Codul Rutier

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
George
Administrator
Administrator

Re: Codul Rutier

Post by George »

La asta s-au gandit. Vezi ce zice mai jos, ca soferul e obligat sa aiba asupra sa un act care sa ateste detinerea vehiculului, sub orice forma. SI actul tre sa fie tradus in romana, si legalizat. Daca nu ai act, iti ia talonul si numerele. Deci...au ce face. Ca e abuz, e alta treaba. Ce spun ei e ca daca tu ai un prieten strain in vizita, care iti da masina sa te duci pana la posta, si te opreste militzia, tre sa prezinti un act tradus si legalizat din care sa reiasa forma de detinere a masinii. Deci tre sa mergi la notariat sa declare ca ti-o imprumuta 10 minute.
Militieni au fost, militieni sunt inca, in capul lor cu care pretind ca gandesc.
ARO CLUB ROMANIA

sile
Membru
Membru

Post by sile »

Sa le fie rusine ca in loc sa faca ceva pentru economie ne bombardeaza cu taxe impozite si biruri majorate de cind au venit la putere.huuuuoooo.
florian
Membru legendar
Membru legendar

Post by florian »

Este evident ca tirul este pe masininile inmatriculate in Bulgaria. Parerea mea este ca nu se va intampla nimic.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Apropo de chestia cu amenzile in functie de venit, parca in constitutie se spunea ca suntem egali in fata legii asa ca daca ar propune asa ceva ar ajunge direct la prietenii lu` Base.

Cat de faza cu actele justificative la masinile de Bulgaria,aici in Mangalia in ultima perioada se fac filtre pentru a inregistra pe toti cei care conduc masini de BG. Un vecin a fost oprit si cand politaiu`i-a cerut procura l-a intrebat daca atunci cand imprumuta masina de la un prieten el are procura. Raspunsul evident a fost NU asa ca vecinu` ia zis ca bulgaru e prietenul lui si i-a imprumutat masina. Ia inchis gura politaiului si i-a dat drumu sa plece, asa ca e mai complicata treaba, nu cred ca exista vreo lege care iti interzice sa folosesti masina unei persoane daca ai acordul acesteia.

florian
Membru legendar
Membru legendar

Post by florian »

Asa este. nunai ca unii sunt mai egali decat altii .
niscu
Membru de elita
Membru de elita

Post by niscu »

florian wrote:Niscu , nu sunt de acord cu tine in acest caz. Fapta este fapta, pedeapsa este pedeapsa. Indiferent daca esti print sau cersetor. Legea trebuie sa fie una singura pentru toata lumea. Numai asa dam dovada de un prim pas spre o normalitate care ar fi trebuit sa ne caracterizeze de mult timp.
Florian. eu in schimb, sant de acord cu tine daca e sa tinem cont doar de litera legii , ignorand efectele inechitabile pe care le are. Fiindca este inechitabil ca un copil sa nu aiba intr-o zi lapte la masa , sau bani de pachet la scoala ,ori cadou de craciun fiindca taicasu' a parcat gresit in ziua respectiva ,ori sotia sa-si amane un tratament din aceiasi cauza in timp ce pentru altii valoarea amenzii reprezimta bani de seminte .[la propriu]
Daca efectele pedepselor dor" diferit ,atunci se cheama ca unii vor fi mai putin speriati de ele si mai predispusi sa incalce legile.
Daca pedepsele ar fi in zile de munca in folosul comunitatii sau perioada de suspendare a permisului atunci am putea vorbi de echitate , dar daca raman amenzile eu cred ca ne intereseaza modul egal in care sant resimtite si efectul egal pe care il au asupra atitudinii in trafic.

In ce priveste inmatricularea masinilor in Bulgaria,..se pare ca guvernele au cules ce au semanat !
E o stare pe care au generat-o prin constrangere ,arbritrariu si dezavantajarea propriei populatii in folosul producatorilor auto [niciunul roman] Acum incearca prin aceleasi metode [singurele pe care se pare ca le cunosc] ,sa duca la ""bun sfarsit"" ce au inceput.
Pasiunile ne definesc,ne apropie si ne fac sa nu imbatranim degeaba !

Post Reply