ARO 10 vs 24

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Re: ARO 10 vs 24

Post by georgenis »

Am mers eu prin noroi de 1 metru cu un John Deere 4x4. Inauntru avea aer conditionat cd, tot ce vrei.

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

florin75 wrote: Si e cu 1000 kg mai usor!
Florine, da AROu tau are 800-900 de kile? Ca mie imi da cu virgula cand calculez...
florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

Nu Stefan, are undeva intre 1200 si 1300 kg. Brasoveanul tau cat avea?
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

ce e aia ... proprie sau max autorizata?

a meu, citat din talon, are 1785 proprie si 2475 max. autorizata
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)

florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

tarzy wrote: ce e aia ... proprie sau max autorizata?

Te faci ca nu intelegi! Poate am exagerat cu 1000 kg diferenta, dar si cele 500 conteaza!
Oricum, m-am convins, tinand cont de argumente, ca A24 e mai bun! La ce, doar voi stiti!
De fapt, sunt la fel de proaste amandoua, din toate punctele de vedere, performante, fiabilitate si ce mai vrei tu! Chiar vroiam sa fac o noua investitie, dar cred ca o rabla in familie e de ajuns! S-ar putea sa ma orientez spre un Isuzu, sincer m-am cam saturat sa ma vaneze RAR-ul pe sosele, daca-mi iau si un A24 chiar pot sa ma opresc singur si sa predau talonul!  :P
kato
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by kato »

florin75 wrote:

Te faci ca nu intelegi! Poate am exagerat cu 1000 kg diferenta, dar si cele 500 conteaza!
Oricum, m-am convins, tinand cont de argumente, ca A24 e mai bun! La ce, doar voi stiti!
De fapt, sunt la fel de proaste amandoua, din toate punctele de vedere, performante, fiabilitate si ce mai vrei tu! Chiar vroiam sa fac o noua investitie, dar cred ca o rabla in familie e de ajuns! S-ar putea sa ma orientez spre un Isuzu, sincer m-am cam saturat sa ma vaneze RAR-ul pe sosele, daca-mi iau si un A24 chiar pot sa ma opresc singur si sa predau talonul!  :P

ho...ho...baieti !asa repede va predati?
nea Florine te-as intreba cate japonezarii ai avut ?de spui ca ARO nu este fiabil sau mai ales ca nu are performante!!!
despre ISUZU asta chiar este un rahat de masina in privinta fiabilitati si a performantelor daca indraznesti sa faci cu ea ce faci cu un ARO !!

dar precum spuneam "un ARO poti sa-l iubesti sau poti sa-l urasti dar niciodata daca esti cu adevarat PASIONAT nu-l poti ignora " !!

fiabilitatea unei masini tine in primu rand de intretinere oricare ar fi marca ei , la ARO majoritatea o fac cu zgarcenie sau cu o sarma si un patent ca "doar merge si asa" !!dar vrem fiabilitate

nu stiu cum cum uni sunt opriti pentru a fi fu....ti de catre RAR numai pe motivul ca au ARO !Eu de cate ori am fost oprit totul sa terminat cu discutile de admiratie a felului in care arata masina mea !chiar daca este ARO !

atentie la PASIUNE domnilor !!!

cu respect

kato
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

aha ..... deabia acum am priceput eu ce te doare pe matale .... si anume ca la o adica .... un 24x poatea lua pe fratiorul mai mic de a10 in compartimentul de bagaje si .... ce-i culmea .... asta si legal  ;D

trebe numa' rabatata bancheta (la 243 nici macar) si-un flex mai sanatos

serios acum ... faci comparatie distorionata .... o fi 24x mai greu dar .... are si motor (e) pe masura, il cam doare la basca de diferenta fie ea de 500 de 1000 sau ... chiar 1500 de Kg

bre Florine .... daca matale chiar vrei sa-ti cumperi o alta masina .... bucurate ca ai de unde alege ..... da mai intai hotarastete ce vrei sa faci cu masina si apoi .... actioneaza .... oricum fara niscaiva compromisuri nu se poate

orice 4x4 - chiar si Q7 - va avea dezavantaje fata de "civile" in oras .... da nu trebuie sa-ti spun eu tie povestea asta ca tu o stii mai bine ca mine

parerea mea .... ca atat timp cat nu ai de tras remorca .... nu se merita 24x (chiar daca macat teoretic e mai bun  :-@) chiar si numai din prisma impozitelor. gandestete ca numai maine nu-i poimaine .... trec 3 ani de la aprobarea codului fiscal si onor guvern va avea dreptul sa-l modfice, si atunci .... in spirit pur european va trebuii sa spunem by by la derogarea ptr autoturiseme de productie indigena

asa cum ati spus si voi .... unde ajunge 24x va ajunge si a10 (e drept ca mai turat si cu mai mare atentie la ceasu' de apa) .... iar daca de acolo incepe padurea mai deasa chiar va merge mai departe.

cum spuneam .... daca chiar vrei tu sa cumperi 24x .... pai nu ai decat sa cauti un 240 (1) si uite asa scapi de cateva Kg in plus si o sa ai avantajul plusului de motor

da .... inca o data .... hai sa renuntam la abordarea asta "belicoasa" .... nu de alta dar sunt convins ca ar fi mai contructiv daca am discuta mai pertinent si argumentat

florin75 wrote:

Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

Nu am mai avut japoneze, dar nu ma pot abtine sa nu ma intreb: de ce nu vezi nici un Aro la concursurile de off-road? Nu mai zic sa si castige ceva!

@Tarzy: motor de 24 cu apa fiarta am mai vazut, dar A10 niciodata!  :P
Si da, vreau argumente, nu vorbe rautacioase, chiar imi incolteste in minte ideea unui 243, dar nu sunt sigur ca e cea mai buna idee!

