Presiune in cauciucuri, siguranta in trafic

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Am vazut la vulcanizare mai demult un papuc plin cu baterii vechi. Si ca sa nu fie lasate cauciucurile sa-i opreasca politia au bagat 5 atmosfere in cauciucurile din spate, si tot erau lasate putin. Probabil ca erau vreo 2 tone acolo...

George
Administrator
Administrator

Post by George »

georgenis wrote: Am vazut la vulcanizare mai demult un papuc plin cu baterii vechi. Si ca sa nu fie lasate cauciucurile sa-i opreasca politia au bagat 5 atmosfere in cauciucurile din spate, si tot erau lasate putin. Probabil ca erau vreo 2 tone acolo...
si uite'asa a murit Laura Stoica...din pricina unor inconstienti,care nu inteleg ca totul are o limita si nimic nu e facut sa reziste la "cat incape"...
ARO CLUB ROMANIA
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Lasa mey ca am fost eu la o vulcanizare si mi-a bagat prostul de acolo 4,5 atmosfere in roata cu cauciu JR, iar dupa o ora si jumatate a facut explozie. Am avut un noroc chior din foarte multe puncte de vedere.
Asa ca eu cred ca 2 sau 2,5 atmos sunt deajuns pentru orice fel de roata ( zic eu ).
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

3 atmosfere la C-uri cu incarcatura grea.

maiden
Membru de elita
Membru de elita

Post by maiden »

amicul wrote: Lasa mey ca am fost eu la o vulcanizare si mi-a bagat prostul de acolo 4,5 atmosfere in roata cu cauciu JR, iar dupa o ora si jumatate a facut explozie. Am avut un noroc chior din foarte multe puncte de vedere.
Asa ca eu cred ca 2 sau 2,5 atmos sunt deajuns pentru orice fel de roata ( zic eu ).

De unde shtii ca erau 4,5 atm?! Stiai cat se baga intr-un cauciuc?! De ce el e prost?! De obicei, flacaii de la vulcanizari cam stiu ce presiune se baga-n anvelope, si doar la cerere exagereaza..... Daca nu shtiai cat a bagat, de unde-ai stiut apoi ca erau 4,5 dac-a explodat?!
don't forget kids..the more posts you have the bigger your penis gets !

Pentru orice fel de nelamuriri in ceea ce priveste utilizarea forumului, apasati AICI !
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Re: Presiune in cauciucuri, siguranta in trafic

Post by tarzy »

probabil ca a verificat cat mai avea in restul pana la 4 ca doar nu a bagat si-n rezerva

nu prea am auzit ca aia de lucra in vulcanizare sa fie doctori docenti .... si eu m-am trezit cu suprapresiune in pneuri si de aceea .... prefer sa pun peu pana pe "pistol" si-mi fac singur ..... ma mai murdaresc un pic pe maini da .... stropgelul utilizat cum trebuie se dovedeste a fi super OK
maiden wrote:
amicul wrote: Lasa mey ca am fost eu la o vulcanizare si mi-a bagat prostul de acolo 4,5 atmosfere in roata cu cauciu JR, iar dupa o ora si jumatate a facut explozie. Am avut un noroc chior din foarte multe puncte de vedere.

De unde shtii ca erau 4,5 atm?! Stiai cat se baga intr-un cauciuc?! De ce el e prost?! De obicei, flacaii de la vulcanizari cam stiu ce presiune se baga-n anvelope, si doar la cerere exagereaza..... Daca nu shtiai cat a bagat, de unde-ai stiut apoi ca erau 4,5 dac-a explodat?!
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Da am vazut cit au bagat, dar greseala mea a fost ca am uitat sa le spun sa scada presiune, pt ca m-am luat cu ei la o vb mica si am uitat.
Ei au bagat chiar sub nasul meu 4,5 at  :-X.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Fara a avea intentia de a te contrazice de dragul contrazicerii  iti zic { din experienta  ca un JR 78/15  cu 8 pliuri nu va face niciodata explozie  daca este umflat la 4,5 bari decat daca este foarte uzat ,are taieturi sau a fost folosit si rulat cu presiuni scazute -2/2,5 bari O groapa mai sanatoasa sau orice alt obstacul abordat mai violent rupe tesatura -cordul si in timp apar probleme de genul de mai sus .Eu folsesc frecvent 4,5 bari cand transport sarcini peste 1,5 t
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

Mai e si reversul medaliei....daca te apuci sa urci o panta cu macadam cu 4 jumate trebuie sa cuplezi si fata de nu ai incarcatura pe spate altfel patinezi in draci.de scazi la 1 jumate mergi cu spatele aproape peste tot, rar mai cuplezi 4x4
Image
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

320 fata 2.5 spate 3.5 cu sarcina.
si tot apare diferenta pe cauciucuri intre fata si spate (evident lasat in spate).
pe jr e scrisa o pres max de 3. cand nu car nimic cu ea, las 2.5 pe toata masina.
dar nu se mai produc jr-uri, asa ca nu mai e f important.
happily mending an Aro 320 D127
pui de drac
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by pui de drac »

ba uite ca e important, ca eu am jr-uri pe viitorul aro care tre sa-l aduc acasa si nu stiam cu cat sa ii umflu rotile ca-s pe janta toate.  :>-
ARO - organised religion
Forumist tacut

Post Reply