in loc de DIFERENTIAL BLOCABIL!!!?

Cutii de viteze si transfer, planetare, ambreiaje, diferentiale. Tipuri, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

in loc de DIFERENTIAL BLOCABIL!!!?

Post by axxel4you »

Am vazut filmuletul de prezentare la HUMMER ...H1 normal si am observat ca in loc de diferntial blocabil la H1 se apasa usor pe frana pentru a bloca sateliti ....O MERGE SI LA NOI CU ARO??? Sau rupem ceva!??
http://www.youtube.com/watch?v=Yf9FPs40VUM
Last edited by George on 04 Mar 2008, 10:56, edited 1 time in total.

alex
Membru legendar
Membru legendar

Re: in loc de DIFERENTIAL BLOCABIL!!!?

Post by alex »

cu frana de mana merge cat de cat, am scos spatele dupa ce intrase intr-o gropapa cu o singura roata si fata derapa pe niste gheata.
happily mending an Aro 320 D127
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

axxel4you wrote: Am vazut filmuletul de prezentare la HUMMER ...H1 normal si am observat ca in loc de diferntial blocabil la H1 se apasa usor pe frana pentru a bloca sateliti ....O MERGE SI LA NOI CU ARO??? Sau rupem ceva!??http://www.youtube.com/watch?v=Yf9FPs40VUM
Normal ca merge si la ARO...este acelasi principiu...Asta se numeste ,,blocantul saracului".Ce sa rupi?!!!!!...Nu functioneaza la masinile care au ABS....sau cel putin la a mea.
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Merge si nu se rupe nimic.
Se trage frana de mana cu dibacie, asa... cat sa simta roata ceva rezistenta.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

George
Administrator
Administrator

Post by George »

ca sa mearga jmekeria,ar trebui frana de mana individuala,pe fiecare roata,ca sa blochezi roata ce patineaza,si sa traga cealalta cu aderenta.
ARO CLUB ROMANIA
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Keo wrote: ca sa mearga jmekeria,ar trebui frana de mana individuala,pe fiecare roata,ca sa blochezi roata ce patineaza,si sa traga cealalta cu aderenta.

Pai la cele unde ,,spatele" lucreaza poti sa modifici frana de mana  in asa fel incat va sigur ca va fi perfecta.Am vazut mantocaria asta la un nene cu aro cand eram pusti: a montat o rola pe care mergea cablul franei de mana,in felil asta lucrau ambele roti la fel,nu puteai sa o infranezi pe una mai tare decat pe cealalta (din cauza dif de reglaj sau de saboti)...Destept omul ,nu?
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Da Keo, asa ar fi cel mai bine. Fiecare roata cu cablul si maneta ei.
Nici nu ar fi prea greu de facut.
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Dan CHIRIAC wrote: Da Keo, asa ar fi cel mai bine. Fiecare roata cu cablul si maneta ei.
Nici nu ar fi prea greu de facut.
Aha...si stai matale cu capul scos pe geam ca sa vezi ce roata se invarte si care nu si ...evident sa iti tratezi tenul cu ,,masti de namol"??!!!.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

da,bre...stam. ca nu stai matale. oricum,nu ai vazut noroi decat in poze.  :P :P :P
;))
ARO CLUB ROMANIA
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Keo wrote: da,bre...stam. ca nu stai matale. oricum,nu ai vazut noroi decat in poze.  :P :P :P
;))
Gresit...am vazut noroi la contra-aripi si pe scarile laterale de imi venea sa mor... :o :o :o :o :o De aceea mi-am cumparat agregat de spalat sub presiune..... ;D ;D ;D ;D
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

EU nu inteleg sa ma bata mama....recapitulati si cu mine va rog? asa dar....daca o roata trage in gol....si eu trag frana de mana asta cu conditia sa si tina bine.....va lucra ca un autoblocant si ma va scoate afara in felul asta?
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Fenomenul e dupa cum urmeaza:
Daca una din roti are aderenta si cealalta nu are de loc, diferentialul transmite miscarea la roata fara aderenta. Aia se invarte ca nebuna degeaba.
Tragi, cu mestesug frana de mana, doar partial, nu de tot sa blochezi rotile. Diferentialul va simti ceva rezistenta si va transmite ceva miscare si la roata cu aderenta.
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Functioneaza neasteptat de bine, pe testate! in noroi... iei maneta de frana de mana ... in mana, tii butonul apasat si dozezi cata frana de mana ii dai...

Alternativa este diferentialul ciobanului... dar mie nu mi-a iesit... ce inseamna? inseamna sa introduci ceva in roata (janta) o parghie / tzeava / ceva astfel incat roata sa nu se mai poata invarti... blochezi roata de caroserie (mai putin recomandat) sasiu (daca ai cum sa te bagi pe acolo) sau de ce poti... insa tot ceea ce am reusit eu sa fac este un covrig din ceea ce fusese ceva mai inainte o bara de fier... (traiasca brasovu')
George
Administrator
Administrator

Post by George »

vstef_is wrote: Alternativa este diferentialul ciobanului... dar mie nu mi-a iesit... ce inseamna? inseamna sa introduci ceva in roata (janta) o parghie / tzeava / ceva astfel incat roata sa nu se mai poata invarti... blochezi roata de caroserie (mai putin recomandat) sasiu (daca ai cum sa te bagi pe acolo) sau de ce poti... insa tot ceea ce am reusit eu sa fac este un covrig din ceea ce fusese ceva mai inainte o bara de fier... (traiasca brasovu')
cea mai mare tampenie pe care am auzit-o anul asta! bree stefane...matale vezi ce scrii? sau tastezi in timp ce golesti cutiile alea de aluminiu?(cu prietenii care stiu de ce...)
deci: blocarea difenetialului face ca ambele roti sa se INVARTA cu aceeasi turatie(sau viteza de rotatie). in cazul unui diferential normal,fara blocare,cand o roata nu are aderenta,aceasta se va invarti de 2x mai repede decat daca s-ar fi invartit ambele. adica diferentialul va functiona ca un multiplicator de turatie,ca sa zic asa. ceea ce nu e deloc de ajutor. acestea avand in vedere,daca am bloca COMPLET o roata,in felul descris de stefan,in conditiile in care tzeava sau ce s-a bagat acolo va rezista si nu se va rupe si sa sparga capul cuiva(eventual celui ce a facut asa...  ;D ), atunci nu va permite sa se invarta NICIO roata!
faza descrisa mai sus,cu frana de mana,poate functiona ca un LSD,sau limited slipery differential,sau diferential cu alunecare limitata.
diferential blocabil inseamna ca se pot bloca satelitii si masina va functiona ca si cand nu ar avea diferential,adica rotile se invart cu aceeasi turatie(sau viteza de rotatie). ca si in cazul cutiei de transfer la ARO,care transmite miscarea catre AMBELE punti cu aceeasi viteza. in cazul discutat,ambele roti.
ARO CLUB ROMANIA
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Stefane, bine ca s-a indoit teava...

Post Reply