înţeles care este treaba, Daniel şi-a făcut maşina aşa cum a crezut el că ar arăta mai bine, bravo lui, maşina arată foarte bine iar gusturile proprietarului nu se discută. Problema este cu Retromobil Club Român care se vrea a fi o autoritate în domeniu dar o "gafează" din ce în ce mai mult. Da, pentru a deţine un atestat de autovehicul istoric maşina trebuie să fie exact aşa cum a ieşit din fabrică orice modificare cu piese din altă generaţie de fabricaţie (nu mai vorbim de piese de pe alte maşini) îi distruge autenticitatea şi atunci poţi să îi spui cum vrei tu numai istoric nu. Ca exemplu uite o altă măgărie marca R.C.R, o maşină superbă dar de unde până unde statut de autovehicul istoric? A ieşit vreodată în configutaţia asta pe porţile U.A.P sau de la IDMS pentru a căpăta statutul de autovehicul istoric, hai să fim serioşi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ubu
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by ubu »

Pentru niste modificări reversibile nu mi-as face atâtea griji. De institutii intransigente e plina tara asta, apreciez pe cei din ACR ca nu-s bigoti, sau mai stiu eu cum sa le zic...
Cred ca ne ajunge RAR-ul. Sau mai vrem unul ?
costy84
Moderator
Moderator

Re: Atestare Autovehicul Istoric Retromobil Club Român

Post by costy84 »

Trebuie să te contrazic, RCR, Retromobil Club România (ACR este Automobil Club Român) nu este o instituţie ci un club deci nu poate fi comparat cu RAR-ul, pe de altă parte, la partea cu autovehiculul istoric trebuie şă fie intransigenţi dacă vor să fie consideraţi serioşi. Nu te obligă nimeni să o ateşti istoric aşa că dacă nu îţi place varianta ieşită din fabrică şi vrei să o înbunătăţeşti nu o mai ateşti şi gata, însă dacă ei dau atestate la maşini care nu se încadrează în aşa ceva nu fac decât să întărească ideea că totul este o afacere, atestatul ăla scăpându-te de impozit, rovinietă şi mărind valoarea maşinii că, deee, atestă RCR că are valoare de vehicul istoric.
ubu
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by ubu »

Acr, ce-o fi, nici nu ma interesează.
E vorba întâi de anii masinii si sa fie impecabila la atestare.
Acuma, si-o fi pus omu oglinzi de plastic, jante cu cinci ani mai noi sau de renault si 2 sau 16 proiectoare...
Hai sa-l rastignim ca pe Iisus si sa-i luam si pasaportu, ca noi santem puristi !
ardeleanu
Membru legendar
Membru legendar

Post by ardeleanu »

vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar

Post by vercingetorix »

Stati linistiti, am vazut anul trecut la o adunare RCR masini istorice cu servodirectie, servofrana si GPL !
Optiuni adaugate ulterior atestarii, desi exista o declaratie pe propria raspundere sub sanctiune penala ca nu se vor executa modificari.
Pina la un punct modificarile sunt logice, de exemplu o pompa de frana simplu circuit iti cam pune viata in pericol...
Am inteles ca in Italia se admite GPL pe vehicule istorice iar in Anglia se accepta si alte motorizari decat cele originale.
Doar noi suntem mai catolici decat Papa ...
Daca nu Aro, atunci ce ?

Post Reply