Schimbare calorifer

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
Misi din Cluj
Membru legendar
Membru legendar

Schimbare calorifer

Post by Misi din Cluj »

Careva dintre voi a mai schimbat caloriferul de sub bord, la Aro 10?
Se poate oare demonta pe dedesubt, fara sa demontez tot bordul, sau va trebui sa desfac toate maruntaiele?
Va trebiu s-o schimb, ca este crapata undeva si imi curgea antigelul pe picioare.   
Gaz 69 AM -1962; Aro 10 Mk1 - 1980

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Re: Schimbare calorifer

Post by Soryn »

se poate....trebuie..sa desfaci...holsuruburile..cApacelor....din plastic...in care...sta...caloriferul.----(FURTUNELE INTAI-ALEA. din folie de aluminiu..cu panza..,, ;Ddaca mai ai..)furtune...etc---nu trebuie demontat..tot....

dar ai grija cu surubelele..sa nu uiti ..vre -unu..si sa tragi de el..sa spargi urechile..la plastice...

cautati ..manualu..ala.de reparatie...si aveti acolo..toate maruntaiele...inntru-un desen explodat... ;D :)>-

daca nu e grava treaba cu caloriferul....duar o crapatura..acolo...nare rost..sa il schimbati..aiurea,,(decat daca aveti altu de schimb..free) il sudati pe respectivul...si gata..treaba...(chiar daca e din aluminiu)sus cu el :>-
Last edited by Soryn on 06 May 2008, 16:49, edited 1 time in total.
manu-2lgp
Junior
Junior

Post by manu-2lgp »

Am schimbat si eu caloriferul la Aro 10, si tot asa pe sub bord.
Dar a fost chinuiala...
Ideea e ca se poate schimba fara sa demontezi bordul.
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Sfatul meu:nu schimba calorifer de aro cu calorifer de aro.Daca tot a crapat,pune un calorifer sanatos cu un T pt 3 furtune de aer (de la un aspirator) si ai si tu caldura adevarata in masina...Renunta la original pt ca trebuie sa ai mare noroc sa nimeresti un sistem care chiar sa faca ceva caldura

georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

La Aro 10 nu caloriferul este problema ci aeroterma care este slaba si nu are debit de aer.
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

Exista o solutie care lipeste fisurile din radiator si probabil si caloriferul ,singura problema este ca face mici depuneri .....dar daca vrei s-o rezolvi rapid eu zic s-o incerci .........la mine a dat rezultat fara efecte adverse......daca nu atunci iti recomand sa nu-i mai pui radiatorul ei de caldura ca oricum e vax si nu face suficienta caldura si incearca un calorifer de la o alta masina compact pus in spatele schimbatoarelor.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

eu am vazut un radiator..de dacie.(ala mare.).lipit cu mastic.,,,,,,,merge si poxipol.....dar tot..mai trainica..e ..Sudura..in aluminiu... :>-

sau cositorire daca e cupru

adevarat a zis georgenis,,,,radiatoru poate da aeroterma...nu da aer..prin el....--paleta aia antica...----si consuma si la curent..de rupe..motoru...da vand..din parti...da. se invarte in gol.. :-j

eu nu mai am la a mea furtunele alea..de la plastice la gurile..de ventilatie..din bord...---baga la picioare o caldura...de .transpiri...iarna... :-j

se incing felele la usi... ;))...si logic ca caldura..se ridica de jos in sus..si in restu masini.

auzi''..   :-@..nu poate radiatoru....azi...mergeam cu masina..era un pic..frig..afara..de dimineata,,,motoru era la 87 de grade Cand deschid robinetu scade  la 70 de grade motoru ..asa..instant.. ;D :-j :-j
Last edited by Soryn on 07 May 2008, 23:57, edited 1 time in total.
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

de putut se poate in partea dreapta e mai usor iar in stanga scoti ceasurile afara daca ai ceasuri 1300 au 2 platbenzi filetate cu suruburi de 6 iar daca e de 1310 sunt 2 holsuruburi iar plasticele se desfac oricu imbus de 5 ori cu cheie tubulara de 8
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
Elijah
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Elijah »

Nu-i dati solutii super facile si aproximative [-X. Misi e "profi", tot le face cum vrea el, adica originale si fara carpeli usoare. Din posturile lui asa reiese!!
Spor Misi si mai da-ne stire de GAAAAZ ;D

Post Reply