presiunea la ulei in relanti e 1si ceva iar in sarcina 3 si ceva iar acum in motor e apa chioaraCT-03-TVY wrote: ai incercat sa vezi ce face fara termostat ,
eu tot la 2 vaze cum ai patit tu ,,am demontat termostatu in camp,,,ca sa ajung acasa,,,, ,,, si buba .era ca scazuse concentratia de antigel,,,in raport cu apa,,,,,,tavaleala
da presiune la ulei..are,,, ca se incinge de numa numa.,de mere fara ulei
fierbe apa in motor (si antigelul fara gram de apa)
- razvy
- Membru legendar

Re: fierbe apa in motor (si antigelul fara gram de apa)
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
- Elijah
- Membru Devotat

CT, laso-n fasole. Pune apa chioara la un motor bun si nu fierbe veci. Sa nu exageram cu proportiile de apa-n antigel si antigel in apa 
- Misi din Cluj
- Membru legendar

Pana gasesti problema deschide robinetul de la calorifer la maxim... de si nu cred ca este prea buna ideea, ca tin minte ca acum cativa ani la Dacie mi s-a blocat robinetul pe pozitia complet deschis...era vara si era sa ma prajesc in masina, cu toate geamurile deschise 
Gaz 69 AM -1962; Aro 10 Mk1 - 1980
- razvy
- Membru legendar

asta se poate intampla eu de exemplu am avut odata la solenza pre multa apa si a fiert dar acolo este alta problema ca termostatul deschide la 99 grade iar apa fierbe de la 96 in sus (asa am luato de la vechiul proprietar a zis ca a deschis capacul de la vasul de expansiune si fiind instalatuie sub presiune a srit antigelul afara si a bagat foarte multa apa schimbat antigelul si no problem)Elijah wrote: CT, laso-n fasole. Pune apa chioara la un motor bun si nu fierbe veci. Sa nu exageram cu proportiile de apa-n antigel si antigel in apa![]()
- Soryn
- Membru legendar

inca ceva , un coleg cu o dacie,,saptamanile trecute,,,a mers cu ia ..,,...si sa incins motoru ,,si la un moment dat .o sarit dopu de la ulei ,,de pe capac ,,,sa ars garnitura de chiuloasa ,,si scuipa apa in ulei ,,si varza,,era acolo,,,,,a schimbat garnitura de chiuloasa si acuma nu mai fierbe neam,,desi are apa in sistem
daca ai fiert motorul 1 data. din ori ce cauza.e posibil ..ca sa se puste garnitura,din nou,,si degeaba faci modificari in circuit si cu antigel ,,si cu ,,nustiu ce ,,cand ,,aia o fi ..
daca ai fiert motorul 1 data. din ori ce cauza.e posibil ..ca sa se puste garnitura,din nou,,si degeaba faci modificari in circuit si cu antigel ,,si cu ,,nustiu ce ,,cand ,,aia o fi ..
- razvy
- Membru legendar

robinetul nu mai exista este pe direct am si caloriferul original si unul suplimentarMisi din Cluj wrote: Pana gasesti problema deschide robinetul de la calorifer la maxim... de si nu cred ca este prea buna ideea, ca tin minte ca acum cativa ani la Dacie mi s-a blocat robinetul pe pozitia complet deschis...era vara si era sa ma prajesc in masina, cu toate geamurile deschise![]()
- Misi din Cluj
- Membru legendar

Asta numai atunci se poate intampla daca se deformeaza si chiulasa ca atunci degeaba schimbi garnitura ca nu se mai aseaza bine pe bloc.CT-03-TVY wrote: daca ai fiert motorul 1 data. din ori ce cauza.e posibil ..ca sa se puste garnitura,din nou,,si degeaba faci modificari in circuit si cu antigel ,,si cu ,,nustiu ce ,,cand ,,aia o fi ..
Daca dai jos chiulasa verifica-i planeitatea sa vezi, sa vezi daca nu cumva trebuie s-o duci la prelucrari.
- razvy
- Membru legendar

Misi din Cluj wrote:Asta numai atunci se poate intampla daca se deformeaza si chiulasa ca atunci degeaba schimbi garnitura ca nu se mai aseaza bine pe bloc.CT-03-TVY wrote: daca ai fiert motorul 1 data. din ori ce cauza.e posibil ..ca sa se puste garnitura,din nou,,si degeaba faci modificari in circuit si cu antigel ,,si cu ,,nustiu ce ,,cand ,,aia o fi ..
Daca dai jos chiulasa verifica-i planeitatea sa vezi, sa vezi daca nu cumva trebuie s-o duci la prelucrari.
daca nu rezolv nimic maine am sa pun chiulasa de pe motorul vechi ca e brici am rectificat-o acus vreo luna si planeitate si scaun supape si le-am rodat cu pasta
- Misi din Cluj
- Membru legendar

