Roti aro 10 175/14

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

George
Administrator
Administrator

Re: Roti aro 10 175/14

Post by George »

inginerii aia sunt prosti de'a dreptul! pai jantele alea gaurite de tine,ce omologarea ma'sii lu' tac'su mare aveau?!  %-(
ARO CLUB ROMANIA

Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Niste ingineri batuti in freza. Gandire de tipul "furculision se scrie, furculision se citeste.
In alta ordine de idei, rog pe posesorii de ARO 10.4, care au in acte (in carte si in talon) trecute anvelope 195R15, sa incerce sa scaneze documentele cu pricina si sa ni le trimita. Poate ne ajuta si pe noi astialalti.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Ce dracu ma,eu am fost ci 10-le la identificare si nu s-au luat de nimic,nimic...si in carte aveam roti de 185/14 parca si pe masina aveam 235/15. ...si jantele mele chiar sareau in ochi ca omul de la rar m-a intrebat de unde le-am cumparat.I-am raspuns simplu ,,ASA A VENIT MASINA DIN FABRICA"...Nu va suparati dar cred ca pe aici se mai si exagereaza...Nici la 244 nu s-au luat de mine nici cu roti nici cu berbec..doar m-au atentionat ca nu am voie cu proiectoare sus  pe masina...
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Da, Serghei, de acord cu tine, dar nu ar fi mai bine daca le-am avea inscrise in documente?
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

La mine la Toyota scrie acum in cartea de indentitate 10R15. Ce o fi insemnand nu stiu dar nici ei nu stiu si politistii nici atat.
COSMIN D
Membru de elita
Membru de elita

Post by COSMIN D »

SERGHEI wrote: Ce dracu ma,eu am fost ci 10-le la identificare si nu s-au luat de nimic,nimic...si in carte aveam roti de 185/14 parca si pe masina aveam 235/15. ...si jantele mele chiar sareau in ochi ca omul de la rar m-a intrebat de unde le-am cumparat.I-am raspuns simplu ,,ASA A VENIT MASINA DIN FABRICA"...Nu va suparati dar cred ca pe aici se mai si exagereaza...Nici la 244 nu s-au luat de mine nici cu roti nici cu berbec..doar m-au atentionat ca nu am voie cu proiectoare sus  pe masina...
Vino si la Constanta asa si vedem dupa rezultatul.
Colegul CT80PES mi-a zis ca am nimerit si la cel mai imposibil ing. de la Rar
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

Am si eu o problema legata de subiectul asta: am vorbit cu cineva sa-mi aduca din afara o remorca pt 10-le meu pt albine, altele. Cand o sa merg la RAR cu ea, ar trebui sa pun pe masina rotile originale? Acuma am 225/75 R15. Se pot lega de masina? Cand am fost cu masina am avut 2x175R14 si 2x185R14. N-o comentat nimic  :-"

Multumesc
Stand or die.
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

nu au de ce sa se lege .... tu ai venit cu remorca nu cu masina .... daca prin absurd te intreba de masina spui ca ai uitat talonul acasa si gata ....
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

tarzy wrote: nu au de ce sa se lege .... tu ai venit cu remorca nu cu masina .... daca prin absurd te intreba de masina spui ca ai uitat talonul acasa si gata ....
Ok, asa o sa fac. Sper sa nu-mi pierd numerele pe acolo sau sa ma si amendeze sau cine stie  b-(. Cu astea de 225 merge si mai tare si arata si mai bine.  :>-
Stand or die.
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

pai ... ca sa fie cu trupeu maxim ... inainte sa intri la RAR daiu jos si numerele ... spui ca taman ti-au fost furate
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

:o :o imi plac jantele gaurite  :o 
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
George
Administrator
Administrator

Post by George »

Mentionarea in C.I.V. a anvelopelor optionale

Pentru a completa in cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.) alte anvelopele si jante ce pot fi montate optional pe un anume tip de autovehiculul (mentionate in documentele de omologare de tip a vehiculului), trebuie sa prezentati vehiculul echipat cu anvelopele respective la una dintre reprezentantele R.A.R.
Tariful pentru o astfel de prestatie este in jurul sumei de 100 RON.

In cazul unui vehicul echipat cu anvelope/jante care nu sunt mentionate in documentele de omologare acesta determina reomologarea vehiculului, operatiune care presupune inclusiv efectuarea obligatorie a incercarilor privind performantele sistemului de franare si etalonarea vitezometrului, si, daca Laboratorul de Incercari pentru siguranta rutiera decide, a incercarilor privind stabilitatea vehiculului si zgomotul acestuia. Omologarea se va acorda numai daca rezultatele incercarilor si verificarilor efectuate atesta indeplinirea conditiilor tehnice� aplicabile.

sursa: www.rarom.ro
ARO CLUB ROMANIA
COSMIN D
Membru de elita
Membru de elita

Post by COSMIN D »

Pai asta-i treaba, de unde luam "documentul" cu alte dimensiuni  ce pot fi montate, eu am tot intrebat pe la C-lung dar nimic!
George
Administrator
Administrator

Post by George »

fan_aro wrote: Pai asta-i treaba, de unde luam "documentul" cu alte dimensiuni  ce pot fi montate, eu am tot intrebat pe la C-lung dar nimic!
pai acel document nu tre sa-l procuri matale. el se afla in posesia RAR din momentul solicitarii omologarii de tip,de catre producator/importator.
daca te uiti la discutia cu motoarele reno,myke a postat un CIV in care sunt trecute rotile pe 15",deci clar exista omologare. acuma,pe matale te intereseaza varianta cu motorizare de 1,4 dacia... in caz ca nu vezi pe nicaieri asa ceva,tre sa ii rogi frumos pe aia sa se sinchiseasca sa caute. daca gasesti matale,faci o copie si te duci si le spargi geamul cu ea. sau capul...
ARO CLUB ROMANIA

Post Reply