am luat o chiuloasa noua (adica veche, dar noua pt mine) ca a mea are filetu la o bugie defect, si e plina de mazga de ulei, 4-5 mm, nu stiu cum mai mergea masina dar megea ceas, 150k km din 87 set original.
cu ce curat mazga? ca benzina nu prea se lipeste de ea si 15 l de benzina sa o las la inmuiat nu prea am.
spalare chiuloasa- motor
Moderators: mariusjaz, socratee
- cristi-devildnb
- Membru de elita

spalare chiuloasa- motor
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
-
georgenis
- Membru de elita

Re: spalare chiuloasa- motor
Cu gaz, sau motorina, sau benzina.
- baciudibaciu
- Membru legendar

Mergi la o spalatorie si roaga pe cel ce este mai sef sa o spele cu aparatul cu presiune maxima dar musai cu apa fierbinte Iese brici,Cu benzina pierzi si banii si timpul de pomana
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
- ydaniel
- Membru legendar

cel mai bine se curata cu o solutie de degresat motoare.un litru e cam 15 lei,dar curata f bine.la augsburg am vazut ultima oara.si iti si ramane. 
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
cand esti rau nu te uita
- pantelimon
- Membru legendar

UITE CUM FAC EU.
UN LITRU MOTORINA,UN LITRU BENZINA PUS LA BIDON DE COLA CU DOP GAURIT ,PUN CHIULASA LA TAVA FAC NISTE PISICI DALEA DIN TEAVA MAI GROASE MAI SUBTIRI BAG PE TEAVA CABLU DALA OTELIT MULTIFILAR TURTESC TEAVA SI RACAI FRUMOS CU PISICA CU PENSULA SI STROPESC CU BIDONU,DAU JET DE APA PUTERNIC SI IESE BRICI.TOATA OPERATIUNE DE CURATARE A UNEI CHIULASE DE DACIA APROXIMATIV TREI ORE.DACA BAGI LA TAVA SA INMOAIE
POTI SA ASTEPTI MULT SI BINE
PANA NU RACAI TARE SI CU FORTA NU FACI NIMIC
UN LITRU MOTORINA,UN LITRU BENZINA PUS LA BIDON DE COLA CU DOP GAURIT ,PUN CHIULASA LA TAVA FAC NISTE PISICI DALEA DIN TEAVA MAI GROASE MAI SUBTIRI BAG PE TEAVA CABLU DALA OTELIT MULTIFILAR TURTESC TEAVA SI RACAI FRUMOS CU PISICA CU PENSULA SI STROPESC CU BIDONU,DAU JET DE APA PUTERNIC SI IESE BRICI.TOATA OPERATIUNE DE CURATARE A UNEI CHIULASE DE DACIA APROXIMATIV TREI ORE.DACA BAGI LA TAVA SA INMOAIE
-
florincs
- Nou venit

pt spalare chiulasa la un Mercedes diesel acum 12 ani am folosit un amestec de motorina cu petrol lampant 25 % / 75 % cu rezultate foarte bune ( inmuiere prealabila cateva zile intr-o tava metalica apoi spalare manuala )
-
lica_lkw
- Membru de elita

Indiferent de metoda de spalare daca are mult mazga ,axul culbutorilor e si el plin la interior. Se demonteaza rampa culbutorilor,culbutorii de pe ax,dopurile de la capetele axului si se curata axul la interior si gaurile pe care vine uleiul la culbutori. Nu uita nici de gaura din chiloasa pe care vine uleiul din bloc la rampa.