servoambreiaj aro 10

Cutii de viteze si transfer, planetare, ambreiaje, diferentiale. Tipuri, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Locked
maiden
Membru de elita
Membru de elita

Re: servoambreiaj aro 10

Post by maiden »

;D Poate se refera doar la soarele placii de ambreiaj....care, de fapt, nu e in cutie  ::) Arc nu poate fi decat la pedala, s-o tina in pozitia "sus", sau la cel de la gheara/furca ambreiajului.....  :>-
don't forget kids..the more posts you have the bigger your penis gets !

Pentru orice fel de nelamuriri in ceea ce priveste utilizarea forumului, apasati AICI !

georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

De cel de la furca vorbeam.
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

pai si unde vine asta prins? eu pe afara  nu am vazut nici un arc legat de furca
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Pai e in carcasa ambreiajului nu se vede pe afara. Daca ai cablu de ambreiaj bun si uns bine si pedala cat de cat gresata si tot se apasa foarte greu atunci inseamna ca ai arcul destul de tare. Insa nu prea imi vine sa cred. Totusi cine a mers cu Logan poate sa confirme ca se apasa ambreiajul foarte foarte usor (mie nu imi place), nu mai simti bine ambreiajul.

cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

uns cablu (vai de capul meu), gresat pedala,acum merge uniform si greu
am tras de cablu la dacie cu mana si am reusit sa il ridic pana la jumate, la aro nici mort nu vrea.
s-ar putea sa fie arcul din cutie... stie cineva, ambreiajul de 1600 e mai dur? poate am din acela..
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Fai si tu o revizie la sistemul de ambreiajului.
Unge si tu bucsa de la pedala, inlocuieste cablul si eventual uitate la ambreiaj, soare si rulment.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
maiden
Membru de elita
Membru de elita

Post by maiden »

amicul wrote: Fai si tu o revizie la sistemul de ambreiajului.
Unge si tu bucsa de la pedala, inlocuieste cablul si eventual uitate la ambreiaj, soare si rulment.
Amicule, fara suparare frate, scrii la repezeala sau asa stii tu sa scrii?! Fir-ar ea a dracu de matematica!! O fi aro frate,si mecanica, da-i in limba romana,totusi...... da-o-ncolo de treaba! M-am abtinut cat m-am abtinut....da' pana cand?! Si unde mai pui ca postezi asha.....de dragu' de-a posta!Daca nu shtii cum se scrie, cauta pe net, sau intreaba! Mai bine intreaba-ma pe mine decat sa cad cu scaunul, cand citesc aici! Chiar nu te uiti ce scrii!? Majoritatea din userii de-aici au o jena in a spune treaba asta cuiva care face ce faci tu.....uite io mi-am luat inima-n dinti si-am spus.Postul meu nu se refera numai la tine.  E rusine frate, citeste atata lume! Hai sa facem in asa fel incat sa nu creada ca aci s-a adunat o gasca se inculti! Nu vreau sa jignesc pe nimeni, cei cu musca pe caciula se stiu....haideti totusi sa fim mai atenti la cum si ce scriem!

Iti fac traducerea textului tau in limba romana, fii atent cum trebuia scris!

"Fa si tu o revizie la sistemul ambreiajului.

sau

"Fa-i si tu o revizie ambreiajului"

"Unge si tu bucsa de la pedala, inlocuieste cablul si eventual uite-te la ambreiaj, soare si rulment."

Recomand sa-ti modifici postul, apoi, asta al meu va disparea. Iti mai recomand sa eviti grupurile de cuvinte unde se foloseste cratima.Exemplu: "inlocuieste cablul si eventual arunca o privire la ambreiaj"

Mi-e jena ca scriu ce scriu....da' nu mai pot!
Sa-mi zici pe pm cand ai luat la cunostinta rugamintea mea.

Sanatate!
Last edited by maiden on 17 Nov 2007, 11:21, edited 1 time in total.

