Incadrarea in norma Euro x

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

tudop
Membru de elita
Membru de elita

Re: Incadrarea in norma Euro x

Post by tudop »

Misi din Cluj wrote:
Probabil, urmatorul pas, va fi sa ne oblige sa aruncam masinile la fier vechi si obligatoriu sa cumparam un Citroen-taricel de plastic in loc. >:(
Abia astept sa merg la vot! ;D ;D ;D
Noroc ca nu pot sa ne impuna chiar asa aberatii, dar in schimb, strategiile de influentare a maselor sigur vor da roade:
Programul Rabla va demara pana la sfarsitul acestei luni [......]
Conform autoritatilor, 2.388.000 de autoturisme inregistrate in Romania sunt non-euro, ceea ce inseamna 54% din parcul auto. Vizate de masura sunt autoturismele Dacia 1310 fabricate pana in 1996, Trabant, Oltcit, Opel Kadett si Ascona, precum si modelele 16,21 si 5 produse de Renault. "Romania va asigura de la bugetul de stat toate costurile de casare si dezmembrare a autoturismelor non-euro", a comunicat Guvernul in cadrul dezbaterii despre taxa auto, care a avut loc saptamana trecuta. In ultimele luni, guvernantii au inceput sa utilizeze programul Rabla ca instrument de santaj asupra populatiei, in incercarea de a institui taxa auto de prima inmatriculare. Atat premierul Calin Popescu Tariceanu, cat si alti membri ai Cabinetului au declarat ca in cazul in care taxa auto va disparea, programul Rabla va fi desfiintat.
http://www.green-report.ro/dynamic/stir ... --9154.htm

Ma gindesc ce ar fi ca guvernul Germaniei sa interzica sa circuli cu Trabanturile si sa sustina cu bani publici casarea lor  %-( 

florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

Cine dreaqu a scris tampenia asta? Cate R16 mai circula? Sau R5? Si cu Aro n-au nimic? Dar de camioane de ce nu se ating? Sau de autobuzele de pe vremea lu' Pazvante?
N-am vazut vreodata ca RARul sa controleze camioanele la noxe! Numai la cantar, ca stiu ei ca de acolo iese banu', nu mai castiga baietii nimic daca le scot din circulatie.
E discriminare pe fata! De ce nu sunt controlate de RAR si masinile euro? Cate din cele euro 2 sau 3 mai indeplinesc normele? Am fost cu un amic cu un Volvo 440 din '93 la ITP, cu mtor euro 2 si a trebuit sa bage sonda in fundul unei supernove, ca altfel nu iesea.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

florin75 wrote: N-am vazut vreodata ca RARul sa controleze camioanele la noxe!
in caz ca nu stiati,autovehiculele cu masa maxima autorizata peste 3500kg,nu sunt supuse taxei de prima inmatriculare,in forma actuala! si nici in cea viitoare n-am vazut ca vor fi...

referitor la articolul mentionat,autorul probabil a vrut sa nu dramatizeze atat de rau,si a specificat ca e vorba numai de daciile fabricate pana in 1996,care ar avea deh...peste 10 ani. insa,realitatea e mult mai dura. e vorba de daciile fabricate pana in 1999,care sunt foooaaarte multe in circulatie,si in stare destul de buna,la care romanul nu poate renunta inca,chiar daca este ea noneuro...
ARO CLUB ROMANIA
sorin
Membru legendar
Membru legendar

Post by sorin »

sa fim cat mai optimisti ......nici unul din noi nu are comision din taxele statului,si nici actiuni la automomotive Trading Services  cred....(in spirit de gluma) asa ca am auzit ca cine are ARO o sa primeasca ajutor de la stat sa tina atelajul in stare cat mai buna si sa poata plati impozitul $$$$$,iar cei de la RAR ne vor da asistenta tehnica 24/24 orinde in tara ;D ;D ;D ;D
Sorin cu ,,frigideru plin,,

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

CT_80_PES wrote: sa fim cat mai optimisti ......nici unul din noi nu are comision din taxele statului,si nici actiuni la automomotive Trading Services  cred....(in spirit de gluma) asa ca am auzit ca cine are ARO o sa primeasca ajutor de la stat sa tina atelajul in stare cat mai buna si sa poata plati impozitul $$$$$,iar cei de la RAR ne vor da asistenta tehnica 24/24 orinde in tara ;D ;D ;D ;D
Aha, aia de la RAR ne asista sa scapam de talon... nu de alta, da sa nu fim impovarati cu taloanele de la AROaie...
Misi din Cluj
Membru legendar
Membru legendar

Post by Misi din Cluj »

