Manual reparatie motor 1.6 diesel(golf) ARO 10, cod JP

Tipuri, performante, probleme, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Re: Manual reparatie motor 1.6 diesel(golf) ARO 10, cod JP

Post by Soryn »

suporti pa sasiu de fabrica sunt ca in poza a 2a.. pe ambele parti.

unde ai tu prins pe partea cu galeria de evacuare, suportu ala de aluminiu de bloc, in suruburile alea a fost prins alternatoru , mai jos in spre cutie putin sunt 3 gauri filetate de M10.. in alea vine prins suportu ala vopsit cu grund rosu, asa lam gasit si eu,nu cred ca a fost modificat ulterior...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

baga niste poze, cu volanta ambreiaju, rulmentu de presiune de la cutie,si cu suportu cablului de ambreiaj de pe capac.
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Motoarele de Golf nu au fost montate de ARO! Masinile au fost trrimise fara motor în Italia, acolo le-au fost implantate motoarele.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

pai si si masina mea cum a ajuns in romania? inapoi cu trenu/vaporu? rebut sau cum>?sau comanda interna?
in 1993?
are sasiu cu directie in fata!din fabrica si motor de golf
Last edited by Soryn on 11 Nov 2012, 22:25, edited 5 times in total.

Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Dupa 1990 s-au adus câteva înapoi.
spartana244
Incepator
Incepator

Post by spartana244 »

1. da, motorul nu a fost montat de fabrica, ci ulterior de un proprietar si s-a facut omologare individuala.
2. Filtru de ulei se demonteaza pe masina, destul de usor chiar.
3. Eu am alternatorul pe partea dreapta(vedere din fata), exact ca pe motorul de dacie.

Pozele solicitate maine, acum le-am bagat la adapost, ce pot sa-ti spun este ca rulmentul de presiune pare de dacie, scrie URB pe el, o sa verific si codul maine.

Multumesc pentru informatii, concluzia este ca nu scap de manufacturat niste prinderi ca lumea, trebuie sa ma hotarasc acum daca risc sa sudez ceva pe sasiu...nu prea vreau... sau sa construiesc suporti sa aduc prinderile spre gaurile din sasiu normal prevazute pt asa ceva.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

spartana ta pare ca are sasiu lat,din ce an e>?
spartana244
Incepator
Incepator

Post by spartana244 »

Anul e 1999, latime 1644 zice in carte..., sincer nu l-am masurat, eu mai am un 10.1 in curte din 1990 mai facut curios, diseara chiar o sa le masor sa vad.
spartana244
Incepator
Incepator

Post by spartana244 »

Am mai gasit ceva, cautand rulmentul de presiune..., motorizari de 1.6 turbo, am cautat pe net motoare de 1.6 dar nu vad cum ar putea sa intre pe aro 10 din cauza oalei de arc.
Stie cineva daca fabrica a montat si omologat motoare de golf 1.6 d turbo? Observ ca e o mica diferenta la cilindree, dar...

Daca da, transformarea din aspirat in turbo(al meu aspirat e cod JP) e posibila, costisitoare, fiabila?
Multumesc.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
lica_lkw
Membru de elita
Membru de elita

Post by lica_lkw »

Este mai mult decat complicat si costisitor sa-l faci turbo.Ai nevoie de:turbo,galerie evacuare(galeria de admisie de pe motorul tau este pentru turbo deci asta o ai deja),chiuloasa,pompa de injectie si injectoare pentru motor turbo,pistoane si cireasa de pe tort bloc motor,deci aproape un motor.Daca pui bloc de turbo se schimba codul motorului si nu mai e valabila omologarea.Blocurile motor la D si TD sunt aproape identice,cel de TD are in interior in partea de jos a cilindrilor cate o gaura filetata care da in rampa de ulei in care vin montate niste diuze ce pulverizeaza ulei sub fusta pistonului.Se poate rezolva si asta dar blocul JP chel trebuie dus la un atelier de prelucrari mecanice. Daca vrei si alte amanunte pot sa ti le dau,am facut modificarea asta la un VW LTdar fortat de imprejurari:aveam blocul spart si nu gaseam decat de diesel
P.S.:nu incerca sa-l faci turbo doar cu adaugarea unei turbine [-X
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

motoru tau ce serie are pe bloc?. ca are capac de culbutori de turbo, galeriile admisei evacuare par de turbo..cel putin aia de admise de turbo este,
daca pui alta galerie de evacuare merge sa il faci turbo,uleiu pt turbo il iei de unde ai sonda de presiune de dacia acum montata, daca ai loc poti sa ii montezi si termoflot acolo, problema e sa fie blocu de turbo, sa ai tajnitori in el pt racire suplimentara a pistoanelor!, , pompa de injectie merge si aia de o ai acuma, in varianta ecoTD, cutia nu cred ca rezista,
aspiratu sa il faci turbo merge da ,nu garanteaza nimeni fiabilitatea, nare arbore forjat, pistoane cu teflon, jeturi de ulei ,astea stiu ca difera in general!
lica_lkw
Membru de elita
Membru de elita

Post by lica_lkw »

Daca cumva blocul este de turbo 100% pistoanele sunt tot de turbo ,cele de aspirat nu au degajare in fusta si se blocheaza in tasnitorile de ulei pentru pistoane.Galeria de admisie de turbo cred ca a fost pusa din cauza spatiului,cea de aspirat e mult mai mare. Vezi tipul de motor de pe bloc nu cel in acte ca cine stie ce istorii au mai fost cu motorul.
spartana244
Incepator
Incepator

Post by spartana244 »

Codul motorului este JP, ideea este ca eu nu l-am gasit pe nicaeri... unde ar trebui sa ma uit mai bine?(cand am cumparat masina, inainte de a platii, am fost la identificare, nu au fost probleme, doar ca nu am stat eu langa masina pt ca nu era voie, deci nu am vazut unde s-a uitat nenea de la rar).

In alta ordine de idei daca ar fi sa vreau turbo, mai repede as schimba cu totul motorul, am gasit pe net anunturi pe la 150, 200 euro, nu mi-a raspuns inca nimeni la intrebarea daca motorul turbo a fost omologat de fabrica, si daca da, ce serii?
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

seria e trecuta .pe bloc sub injectorul numaru 3,..incepand din fata spre volanta numerotarea,.la limita dintre chiulasa si bloc
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

ai mai facut ceva ? sau abandones?

Post Reply