Este Posibil o noua Fabrica ARO.

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
Boboc Silvian
Membru
Membru

Este Posibil o noua Fabrica ARO.

Post by Boboc Silvian »

Este Posibil o noua Fabrica ARO ?
Este posibila daca ne adunam fortele.
Putem face o firma noua nu este asa costisitoare, binenteles un S.A.
Participam toti ,2000 -5000 - 10000, cati suntem .
Impartim actiunile in functie de investitia fiecarui, cumparam sau luam patentul de fabricatie de unde este el acum si de inceput cumparam numai aro vechi si le retehnologizam cu ultima generatie de tehnica, dar pe sasiul si caroseria actuala cu mici modificari cam ce fac baieti de pe Dicovery.
Dupa un timp scoatem un model nou nout,asta dupa ce gasim un designer bun.
Mecanica o putem imprumuta de la alte mari firm.
Ce ziceti ?
Nu cred ca este imposibil atita timp cat suntem pasionati de aceste masini. Trebuie facut ceva ca se stinge tot. Noi nu suntem super bogati sa dam tunu , dar cred ca intr-o sedinta gen miting putem discuta si sa facem socotelile.
Printre noi se afla cate unul care stie ceva in domeniu si putem folosi asta ca avantaj.
Ganditi-va bine ca impreuna avem puterea unui miliardar .
Dupa un timp cine nu mai vrea, poate sa vinda actiunile altui membru, etc.
Astia au cautat terenul nu fabrica de masini.
Last edited by Anonym on 21 Apr 2008, 21:03, edited 1 time in total.
Recunosti un om inteligent dupa un singur indiciu: Toti imbecili se unesc impotriva lui.

COSMIN D
Membru de elita
Membru de elita

Re: Este Posibil o noua Fabrica ARO.

Post by COSMIN D »

Pai suntem 239 de membri, mai departe ce facem pana la 2000 macar?
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Iti urez succes sa cumperi drepturile de marca ARO de la LandMark Investment... Nici nu cred ca iti cer prea mult, asa un milion de euro doar... Dar nah, noi avem puterea unui miliardar deci nu e o problema.

Si dupa aia matritele de caroserie... ca daca iei toate masinile second sa le restaurezi, ai nevoie... majoritatea sunt mancate de rugina... Astea-s tot asa ca vreun mil... Euro.

Si apoi niste teren si sa faci hale... asta nu e asa mult... cu restu de bani de la drepturi de marca si matritze nu-i bai, se rezolva usor.

Succes!

P.S. Daca nu esti in tema, baietii de la AMROM chiar lucreaza la chestia asta.
Boboc Silvian
Membru
Membru

Post by Boboc Silvian »

Da am auzit ca lucreaza la chestia asta de fatada pana baga totul in pamant ca sunt campioni la asa ceva,toti cauta sa se inbogateasca.
Cine crezi tu ca o sa-ti ceara un milion de coco, cand nu o sa mai existe nimic din aro , eu nu am zis ca trebuie facut acum.
Acum trebuie doar discutat si urmarit actiunile lor,sa vedem in ce ape se scalda lumea.
Vom pute face matrite si noi sunt destui meseriasi in tara asta ,crezi ca cei care vind aripi usi si alte componente de Aro au dat milioane de euro pe matrite.
Fara suparare deschide televizorul si vezi cum se construieste o masina din ani 50 de la 0 ,Dicovery - HOTT ROAD (ceva de genul asta , nu prea le am cu engleza).
Asta nu stiam , cine detine patentul de la Aro momentan.
Iar cu terenul si halele nu este o problema , am eu 3ha de pamant si il pun la bataie si halele se fac ca de aceea ne adunam fortele.
http://www.discoverychannel.ca/schedule ... n%20hotrod
Este un nou serial Wednesday, April 30, 2008 at 4:00 AM (EST)

Binenteles de inceput nu iti trebuie asa ceva.
Last edited by Anonym on 21 Apr 2008, 21:55, edited 1 time in total.
Recunosti un om inteligent dupa un singur indiciu: Toti imbecili se unesc impotriva lui.

georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

E frumos sa visezi asa. Insa din pacate sunt doar vise imposibil de realizat! Trebuie sa fim realisti.
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Boboc Silvian wrote: Da am auzit ca lucreaza la chestia asta de fatada pana baga totul in pamant ca sunt campioni la asa ceva,toti cauta sa se inbogateasca.
Cine crezi tu ca o sa-ti ceara un milion de coco, cand nu o sa mai existe nimic din aro , eu nu am zis ca trebuie facut acum.
Acum trebuie doar discutat si urmarit actiunile lor,sa vedem in ce ape se scalda lumea.
Vom pute face matrite si noi sunt destui meseriasi in tara asta ,crezi ca cei care vind aripi usi si alte componente de Aro au dat milioane de euro pe matrite.
Fara suparare deschide televizorul si vezi cum se construieste o masina din ani 50 de la 0 ,Dicovery - HOTT ROAD (ceva de genul asta , nu prea le am cu engleza).
Asta nu stiam , cine detine patentul de la Aro momentan.
Iar cu terenul si halele nu este o problema , am eu 3ha de pamant si il pun la bataie si halele se fac ca de aceea ne adunam fortele.
http://www.discoverychannel.ca/schedule ... n%20hotrod
Este un nou serial Wednesday, April 30, 2008 at 4:00 AM (EST)

Binenteles de inceput nu iti trebuie asa ceva.
Ii cunosti tu personal pe cei de la AMROM si stii ce scopuri au? Stii tu ca vor sa faca totul de fatzada ca sa bage in pamant? Atunci te rog sa nu iti permiti sa faci afirmatii gratuite despre persoane pe care nu le cunosti. Mai mult ca nici nu stii ce inseamna AMROM si cine au fost investitorii. Si ce au cumparat. Sectia CESAR. Care probabil nici aia nu stii ce e.

Stii tu cine a cumparat fabrica ARO? LANDMARK INVESTMENT, firma de investitii imobiliare a fiului lui Ion Ratiu. Aia au acum ARO. (in afara de CESAR care e al lui AMROM) LANDMARK iti cer 1 mil de dolari. Si mai mult. Si vor sa vanda / demoleze / inchirieze TOT. Pe niste scoruri mari! Crezi tu ca mai prinzi ceva? Ah, si au si drepturile pe marca. Nici pe alea nu le dau prea ieftin.

Mai citeste forumul, ca s-a mai discutat si despre asta, daca esti asa de pasionat de fabrica ARO, istorie, si ce a ajuns. Si la cine a ajuns.

Matrite iti urez succes sa faci. Ca nu ti le face nimeni gratis. Daca nu stii Fabrica de Matrite din cadrul ARO a fost vanduta de mult de "Strategicul" (probabil nici ala nu stii cine e, te las sa te documentezi. Tot de pe forum. Ca scrie.) Si era extrem de profitabila. Daca nu stii cat ajunge o matrita, nici nu-ti zic, nu de alta da te sperii.

Televizorul nu-l deschid, ca nu am. Da ma mai duc pe la un prieten si vad cum restaureaza aia masini. pe Discovery.

Ideea ta e frumoasa, dar total irealista. Daca baietii de la AMROM nu reusesc ceea ce isi propun, nu prea imi pot imagina ca altii ar reusi! Ei au acces la enorm de multe lucruri la care tu nu o sa ai acces. La cei mai buni mecanici adevarati de la ARO, la sectia CESAR, la planuri, detalii, prototipuri, oameni care chiar cunosc, piese de schimb, utilaje, hale, relatii de afaceri si multe multe altele. Mai departe iti poti imagina. (dupa ce citesti ce a fost sectia CESAR). Asa ca toata speranta este spre ei.

Daca nu - ceea ce vrei tu ajunge doar o mica industrie de garaj, cum exista de altfel multe in SUA / UK / etc - care va restaura niste masini si cam atat... La scara extrem de redusa.
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

daca faceti fabrica, eu vin director la personal si imi scot cate un diferential pe poarta in fiecare zi  ;))
pana dati faliment $-) apoi imi deschid magazin de piese :-"
happily mending an Aro 320 D127
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Nu nu nu, diferentiale scot eu... tu daca vrei scoate pivoti / capete de bara / cruci cardanice / pinioane de cutii de viteza ceva  ;D
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

vstef_is wrote:
Daca nu - ceea ce vrei tu ajunge doar o mica industrie de garaj, cum exista de altfel multe in SUA / UK / etc - care va restaura niste masini si cam atat... La scara extrem de redusa.
As vrea sa fie si la noi asa, dar din pacate nu prea prinde, lumea e prea , toti vor cazane noi in leasing, iar cererea de cazane restaurate e prea mica sa sustine o asa industrie de garaj
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

De acord... gandeste-te ca oricum nu sunt prea multi "cunoscatori" in ceea ce priveste ce e ala OffRoad, si care sunt isi fac singuri cazane... si nu pleaca de la ARO... ci de la Toyote, G-uri etc...