Pentru orice fel de nelamuriri in ceea ce priveste utilizarea forumului, apasati AICI !
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

amicul wrote: Fai si tu o revizie la sistemul de ambreiajului.
mai tocmai am spus ca am uns pedala, doar nu eram tampit sa dau cu vaselina pe cauciuc...

sa inlocuiesc un cablu daca furca se ridica greu?

sa dau cutia sau motorul jos in fata bloculi la 2* C?

nu sunt mecanic, acum invat si eu, una alta.... mi-a venit o idee tampia pt ca am auzit ca asa e la tv... cu servo de frana...

bai ce tarziu e, sau deverme..... 200g de wiski si o bere imi tulbura concentrarea.... nu vreau sa supar pe nimeni, nimeni e mai multa lume, nu careva care  il cheama nimeni, haha cum sa te cheme nimeni, aaaaa lasati am baut prea mult
Last edited by Anonym on 17 Nov 2007, 03:15, edited 1 time in total.
florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

Extrem de scazut in primul rand nivelul tehnic, nu cel cultural!
Principala rezistenta la apasarea ambreiajului nu este data de nici de arcul de revenire a pedalei, nici de frecarea cablului, nici de arcul de sarma din cutie, care asigura revenirea rulmentului de presiune, ci de soarele sau cateii (dupa caz) placii de presiune. Asta presupunand ca totul functioneaza cum ar trebui!
Cristi, singurul motiv pt care citesc acest topic este pentru ca vreau sa vad cum vei imprima servofranei sensul corect de actionare pt ambreiaj!

Spor tuturor la surubarit si la... bla-bla-bla!  :>-
maiden
Membru de elita
Membru de elita

Post by maiden »

Pai...nenea Cristi...cand te trezesti, citeste ce-a scris Florin. Si io-s curios cum ai sa faci modificarea......parerea mea e ca te plictisesti!  ;D

@florin75 Pai....se poate rezolva imprumutand pistonasul de ambreiaj, care actioneaza furca ambreiajului, care va fi legat printr-un furtun, ca de obicei, cu pompa de frana ce vrea s-o foloseasca el, cu vacuum, astupand gaurile ce nu se mai folosesc, si lasand doar una libera, pentru furtun. Normal, va trebui folosita o pompa "simplu circuit".  Teoretic merge, gresesc?!

georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Mai bine ar da zor sa termine masina decat sa se complice cu inventii din astea care te lasa in drum.
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

florin75 wrote: cum vei imprima servofranei sensul corect de actionare pt ambreiaj

pai in mintea mea daca tragi de ciotul ala de impinge in pompa de frana, si legi de surubul ala mare cablul de la pedala ambreiaj va functiona..
ramane de vazut luni cand ajung in targ...
George
Administrator
Administrator

Post by George »

cristi-devildnb wrote: la masinile straine e f moale ambreiajul si se merge f usor cu ele...
masinile straine au fie cablu cu "sarma" trasa in plastic(cele de mai mic litraj,asa),fie ambreiaj hidraulic,pe care poti sa-l numesti si "servo". si directia e "servo" si nu are tulumbe legate de ea. denumirea de "servo" e generica,si se refera la sisteme asistate,pentru micsorarea efortului utilizatorului si cresterea confortului,nu strict la "tulumbe vacumatice".

in ritmul in care vii cu idei,cat de curand asteptam si un studiu pt pozitionarea scaunului soferului cu fata spre spate,ca sa poti vedea cand se apropie periculos altii de tine,sau semnalizarea pt dreapta,cand faci la stanga,sau eventual ungerea motorului cu apa de ploaie ca e mai ieftina...
"drumul cel mai scurt e cel pe care il cunosti",bre dom'le!!!
ARO CLUB ROMANIA
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Pai si eu de exemplu am in cap un Aro 10.6 cu bena basculabila. Dar ramane la stadiul de idee deocamdata.
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

georgenis wrote: Pai si eu de exemplu am in cap un Aro 10.6 cu bena basculabila. Dar ramane la stadiul de idee deocamdata.
Sincer. Tu poti sa-l faci foarte usor.
Iti trebuie o pompa de ulei hidraulic, distribuitor, furtune de presiune, un servomotor ( cilindru hidraulic in trepte ), si ceva modificari le caroserie + bena.
Si in rest spor la treaba.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat

Locked