@Kato: da, recunosc nu sunt atat de pasionat ca tine!
George
Administrator
Administrator

Post by George »

bre florine,ce te plangi ca predai singur talonul,la 24x? de ce? ma crezi ca eu de cand am ARO nu m-a oprit nimeni niciodata? si ca n-am asigurare? sau taxa de drum? nu mai da vina pe masina...  :P
cat despre ce model ai vrea,mai bine uita-te dupa 244. il gasesti mai ieftin si in mai buna stare decat un 243,e mai confortabil pt pasageri,si ai aceleasi performante si capacitati de trecere...
ARO CLUB ROMANIA
florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

kato wrote: nu stiu cum cum uni sunt opriti pentru a fi fu....ti de catre RAR numai pe motivul ca au ARO !Eu de cate ori am fost oprit totul sa terminat cu discutile de admiratie a felului in care arata masina mea !chiar daca este ARO !

kato
Stim ca e frumoasa, a scris si la gazeta! Ce pot sa zic? La cat mai multe opriri la RAR!

Keo, cati km faci tu pe an cu Aro? Si unde vrei sa te opreasca, pe forestier in Piatra Craiului? Eu anu' asta numai pana acum, am facut 12.000 km, si am fost oprit de RAR o data! Am scapat pt ca, vorba lui Kato, arata bine masina si i-a placut politistului. Aia de la RAR, in schimb, cand au ridicat capota au zis ceva de solutii tehnice de c...t.
Puteti ignora problema, puteti sa faceti misto de mine, dar un Aro e oprit mai des de catre RAR, doar pt ca e Aro si se stie ca are probleme cu directia, franele si poluarea. Si pe buna dreptate in marea majoritate a cazurilor, nu-i condamn! Atata timp cat in concedii si la serviciu va duceti cu meganu' cu loganu' sau cu mai stiu eu ce, va puteti mira de ce unii sunt fu..ti de RAR!
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

florin75 wrote: Nu am mai avut japoneze, dar nu ma pot abtine sa nu ma intreb: de ce nu vezi nici un Aro la concursurile de off-road? Nu mai zic sa si castige ceva!
mleo are un ARO 10 SuperRally (asta sigur nu te va intrista, Florine, fiind un 10) si il mai si alearga pe ici pe colo, si nu e singurul ARO care a mai "alergat" sau care de acum inainte va "alerga"... Mai erau si cei doi frati, care aveau pe parbriz "parasolar" cu AMROM, a fost poza pe aici, nu? Mai cunosc si eu cateva 24x-uri care se dau prin competitii, si cateva care sunt in pregatiri... Si cunosc si cateva rezultate onorabile, cum ar fi loc 2 si 3, dar nu am "hartii" exacte...

Cat despre RAR - eu am avut norocul sa nu ma opreasca absolut niciodata politia cu ARO, pe nicaieri pe unde am umblat prin tara...si nici nu mi-e teama, nu mi-a fost nici cu Brasoveanul... pe langa faptul ca pot sa anuleze ultimul ITP in caz ca sunt probleme, si nu imi era greu sa iau altu repejor, nu aveam nici o alta neregula in acte sau asigurari sau taxe...

Sincer Florin, nu te inteleg, de ce ti-e frica??? Practic masina ta ar trebui sa treaca ITPul singura fara probleme sau ajutoare de la Nea' Grigorescu sau altii... Motorul scoate noxele bune, nu ai joc in directie, de franat franeaza, de aratat bine arata... doar nu crezi ca ti-or lua talonu doar pentru ca e ARO... ok, spui ca te opresc doar pentru ca e ARO, nu te contrazic, dar serios vorbind, ce ar putea sa-ti faca tie????

Inteleg sa isi faca griji cineva cu un brasov de pe vremea cand bunica era fata mare, care "fumeaza" si la relanti de nu te "auzi", si are joc la volan de juma de tura, franele opresc, insa numai daca ai rabadre... nu are frana de mana, etc etc... ala da, poate sa isi faca griji, dar tu???
florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

Gresesti Stefan! Daca iti ia talonul in urma verificarii RAR de pe sosea, nu te duci sa repeti ITP-ul, faci RAR-ul si stii ca la RAR nu trec masini adevarate. Fii sigur ca nu se vor limita sa constate ca OK, motorul nu scoate noxe, iti vor verifica la sange absolut toata masina!
Da-mi voie sa-mi fac griji atunci cand vad ca pe o distanta de 90 km, intre Bucuresti si Alexandria sunt 2 echipaje mobile RAR, noroc ca eram cu Fiat-ul lui taica-miu!
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

florin75 wrote: ................. chiar imi incolteste in minte ideea unui 243, dar nu sunt sigur ca e cea mai buna idee!
.........
pai .... nici nu e .... ti-am spus .... depinde ce vrei sa faci cu masina .....
(Winston Churchill)
kato
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by kato »

Florine participarea slaba in competiti se datoreaza FITELOR si ideilor preconcepute a unor oameni care ridica in slavi ce este al altora !

baga in ARO zece mi de euro in bricolaje si atunci sa vezi ca poate la fel ca si celelalte !

crezi ca un DEFENDER este mai bun decat ARO in varianta stok ?eu nu cred

toate se rup daca nu sant aduse modificari serioase ,numai ca proprietari de occidentale nu prea recunosc acest lucru !!

le este rusine sa spuna ca a dat o caruta de bani pe o masina si sa rupt in teren la fel ca un ARO !

tre sa recunosc ca intradevar la confort ,aspect, finisaje sunt o clasa peste aro dar daca te uiti la un model de masina de teren de varsta si conceptia lui aro ai sa vezi ca aro este net superior !
florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

Aici ai dreptate!

Post Reply