Plus imaginea sublima ARO in ochiu Romanului... Adicatelea de ce sa dau vro cateva mii bune de EURO pe un ARO? Cand dau pe o TOYOTA! Care e alta mancare de peste ,ca Japonezii nu se bateau care sa mai fure din fabrica... si asamblau si cu ceva simt de raspundere... pe cand la noi...

PRIMA chestie pe care o zice cineva cand zici "ARO" e "se strica la tot pasu / nu-i fiabila".

Cauzele sunt muncitorii romani bine intetionati + buna intretinere de peste timp de catre posesori. Acum noi ce putem schimba? Incercam sa le tinem pe ale noastre in stare cat mai buna! Insa e greu sa schimbi imaginea unei marci...
Boboc Silvian
Membru
Membru

Post by Boboc Silvian »

Sal. Vstef_is . Stai linistit ca am citit , au cumparat tot si vor sa inchirieze la o firma sa faca piese auto si mai sun interesati de aceasta afacere cei de la Mitsubischi (nu stiu daca an scris bine ).
Arata tu pe cineva care a vrut cu adevarat sa faca ceva in tara asta fara sa puna banul pe primul loc si eu imi retrag cuvintele.
AMROM : de ce te-ai suparat asa cand am zis de ei faci parte din echipa sau esti fan?
Cunostinte vad ca ai si esti un baiat inteligent fata de mine care nu prea am fost pe la scoala, dar nu trebuie sa faci scoala ca sa vezi mizeriile din tara asta.
Dar de treaba asta ce zici, ca vor cei de la AMROM sa scoata un nou prototip de masina, deci usor,usor ajungem unde vreau eu.
Scot alt prototip si renunta la o marca deja consacrata pentru ca banul este mai important.
Conteaza marca si ar trebuii sa ofere oricit sa o pastreze , asa trebuie sa faca un afacerist adevarat.
Dar cum sa piarda ei 1milion de Euro.
Sa fim seriosi ce inseamna 1 milion pentru o marca consacrata?
Dupa ce ar lua marca sa faca ce prototip vor ei dar sub marca ARO , asa ar fi corect si fata de tara asta ca au mancato toata si au distrus toate marcile consacrate asa putine cate erau ,erau ale noastre.
Asa ca eu nu mai sunt fanul nimanui si am scri acest subiect cu gandul ca poate mai trezesc in cineva spiritul de ROMAN.
Totusi ar merge prima varianta cu reconditionatul ar iesi o treaba buna nu ?
Last edited by Anonym on 22 Apr 2008, 10:29, edited 1 time in total.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

Boboc Silvian wrote: ...Conteaza marca si ar trebuii sa ofere oricit sa o pastreze , asa trebuie sa faca un afacerist adevarat.
Dar cum sa piarda ei 1milion de Euro.
Sa fim seriosi ce inseamna 1 milion pentru o marca consacrata .
Dupa ce ar lua marca sa faca ce prototip vor ei dar sub marca ARO , asa ar fi corect si fata de tara asta ca au mancato toata si au distrus toate marcile consacrate asa putine cate erau erau ale noastre.
confunzi "afacerea" cu "pasiunea" sau "orgoliul",matale bre nea Silviane... nici una si nici alta nu-si au locul in aceeasi propozitie cu "afacerea"
si daca tot facem referire la scoala,observ ca matale sigur nu vorbesti afacereza! daca nu-s asa de multi bani milionu' asta,de ce nu-l dai matale,sa cumperi marca? si apoi inchiriezi la AMROM drepturile de folosinta,cu 100euro/an,sa zicem...ca asa face un afacerist adevarat. nu?!
haidi bre,nu te mai supara atata. iti intelegem frustrarea...cu totii o avem,dar sa strangi 1mil de euri,cam greu. hai sa-l intrebam pe suparici cati bani a strans pentru familia aia necajita,pe care a incercat el sa o ajute...si sa calculam cat ar mai fi pana la un milion. de euro. probabil 999.900 au mai ramas,nu? ca 100 a pus-o deja supariciu...
sa fim realisti,totusi,ca la vorbe nimeni nu ne intrece!
ARO CLUB ROMANIA
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Boboc, esti total pe langa...

