DAC 665 ,,Noaptea Nemirei"
-
dragospetres
- Membru legendar

Re: DAC 665 ,,Noaptea Nemirei"
-am remarcat, in poza presupusului DAC 4X4 cu cabina lunga,un detaliu interesant:anvelopele nespecifice armatei romane din acea perioada,probabil sunt anvelope Michelin,deci era probabil comanda speciala externa.
- Victor
- Membru de elita

Acele anvelope sunt de mult folosite de armata sunt poloneze. avem si noi Dacurile 6x6 Incaltate cu asa ceva.
Nu Fura! Guvernul Uraste Competitia.
-
dragospetres
- Membru legendar

-inainte de '89 anvelopele militare la DAC nu aveau un astfel de design.Nu produceau polonezii pe vremea aceea astfel de anvelope.Sunt aproape sigur ca sunt Michelin.
-
nicusor84
- Membru Devotat

in garajele armatei la anumite cazarme sunt unele iar altele circula ope strada ca au foarte putini kilometrii la bord , un specimen de genul ala l-am vazut saptamana trecuta , e de la marina seara il parcheaza in fata portii la o unitate in cartier la mine iar ziua il mai scaote la plimbare , seara il spala si il parcheaza la poartaZmeu wrote:Offtopic
ARO-urile alea Maxi Taxi din parada unde or fi....maine iau 2(doua) bucati
-
NNnicusor
- Membru de elita

Vazand discutia despre cauciucuri cred ca era folositor sa adaug in postarea mea anterioara ca
prezentarea de noutati de la Academia Tehnica Militara a avut loc prin 1995 ( +/- 1 an ) .
Cu aceasta ocazie s-au mai prezentat ambulantele ARO si Peugeot cu echipament tip Vest ,
buldozerul S-1800 cu echipament de dirijare laser , mina termobarica , lansatoare de tinte
false pentru aviatie , armament de infanterie in calibre NATO si multe altele .
prezentarea de noutati de la Academia Tehnica Militara a avut loc prin 1995 ( +/- 1 an ) .
Cu aceasta ocazie s-au mai prezentat ambulantele ARO si Peugeot cu echipament tip Vest ,
buldozerul S-1800 cu echipament de dirijare laser , mina termobarica , lansatoare de tinte
false pentru aviatie , armament de infanterie in calibre NATO si multe altele .
- YoKoMy
- Membru legendar

Doi batrani, zac la pompieri...
DAC-ul cred ca e cisterna? Nu l-am vazut circuland niciodata.
Mercedesul ala nu a miscat de mult, doar alt Mercedes verde l-am vazut prin 2009 ultima data, circuland...abia mergea si cu un fum albastru dupa el
Poza cu Mertzanu' verde.
DAC-ul cred ca e cisterna? Nu l-am vazut circuland niciodata.
Mercedesul ala nu a miscat de mult, doar alt Mercedes verde l-am vazut prin 2009 ultima data, circuland...abia mergea si cu un fum albastru dupa el
Poza cu Mertzanu' verde.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

- Victor
- Membru de elita

Din 98 le stiu eu Incaltate cu acel tip de anvelope. am stat de vorba si cu cei mai batrani si ei le stiu de prin 94. Apropo si bondarasii cum le mai zicem noi la puisorii de DAC sunt Incaltati cu asa ceva. e vorba de dacurile mai mici 4x4 cu motorizare saviem turbo.(dac 444T).
Nu Fura! Guvernul Uraste Competitia.
-
dragospetres
- Membru legendar

-se vor moderniza autocamioanele militare cu sprijinul firmelor germane(probabil MAN):
http://www.amosnews.ro/Vizita_oficiala_ ... a-29-52330
http://www.amosnews.ro/Vizita_oficiala_ ... a-29-52330
- sefumic
- Membru

Echipament de stins incendii la sonde realizat pe baza unui motor cu reactie. Fabricat la Bacau . Autosasiu DAC
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- autom
- Membru Devotat

VArianta anterioara era pe sasiu SR. Dl Flo trebuie sa sti mai multe.
- flo
- Membru legendar

Iata la ce folosestesefumic wrote:Echipament de stins incendii la sonde realizat pe baza unui motor cu reactie. Fabricat la Bacau . Autosasiu DAC
http://www.aro4x4.net/smf/download/file ... =34911&t=1
Primele autospeciale de stins cu jet de gaze au fost fabricate la Bacau pe sasiuri SR 114 AspJ SR144, cu motor de MIG 15.
Ulterior s-au fabricat, cinci unitati dac nu ma insel pe R 12215 cu motor de MIG 19.
In prezent nu se mai gasesc in dotare, stingerea sondelor fiind obligatia societatilor care se ocupa cu extractia.
S-au fabricat (cu motor de MIG 21, dar nu sunt foarte sigur) pe sasiuri de tanc.
- sefumic
- Membru

De la expozitia militara de asta primavara BSDA 2010 . Blindata la parada de ziua Romaniei Bucuresti 2009
- sefumic
- Membru

Roman 26.360 DFAEG (Autosasiu obuzier calibru 155mm) echipat cu motor MAN ,6 cilindrii in linie, 11967 cmc, 360 CP, EURO 3, cutie de viteze tip ZF 16 151 OD (mecanică, sincronizata cu 16+2 trepte de viteză), tractiune 6X6 si sarcina utila de 26000 kg. Poza facuta la Expomil.
-
dragospetres
- Membru legendar

-sefumic,dar la poarta 2 nu a aparut inca camionasul acela 4x4 care l-ai prezentat odata?Poate faci o poza cu rezolutie mai mare.
- sefumic
- Membru

Nici nu o sa apara ... sunt tinute intr-o hala separat. O sa incerc sa il gasesc si ii fac eu o poza. Intr-e timp doua poze : una cu un 15.240 DFAEG (motorizare CAT) si una cu capul de tractor portuar (poza este luata din site-ul ...de pe atunci... al uzinei care asambla Romanuri din CKD-uri. )