servoambreiaj aro 10

Cutii de viteze si transfer, planetare, ambreiaje, diferentiale. Tipuri, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Locked
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

servoambreiaj aro 10

Post by cristi-devildnb »

stiu ca numai tampenii am in cap....dar... daca am monta un cilindru de servofrana de dacia pe cablu ala de ambreiaj, cu niste adaproare care se fac relativ usor, un t pe furtunul de vacuum, si anulata supapa de pe furtun. ar trebui sa mearga, nu?
[img width=269 height=300]http://img110.imageshack.us/img110/4369 ... d01vh8.jpg[/img]
http://img110.imageshack.us/img110/4369 ... d01vh8.jpg
Last edited by Anonym on 13 Nov 2007, 02:22, edited 1 time in total.
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson

myke
Membru legendar
Membru legendar

Re: servoambreiaj aro 10

Post by myke »

Sunt curios unde mai incape o tulumba de servo. :)>-
Nu inteleg ce supapa vrei sa anulezi.
Image
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Si care ar fi castigul?
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

De ce sa complici ceva simplu si bun? Ti se pare ca se apasa greu ambreiajul? Baga nsite ulei pe cablu si dupa aceea o sa mearga mai usor ca unul cu pompa cum vrei tu.

cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

1 mustiucul ala alb de se se baga in furtun si in cilindrul de servo are o supapa inauntru
se apasa al dracului de greu, nu stiu cum ar merge prietena mea cu el, merge mai greu ca la dacie, si acolo am arcul pus, cand l-am dat jos mergea super usor.
o sa incerc cu niste ulei, daca nu isi da drumul sacrific 10 lei pe un cilindru, 4 lei pe garnituri si o zi de munca de dragul de a avea ambreiaj mai moale ca acceleratia

loc zic eu ca e sa pun si turbo, si ac si servodirectie pe langa servoambreiaj si gpl
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

La mine nu merge mai greu ca la Dacie. Cred ca e de vina cablul.
In alta ordine de idei, cu cat un sistem este mai complicat, cu atat posibilitatea de aparitie a unei defectiuni este mai mare.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
maiden
Membru de elita
Membru de elita

Post by maiden »

Eu cred ca te chinui degeaba....vei avea probleme cu debraierea....... pleci cu smucitura.... Chiar daca vei reushi sa faci ce-ti propui, pedala o sa-ti fie tare sensibila, ori, ambreiajul, trebuie sa aiba oleaca de cursa ca sa lucreze corespunzator.....mai bine incerci hidraulic, care-i cu totul alta poveste.....  Parerea mea  :>-
don't forget kids..the more posts you have the bigger your penis gets !

Pentru orice fel de nelamuriri in ceea ce priveste utilizarea forumului, apasati AICI !
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

maiden wrote: mai bine incerci hidraulic,
pai hidraulic e o mare mantzocarie, asta al meu daca se defecteaza, raman pe ambreiaj clasic, putin mai tare, trag pe dreapta , slabesc doua piulitze si il pun pe direct
de zmucit ma zmuceste acum, ca imi arunca piciorul de pe pedala

la masinile straine e f moale ambreiajul si se merge f usor cu ele...
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

cristi-devildnb wrote:
maiden wrote: mai bine incerci hidraulic,
pai hidraulic e o mare mantzocarie, asta al meu daca se defecteaza, raman pe ambreiaj clasic, putin mai tare, trag pe dreapta , slabesc doua piulitze si il pun pe direct
de zmucit ma zmuceste acum, ca imi arunca piciorul de pe pedala

la masinile straine e f moale ambreiajul si se merge f usor cu ele...
Da, este moale dar nu pentru ca ar avea ,,servo-ambreiaj"......Pur si simplu au calculat mai bine raportul dintre pompa de ambreiaj si cilindrul receptoe,simplu nu?!!!Vrei sa reduci forta de apasare fara sa montezi hidraulice etc??? Tema pt acasa: alt cablu si o parghie intercalata in sistem.
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

La Dacia Logan se apasa cel mai usor ambreiajul dintre multe masini. Si e tot cu cablu.Probabil arcul de la cutie e mai moale. Dar la tine sigur e cablul gripat sau are fire rupte. La mine merge foarte usor pedala de ambreiaj la amandoua Aro-urile.
florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

Cristi, ce-mi place mie la tine e ca atunci cand iti pui ceva in minte, nu te lasi pana nu realizezi ce ti-ai propus! Asa ca nu te lua dupa lumea asta rea!  b-(
O intrebare vreau sa-ti pun: ai luat in considerare faptul ca acel cablu de ambreiaj executa o miscare de tragere a furcii, pe cand tulumba servo (de frana) executa o miscare de impingere?  ???
Asta daca nu cumva ai gasit un mecanism servo care trage!

PS verifica placa de presiune daca ambreiajul se apasa greu si cupleaza cu socuri! Cablul sunt convins ca e nou, gresat si reglat corespunzator!
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Poate il face ca la 24X, hidraulic ;D
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
maiden
Membru de elita
Membru de elita

Post by maiden »

Cel mai eficient ambreiaj hidraulic, este cel care are actionare direct din pompa, pe furca/tija ambreiajului. E adevarat...orice merge mai greu, sau mai prost, daca nu e intretinut si daca nu e calculat si testat foarte mult, inainte de a se baga in productie.....da' ce sa facem ne descurcam  :>-
don't forget kids..the more posts you have the bigger your penis gets !

Pentru orice fel de nelamuriri in ceea ce priveste utilizarea forumului, apasati AICI !
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

corect  ;)
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

georgenis wrote: La Dacia Logan se apasa cel mai usor ambreiajul dintre multe masini. Si e tot cu cablu.Probabil arcul de la cutie e mai moale. Dar la tine sigur e cablul gripat sau are fire rupte. La mine merge foarte usor pedala de ambreiaj la amandoua Aro-urile.
ce arc?

Locked