9 MAI

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
mariusjaz
Moderator
Moderator

9 MAI

Post by mariusjaz »

Poate nu stiati, dar astazi 9 mai este ziua victoriei asupra nazistilor.

ardeleanu
Membru legendar
Membru legendar

Re: 9 MAI

Post by ardeleanu »

9 Mai pe stil … rusesc, 8 Mai pe stil european.
vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar

Post by vercingetorix »

8 Mai 1921 era ziua infiintarii PCR, asa am invatat la scoala.

In noaptea de 8-9 mai 1945 la Cartierul general sovietic din Berlin-Karlshorst s-a semnat actul de capitulare ce a intrat in vigoare la data de 9 mai ora 00:01, de aceea se sarbatoreste pe 9 mai.
Actul de capitulare necondiționată a fost semnat de mareșalul german Wilhelm Keitel în prezența mareșalului sovietic Gheorghi Jukov și a reprezentanților aliați.
Asta e istoria, buna sau rea.
Daca nu Aro, atunci ce ?
ardeleanu
Membru legendar
Membru legendar

Post by ardeleanu »

Faptul că există mai multe acte de capitulare, în principal pe motive de orgolii politice, nu schimbă de loc cronologia acestora.

https://www.unitischimbam.ro/actul-capi ... -mai-1945/

De altfel, Europa sărbătoreste pe 8 mai. Restul fac ce vor.
La un moment dat trebuie să ne hotărâm ce vrem si cu cine defilăm.
Nostalgicii epocii comuniste sunt primiti cu drag de Putin… si trimisi pe front în Ucraina să apere idealurile mult slăvite.

vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar

Post by vercingetorix »

Dupa 80 de ani brusc s-a schimbat data sarbatoririi, asta spune totul.
Si eu i-as trimite in prima linie a frontului pe sustinatorii razboiului, sa dovedeasca cu fapte atasamentul pentru valorile euro-atlantice.
Daca nu Aro, atunci ce ?
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

vercingetorix wrote: 14 May 2026, 12:21 Dupa 80 de ani brusc s-a schimbat data sarbatoririi, asta spune totul.
Si eu i-as trimite in prima linie a frontului pe sustinatorii razboiului, sa dovedeasca cu fapte atasamentul pentru valorile euro-atlantice.
Nicidecum. Nu s-a schimbat ceva. Cine citea si altceva pe langa ce spun bolsevicii afla asta. Este ceva neclar, ca sa nu spun ilogic in declaratia dumitale. Cine sunt "sustinatorii razboiului" ? Declansatorii razboiului ce ar fi? Aia care spun ca nu se opresc din agresiune, ce sunt?
Ca sunt multi care sunt luptatori din sufragerie, ai dreptate. Insa eu as incepe trimiterea pe front fix cu aia care se declara antirazboi si considera ca e doar treaba Rusiei ce face In Ucraina, ca Romania nu este afectata (chiar daca Rusia fara ezitare ne considera tinta legitima).

Post Reply