PUNTE pe fata la 24.

Suspensii, frane, directie, roti. Tipuri, modificari, reparatii.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Re: PUNTE pe fata la 24.

Post by georgenis »

O sa vorbesc eu cu un inginer de la RAR care este prieten bun cu mine. Sa vad ce zice.

Victor
Membru de elita
Membru de elita

Post by Victor »

Multam mult sau daca nu merge asa poate merge sa punem caroserie de 24x pe sasiu de M. vezi ce zice si inca o data Multumesc.
Last edited by Victor on 28 Apr 2008, 17:41, edited 1 time in total.
Nu Fura! Guvernul Uraste Competitia.
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Asta cu caroseria chiar nu se poate ca aveam eu mai demult niste planuri cu o caroserie de Peugeot 405 pe un sasiu de Aro 10 lung.
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Auzi, ai vazut filmul ala?? TAXI. Te cred ca si mie mi-a placut, si cred ca vrei sa-l faci pe TAXI 5.  ;D ;D
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat

MagnuM
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by MagnuM »

georgenis wrote: Asta cu caroseria chiar nu se poate ca aveam eu mai demult niste planuri cu o caroserie de Peugeot 405 pe un sasiu de Aro 10 lung.

M 461 are ampatament 2350mm - in unele carti este dat cu ampatament 2335mm. Tind sa cred ca real este 2350mm. Asa am vazut si la M 59.
ARO 24 are ampatamentul tot 2350mm.

Teoretic, se aseaza bine pe axe, problemele apar la sistemul de prindere pe sasiu, pentru ca: nu sunt pozitionate la fel la cele 2 masini si difera tipul sasiului - la M este drept, iar la 24 este curbat fata/spate.

Dar, cred ca cea mai comoda "adaptare" consta in modificarea prinderilor pe sasiul de M. O sa fie inalta caroseria de 24 fata de sasiu, la partea din spate si la motor; e ca si cum ai face un bodylift de dimensiuni apreciabile. Situatie ce necesita si adaptarea tuturor comenzilor.

Se poate recurge si la modificarea podelei la 24 - se face "tunel motor", adica se ridica partea de mijloc, de deasupra sasiului cu cat e nevoie sau cu cat se doreste. In cazul asta, adaptarea comenzilor este mai facila si masina nu mai e asa inalta. Partea cu modificarea prinderilor pe sasiu, ramane valabila.

Daca se recurge la folosirea sasiului de 24, trebuie modificati suportii de prindere la axa fata si adaptata directia de la M. Asta presupune disparitia intregului cadru pentru puntea independenta.
Dupa toate astea apare problema cutiei de transfer. Ori se foloseste cea de la M, ori axa fata de la TV; indicat e sa folositi ambele axe de la TV.
Ecartamentul axelor de M, TV, ARO e identic: 1445mm. Ampatamentul TV-ului fiind mai mare cu 100mm: 2450mm. Situatie care determina modificarea erorilor la unghiul de bracare, la valori mari.  
Chevrolet Suburban V2500 Silverado
Image
"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea
Victor
Membru de elita
Membru de elita

Post by Victor »

Nu prinderea caroseriei pe sasiu ar fi problema sau faptul ca ar fi mai inalta sau modificarea comenzilor. beleaua mare sant cei de la RAR.
MagnuM
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by MagnuM »

Dumitru Victor wrote: Nu prinderea caroseriei pe sasiu ar fi problema sau faptul ca ar fi mai inalta sau modificarea comenzilor. beleaua mare sant cei de la RAR.

Da. Dar daca tii neaparat sa-l omologhezi, il vei omologa... bineinteles, cu foarte multi bani!
Chevrolet Suburban V2500 Silverado
Image
"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea
Victor
Membru de elita
Membru de elita

Post by Victor »

Si chiar crezi ca merita? mai repede Il fac si ma duc cu el numai la competitii dar asta necesita si o platforma.
Victor
Membru de elita
Membru de elita

Post by Victor »

Oricum saptamana viitoare termin de pus turbo pe M. asa ca nu are rost sa cheltui atatia bani pe o omologare.
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Dumitru Victor wrote: Oricum saptamana viitoare termin de pus turbo pe M. asa ca nu are rost sa cheltui atatia bani pe o omologare.
Dumitru Victor wrote: Si chiar crezi ca merita? mai repede Il fac si ma duc cu el numai la competitii dar asta necesita si o platforma.
Poti modifica mesajul anterior, nu este nevoie sa scrii post dupa post.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

M-as baga si eu la o punte rigida mai ales ca am pe fata diferentialul pe stanga la aro deci ar merge la fix o punte de tv cu tot cu arcuri!!! :)Dar cum ramane cu frana pe disc?????
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

La tine ar merge punti fata si spate de Toyota, in fata cu arcuri elicoidale si in spate cu foi de arc ca sa nu modifici foarte mult. Problema este de pret, puntile Toyota nu sunt foarte ieftine. Si poti sa pui cu raport 4.88.
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Foarte TARE!!!Ce idee buna!Multumesc!
Ma gandesc eu acum ca un copil mic si prost... daca as  avea punti de toyota montate foarte bine adica ..suduri STAS si tot ce trebuie e posibil la ITP nici sa nu-si dea seama ca nici nu am puntile corespunzatoare..
Majoritatea oamenilor chiar si mecanici priceputi nu stiu exact doar daca se uita ce cutie am ,ce reductor .. e romanesc ..e strain,..etc.?
Daca nu se lovesc de ele suficient de des.. citesc seria sasiu si motor si asta e..
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

La puntea spate nu ar fi probleme mari, iei de la o Toyota 70 cu foi de arc. La puntea fata e mai problematic deorece iti trebuie puntea, tirantii, si suportii pe sasiu pentru arcuri si amortizoare si tiranti in cazul puntii cu arcuir elicoidale. Am vazut Toyote Hilux cu punte rigida pe fata desi inainte aveau suspensie independenta. Sau poti sa pui punte fata de Toyota tot cu foi de arc, cred ca ar fi putin mai simplu. Se poate face si exista si ateliere in Bucuresti care ar putea face lucrarea fara repros. Insa pretul este destul de mare zic eu.
Victor
Membru de elita
Membru de elita

Post by Victor »

GEORGE ai reusit sa vorbesti la RAR?

Post Reply