La numai 11.000 de euro (si un an de stat in Franta) te poti lansa cu atestat european...
https://www.le-conservatoire.com/formation-longue
Moderator: costy84

La numai 11.000 de euro (si un an de stat in Franta) te poti lansa cu atestat european...

Singura diferenta este ca aici diplomele se dau pe merit, nu se cumpara, chiar daca sunt firme private care tin cursurile.BAGADI wrote: ↑20 Apr 2020, 17:47 Nu cred in diplome, sincer, si o spun cu modestie, nu cu fala. De ce? Intotdeauna apar materiale, tehnici noi cu care trebuie sa tii pasul. Totul e in pasiune. Daca esti pasionat, te informezi in continuu, citesti cu atentie si rabdare toate instructiunile, si de pe o banala sticla cu Kelfos si de pe un aparat de taiat cu plasma. La fel in toate domeniile. Daca esti medic si nu participi cu adevarat la congresele in domeniu ( participare cu adevarat nu cazare, caviar si diploma la final - multe congrese in Franta organizate) unde sunt prezentate studiile cele mai noi, molecule inovatoare, etc, nu vei fi un medic bun pe viitor, poate esti in prezent. Da, fac bani frumosi restauratorii adevarati, urmaresc multe emisiuni de genul asta pe TV, multi clienti au buget nelimitat, platesc fara problema 500 eur pe un surub original stantat cu emblema Porsche. Acolo ajungi in timp, cand se bat clientii pe o programare la tine. Eu nu aspir la asa ceva, eu ma multumesc cu mai putin
![]()

Daca citeai anunturile pe care le-am postat mai sus, ai fi putut vedea salarizarea, costul chiriei, meselor, transport etc. Cat cheltuieste fiecare pe urma pe alte chestii, nu am cum sa stiu. Acuma nu o sa ma apuc sa fac si rezumate.vercingetorix wrote: ↑20 Apr 2020, 19:17 ....Mai putin pentru romanasul nostru, Dumnezeu sa-l odihneasca !
Am tot citit povesti cu zilieri, dar nu m-am lamurit.
Concret, cat e salariul, cat e chiria, cat e asigurarea aia de sanatate grozava, cat e mancarea si exact cu ce bani neti ramane in mana dupa o luna de munca un muncitor venit in tarile unde cainii au covrigi pe coada.
Vad ca nimeni nu spune cifre clare, deja fandacsia-i gata...![]()
p.s. oricine merge prin Bucuresti si alte orase vede frecvent anunturi cu ''angajez'', ne plangem de lipsa fortei de munca, salariile au crescut (muje bzd !) si tot degeaba, romanul viseaza la castele in Spania...

Si participarea la o prezentare a unui medicament nou pe piata ar trebui tratata cu seriozitate, nu medicul sa se plimbe prin Paris crezand ca le stie pe toate.ardeleanu wrote: ↑20 Apr 2020, 19:36Singura diferenta este ca aici diplomele se dau pe merit, nu se cumpara, chiar daca sunt firme private care tin cursurile.BAGADI wrote: ↑20 Apr 2020, 17:47 Nu cred in diplome, sincer, si o spun cu modestie, nu cu fala. De ce? Intotdeauna apar materiale, tehnici noi cu care trebuie sa tii pasul. Totul e in pasiune. Daca esti pasionat, te informezi in continuu, citesti cu atentie si rabdare toate instructiunile, si de pe o banala sticla cu Kelfos si de pe un aparat de taiat cu plasma. La fel in toate domeniile. Daca esti medic si nu participi cu adevarat la congresele in domeniu ( participare cu adevarat nu cazare, caviar si diploma la final - multe congrese in Franta organizate) unde sunt prezentate studiile cele mai noi, molecule inovatoare, etc, nu vei fi un medic bun pe viitor, poate esti in prezent. Da, fac bani frumosi restauratorii adevarati, urmaresc multe emisiuni de genul asta pe TV, multi clienti au buget nelimitat, platesc fara problema 500 eur pe un surub original stantat cu emblema Porsche. Acolo ajungi in timp, cand se bat clientii pe o programare la tine. Eu nu aspir la asa ceva, eu ma multumesc cu mai putin
![]()
Nu stiu daca o sa-ti fie totuna daca doctorul care te trateaza are o diploma de medicina sau nu, chiar daca are bunavointa si este pasionat. Nu confunda congresele de medicina cu prezentari de medicamente/aparatura facute de concernele farmaceutice care vor sa-si vanda marfa.
Cat despre preturi la restaurare de Porsche ai lista mai jos, sunt departe de ce visezi tu.
https://www.porsche.com/france/accessor ... rt/repair/