Pbe la ambreiaj + CV

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Pbe la ambreiaj + CV

Post by vstef_is »

As veni, dar tractorasul meu e in reparatii... :( iar banii sunt cam inexistenti...

George
Administrator
Administrator

Raspuns: Iesire Piatra Craiului - propunere

Post by George »

vstef_is wrote: As veni, dar tractorasul meu e in reparatii... :( iar banii sunt cam inexistenti...
lasa,repara-l si pregateste-l pt la vara. poate ne vedem atunci.
da' ce repari la el acuma? cu ce ai inceput?
ARO CLUB ROMANIA
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Ambreiajul... nu prea mai merge... a se citi de fapt nu mai merge... si sunt nevoit sa intru in ambreiaj, placa presiune, volanta, pompa ambreiaj, si daca tot sunt aici, ma gandesc sa intru si in cutia de viteze sa vad exact ce si cum, sa schimb sincroanele... si... doar ca sunt cam sceptic la cutia de viteze, nu as vrea sa iasa si mai rau...

Partea nasoala e cu banii... un disc de ambreiaj de ARO 320 camioneta (asa cum vreau sa pun) e undeva la vreo 2 mil... si nu e singura piesa care imi trebuie, plus manopera...  :-\
Diesel
Incepator
Incepator

Post by Diesel »

Mda, in ciuda sfaturilor, nu se lasa. Tre sa intre in cutie....... sa te aud ca plangi "sare din toateeeee" In loc sa faci numa ambreiaju ala, presimt ca............. in fine

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

am spus ca ma gandesc... :)

Am desfacut azi totul... si am vazut ce si cum... de fapt cam asa stau lucrurile....

discul de ambreiaj - stare foarte buna
placa de presiune - stare foarte buna
catzeii de pe placa - stare foarte proasta, trebe altzii
cutia de viteze - stare foarte buna, mai putzin sincroanele de la a 3a si a 4a pe care le voi schimba... altceva nu ii fac pentru ca nu e nevoie...

furca de la ambreiaj - rupta fisurata toata... de aia nici nu mergea, luam alta
pompa ambreiaj - nu prea grozava, am facut rost de alta

Cam asta ar fi la capitolul cutie... si ambreiaj... asa ca... o sa ies semi-destul-de-ieftin... si sper sa mearga bine... mai ales cutia....
Diesel
Incepator
Incepator

Raspuns: Pbe la ambreiaj + CV

Post by Diesel »

Daca azi nu eram la chefuiala (rar se intampla dar se intampla), te haleam prin telefon. Cand ti-am zis clar ca e treaba cu catelusii, ca nu trebe decat sa dai cutia nitel in spate si sa coafezi cateii.....
Zici tu ca te bagi in sincroane.....bine mestere..........
Iar furca normal ca se rupe daca ambreiajul este calcat tot repetat (chipurile sa faca presiune mai multa) iar furca ajunge la capatul cursei in fanta carcasei. Ar fi anormal sa nu se faca praf! ATUNCI te-ai putea plange ca nu ai presiune in circuit. In nici un caz nu iti dadea rateuri ambreiaju din cauza ca e furca zapacita, ci invers. S-a zapacit furca daca la fiecare schimb se calca ambreiaju de 7 ori !
Ai scapat ieftin oricum......... ;)
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Da! Am scapat mult mult mai ieftin decat ma asteptam... si ai avut mare dreptate la faza cu  :o3  catzeii!

Mi-as fi dorit un disc de camioneta, dar bugetul e limitat, iar discul pe care il am e in stare excelenta... Luni dimineata umblu dupa piese, si punem totul la loc... ar trebui sa fie gata in aceeasi zi...

Sincroanele sunt varza... chiar trebuie schimbate... si sincer nu prea as mai vrea schimbator de ala mare urat si intors ca la excavator, ca sa o tin in a 3a, sa nu sara... sper sa mearga bine cutia... momentan meseriasul mi-a demonstrat ca stie ce face...

In alta ordine de idei... jucandu-ne la chestiile astea am mai descoperit cateva mici chestiute... un pic de joc la crucea cardanica spate (se regleaza, daca iti amintesti vazusem noi ceva ceva si la Sibiu pe rampa), crucea cardanica din fatza e cam prea ruginita, o sa iau alta... cateva chestii pe care habar nu am cum sa le descriu, dar pe acolo trece cablul de kilometraj nu mergeau / nu se invarteau... omul le-a facut si a spus ca daca ii dau un cablu de kilometraj o sa imi mearga...