Nu fac parte din echipa AMROM, insa nu mi se pare normal sa jignesti pe cineva - oricine - daca nici macar nu ii cunosti. Vorba aia, pe toti ii intereseaza numai banii, doar sa fure si sa ingroape. Poate si tu la fel? Iti place jignirea asta? Probabil ca nici lor.

Acuma ca tot stii ca vor cei de la AMROM sa faca un prototip nou, zi-le si lor... ca ei poate nu stiu si nu-s la fel de bine informati ca tine.

Cum ar putea cineva sa renunte la o marca pe care nu o are? N-am discutat eu presonal cu cei de la Landmark Investment sa vad ce pretentii au pentru marca. Am zis 1 mil de dolari asa... de start, ca sa te mai calmezi tu... dar nah, daca esti afacerist adevarat, negociaza tu cu ei.

Si daca tot e vorba de marca ARO... cu 1 mil de dolari (pe care eu personal nu-l am) se construiesc enorm de multe lucruri, se cumpara enorm de multe materii prime, se fac matrite, si multe multe multe chestii... Si se poate produce efectiv ceva... Sau se ia o marca. Si atat. Nu zic, frumoasa marca... dar nu iti da nimeni bani doar pentru ca ai marca ARO. Ar fi corect fata de tara, dar tara a fost corecta fata de ARO? sau fata de noi? Oricum nu s-au distrus toate marcile... Dacia a rezistat. si ARO rezista in sufletul nostru.

Ah si inca un aspect, pe care poate nu vrem sa il recunoastem. Imaginea ARO este la pamant. E dezastru. Incearca TU sa faci din nou ARO si sa le vinzi, sa vezi cine ti le cumpara. Nu de alta, dar marea masa de oameni din Romania asociaza ARO cu niste lucruri negative si numa imagine de marca nu se cheama asta. Ca sunt o mana de oameni pasionati care inteleg si iubesc aceste masini... ok... iti cumpara ei masinile. Si dupa aia? Te opresti din produs si gata. Te duci in Hawaii? Sau cum? Sincer, cred ca si TATA are o imagine mai buna decat ARO! Ei macar sunt "noi"... pe cand ARO e "masina aia romaneasca proasta"... astea sunt insa alte discutii.
Boboc Silvian
Membru
Membru

Post by Boboc Silvian »

Marca a avuto tara asta da de banii vorbesc .Eu nu am vb. de mine ca nu am banii astia, dar cei care se ocupa de treaba asta au, stai linistit ,dar ei vor sa ia totul pe moca daca se poate cum au facut cu afacerea Cico si cu altele .
Eu nu m-am suparat pe nimeni dintre noi, dar totusi pana la urma cred ca .............ca la mine in zona se poate face rost si dau in ei de carnati ce sunt .
Acum chiar ca m-am enervat dai incolo.

Rog moderatorul sa inchida acest subiect.                                          MULTUMESC  MULT.
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

nu se inchide nimic .... subiectul poate avea continuite .... bineinteles cu ceva minim de logica si discernamant

@Boboc ... fara suparare .... da sa stii ca tara asta a fost furata si praduita si din cauza ca marea majoritate a concetatenilor nostrii se arunca sa vorbeasca si mai ales sa creada vorbele aiurea si fara sens - lucru care a dus ca investitorii seriosi sa nu fie interesati de asemenea afaceri si sa lase loc la tot felul de aventurieri

nu stiu ce varsta ai tu .... dar eu tin foarte bine minte manifestarile de prin anii 90 cu "nu ne vindem tara" si uite ca acum am ajuns sa-o dam pe degeaba .... asta daca am mai avut ce sa dam

de ce se striga asa ... pai e simplu ... ptr ca romanul a preferat salariile de subsisteta asigurate de guvern in locul productivitatii .... asa a "tinut" aro pe picioare inca 10 ani ..... cu salariati multi care produceau masini putine iar caliatatea o stim cu totii
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)

Post Reply