Dupa parerea mea, este vorba doar de o campanie masiva de intoxicare si indobitocire a populatiei bazata pe isteria de masa si pe teoria turmei de oi. ;D
Pe de o parte este absolut normal, sa-ti cumperi masini noi in locul celor vechi, proces care ar trebui sa decurga de la sine in mod natural.
Pe de alta parte este cu totul anormal sa se organizeze campanii agresive de indobitocire a populatiei, cum ar fi celebrul PROGRAM RABLA sau TAXA DE PRIMA INMATRICULARE, care au la spate, doar interesele meschine, ale unor dealeri, bancheri, sau dealeri-bancheri, din Top300 (sau mai bine zis Top 10), care vor sa-si umple buzunarele cu milioane de euroi, pe seama fraierilor. >:(
In ce priveste PROGRAMUL RABLA, lumea crede ca primeste de la stat cadou 1000 euro pe masina veche.
TOTAL FALS!  >:(
Cei 1000 de euroi, o platim tot noi, din buzunarul nostru, ca banii provin din ROVIGNETA, ceea-ce la randul sau este o chestie aberanta, ca acum cativa ani a fost deja inclusa in pretul benzinei, daci o platim dublu!
Deci, toata treaba se reduce doar la teoria: “APA, AERUL si FRAIERUL sunt elemente ce se gasesc in natura inconjuratoare, in cantitate nelimitata, deci trebuiesc exploatatiâ€
Gaz 69 AM -1962; Aro 10 Mk1 - 1980
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

De fapt, prin "programul rabla", nici macar nu primesti 1000 de euro sau cat or fi. Ceea ce primesti este dreptul sa mai dai 7 - 8 - 9 - 10000 de euro unai firme "agreate".
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
sorin
Membru legendar
Membru legendar

Post by sorin »

in caz ca nu stiati,autovehiculele cu masa maxima autorizata peste 3500kg,nu sunt supuse taxei de prima inmatriculare,in forma actuala! si nici in cea viitoare n-am vazut ca vor fi...

dar trebuie sa fie minim euro 3
George
Administrator
Administrator

Post by George »

CT_80_PES wrote: in caz ca nu stiati,autovehiculele cu masa maxima autorizata peste 3500kg,nu sunt supuse taxei de prima inmatriculare,in forma actuala! si nici in cea viitoare n-am vazut ca vor fi...

unde scrie?!
inainte de intrarea romaniei in ue,functiona treaba cu normele euro pentru a putea fi inmatriculate. in cazul in care o masina nu respecta o anume norma euro,aceasta nu primea CIV. acum restrictiile pentru obtinerea CIV se aplica numai la masinile NOI! masinile de ocazie care au fost inmatriculate in alte state ue,pot obtine CIV in ro,cu conditia sa indeplineasca normele de punere in circulatie,si eventual norma euro,de la data fabricarii lor! nemaiexistand aceasta bariera,cu norma de poluare la obtinerea CIV,au introdus aceasta taxa de prima inmatriculare,dar care se aplica,asa cum am spus,vehiculelor sub 3,5t. celelalte,chiar nu au nicio restrictie.
ARO CLUB ROMANIA
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

Keo wrote:
CT_80_PES wrote: in caz ca nu stiati,autovehiculele cu masa maxima autorizata peste 3500kg,nu sunt supuse taxei de prima inmatriculare,in forma actuala! si nici in cea viitoare n-am vazut ca vor fi...

unde scrie?!
inainte de intrarea romaniei in ue,functiona treaba cu normele euro pentru a putea fi inmatriculate. in cazul in care o masina nu respecta o anume norma euro,aceasta nu primea CIV. acum restrictiile pentru obtinerea CIV se aplica numai la masinile NOI! masinile de ocazie care au fost inmatriculate in alte state ue,pot obtine CIV in ro,cu conditia sa indeplineasca normele de punere in circulatie,si eventual norma euro,de la data fabricarii lor! nemaiexistand aceasta bariera,cu norma de poluare la obtinerea CIV,au introdus aceasta taxa de prima inmatriculare,dar care se aplica,asa cum am spus,vehiculelor sub 3,5t. celelalte,chiar nu au nicio restrictie.
partea naspa ca la alea peste 3,5 tone trebuie alta categorie de permis, RCA&rovigneta mai scumpa, tahograf si ITP la un an (asta cu ITP-ul nu stiu daca nu incepe de la 7,5 t)
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
sorin
Membru legendar
Membru legendar

Post by sorin »

ia si calculeza taxa de prima inmatric la un autovehicul peste 3,5 tone ,pune ce capacitate cilindrica vrei tu si vechimea de asemenea, vei observa ca in cazul in care in care este euro 3 sau euro 4 taxa este 0..........iar daca este non euro ,1 sau euro 2 taxa este mmmmmmmmaaaaarrrrreeeee.....
Boboc Silvian
Membru
Membru

Post by Boboc Silvian »

Elimin de tot benzina o fac numai pe gaz si o omologhez sa vedem ce se va intampla.
Recunosti un om inteligent dupa un singur indiciu: Toti imbecili se unesc impotriva lui.

Post Reply