Pune-i un motor racit cu aer si nu mai ai probleme cu apa ;D
- Soryn
- Membru legendar

razvi,,,antigelu ,,cum ai zis tu , ca nustiu ce de mine
e pentru motor cu termostat care deschide la temperatura mai mare,, ex. cele Diesel ,, la mine deschide la 87 de grade- dar exista de cumparat temostat la fel numai ca deschide la 76 de grade,,, si la asta merge si apa,
dar motoru merge mai bine la o temperatura putin mai ridicata ,respectiv 80-92 de grade
cel putin astea diesel,,,
e pentru motor cu termostat care deschide la temperatura mai mare,, ex. cele Diesel ,, la mine deschide la 87 de grade- dar exista de cumparat temostat la fel numai ca deschide la 76 de grade,,, si la asta merge si apa,
dar motoru merge mai bine la o temperatura putin mai ridicata ,respectiv 80-92 de grade
cel putin astea diesel,,,
- razvy
- Membru legendar

buna varianta atunci nu mai am probleme cu apa o sa am probleme cu aeruMisi din Cluj wrote: Pune-i un motor racit cu aer si nu mai ai probleme cu apa
- Soryn
- Membru legendar

apa dinaia de canal,,fierbe la 90 - de grade , la 92 face borboroci ..si pompa de apa nu mai are ce sa bage presiune daca apa borboroseste.
- bigdaddy
- Membru

Mah baieti! Motorul de Dacie NU trebuie sa fiarba lichidul de racire, indiferent ce este in el. Fie apa, fie antigel, el trebuie sa lucreze la circa 87...92 grade. Antigelul are cateva avantaje - in primul rand nu ingheata iarna, eventual se ingroasa, are usoare proprietati de ungere si nu lasa depuneri de calcar, toate astea si in functie de calitate. Motorul NU trebuie sa fiarba nici cu apa, daca este aerisit corect. Daca bine am inteles nu are termostat montat (ceea ce nu e chiar bine - motorul functionand la temperatura mai mica, jocurile sunt mai mari, uzura si zgomotul motorului fiind mai mari , dar in situatii de urgenta e OK).
Deci eu as reverifica:
- stare furtune de cauciuc
- aerisire instalatie - facuta ca la carte, cu diferenta de nivel, asteptat pana deschide termostatul...
- pompa de apa
- garnitura de chiulasa - nu e cumva montata invers? Are un marcaj cu TOP (haut) pe ea, daca e pusa invers nu mai circula apa in chiulasa si uleiul pe la culbutori
Instalatie aditionala de incalzire? In Aro10 ? Dupa mine si aici poate sa fie problema. Adica din start ceva nu e OK, in mod normal daca lichidul circula Ok, instalatia de la 10 face fata cu brio singura... deci din nou circuitul lichidului si aerisirea...
Spor la lucru.
Deci eu as reverifica:
- stare furtune de cauciuc
- aerisire instalatie - facuta ca la carte, cu diferenta de nivel, asteptat pana deschide termostatul...
- pompa de apa
- garnitura de chiulasa - nu e cumva montata invers? Are un marcaj cu TOP (haut) pe ea, daca e pusa invers nu mai circula apa in chiulasa si uleiul pe la culbutori
Instalatie aditionala de incalzire? In Aro10 ? Dupa mine si aici poate sa fie problema. Adica din start ceva nu e OK, in mod normal daca lichidul circula Ok, instalatia de la 10 face fata cu brio singura... deci din nou circuitul lichidului si aerisirea...
Spor la lucru.
"In vin sta intelepciunea, in bere libertatea, in apa sunt bacterii !" Benjamin Franklin 
- silvester
- Membru

Chestie patita de mine in tineretile mele revolutionare: am avut la furtunul de jos de la radiator un defect ciudat. Se numeste "clapa". Mai precis se desprinsese o bucata de perete si cand acceleram se ridica si obtura furtunul. Nici nu-ti imaginezi cat am injurat pana am gasit defectul.
- ydaniel
- Membru legendar

dupa 2001 la toate berlinele s-a montat electroventilator.Misi din Cluj wrote:
Pune o paleta din ala de plastic pe fulie, de Dacie, ca vara-i mai eficient ventilatorul mecanic. Si la Dacia s-a renuntat la electroventilator in 1991 si s-a revenit la cel mecanic.
o alta cauza ar fi depunerile din motor-din cauza uleiului de slaba calitate si/sau neschimbat la timp.la unele motoare baia de ulei e ''captusita'' cu depuneri la fel poate fi si capacul de la culbutori.
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
cand esti rau nu te uita