Va urma revizie sistem franare si frana de mana... si multe altele... dar toate la timpul lor...
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Cateva poze edificatoare...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

pune sincroane peste tot,stef,ca la cata munca e sa dai cutia jos...parca nu ai face-o in fiecare an. ca sa nu mai spun de faptul ca nu ai vrea sa faci o coborare in reductor si sa constati atunci ce inseamna saritul din viteza  [-O<  si apoi ulei de calitate si n-are moarte!
ARO CLUB ROMANIA
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

sincroanele de la 1 si 2 sunt bune... mecanicul mi-a zis ca nu are nici un sens sa le schimb... reductorul merge bine... tot el mi-a spus ca la cate masini a avut vreodata si inca mai are jandarmeria Iasi... (ARO evident), la una singura a fost o problema cu reductorul...

Munca de dat jos cutia sincer nu mi s-a parut prea mare... in vreo 2 ore era totul dat jos frumos... nu e ceva ce vrei sa faci in fiecare zi... dar... nu a fost atat de rau!

ulei de calitate o sa ii pun in cutie, normal... sa vedem maine ce si cum iese din toata treaba asta...  :-??
George
Administrator
Administrator

Post by George »

nu de reductor ziceam ca ai avea probleme,ca alea nu prea cad. ma refeream la faptul ca s-ar putea sa cobori o panta asa de abrupta incat vei folosi reductorul,iar efortul in cutie va fi mare. si cand te tii mai bine de volan,daca iti sare din viteza...ai cam pus-o,se poate spune! io ziceam asa,sa nu afli pe pielea ta. dar daca tii neaparat...
apropo de "las-o bre ca merge'asa":prin oras nu e problema,insa din cate imi amintesc ai luat masina si pt coclau,nu?  :-"
ARO CLUB ROMANIA
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

am fost si pe coclau... de cateva ori.. s-a comportat foarte bine, chiar daca era intr-o stare proasta tot ansamblul ambreiaj - cutie de viteze si nu puteam sa dozez bine treburile...

ideea cu sincroanele 1 si 2 era ca sunt foarte bune... zicea omul... acum nu stiu ce sa spun... 3 si 4 in mod clar si evident trebuie schimbate... mai vedem maine la fata locului...
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Acum se lucreaza intens la agregat... am cautat toata dimineata piese de ARO si pana la urma am gasit tot ce aveam nevoie...

parghii placa presiune aka catzei - luat noi, am cautat de am innebunit prin tot orasul, pana si la fabrica unde se fac... (IPA / ATSA sau ceva de genul asta) si cu greu am gasit intr-un magazinas... Erau intr-o stare deplorabila aia vechi... dusi total... acum avem NOI  \:/
sincroane, facut rost de vreo enshpe bucati, gasit cate trebuiau bune...
furca de ambreiaj... era rupta rau de tot, luat nou noutza
rulment ambreiaj... si asta era dus pe apa sambatei, luat unu nou

Discul si cu placa raman aceleasi, sunt bune, chiar neasteptat de bune... si sper sa iasa la capat, astazi probabil nu ca am stat juma de zi dupa piese...

In alta ordine de idei daca tot suntem prin zona, facem si cablul de kilometraj plus frana de mana... :D

Va mai tin la curent...  :>-
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Cutia e gata... de acu doamne ajuta  [-O<

Ambreiajul azi punem la loc si chestii de genul... a fost mai greu cu placa de presiune, nu vroiau catzeii aia vechi sa fie dati jos... se atasasera sentimental de saraca placa mea de presiune... dar s-a rezolvat...

Ca fapt divers si in scop didactic... asa arata o furca ambreiaj noua, si asa arata una veche... si rupta...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

nu ar fi rau sa mai verifici cateii dupa cateva mii de km, sa vezi din ce otel sunt facuti!
sa nu te trezesti cu ei tociti prea repede.
la mine unii manariti au tinut cateva sute de km!
asa ca ...mare grija!
happily mending an Aro 320 D127

Post Reply