Serghei, io-mi fac veacu in domeniu energetic. Din ce zici, e o turbina pe curent continuu care pote sa produca 2-3 kW. Asta in functie de viteza si constanta vantului. Teoria zice ca conteaza si "greutatea aerului" adica cata apa e in aer (sub forma de vapori).
Parerea mea e ca tre' sa mai vezi de detalii cum ar fi: fundatiile, care banuiesc ca nu se livreaza cu turbinele

pentru ca ar trebui proiectate in functie de terenul de fundare si turnul pe care le montezi. Deoarece diametrul e de 3.2, trebuie montate la ceva inaltime sa fie in zona cu vant bun (e o filozofie cu vantul la suprafata terenului unde apar tot felul de obstacole ce reduc puterea acestuia). Plus sa nu ia scafarlia unuia ce se plimba pe langa elice cand se'nvart.
Trebuie bine studiat amplasamentu'. Poate ca tre si ceva autorizatie de constructie, certificat de urbanism...la cele mari sigur, la astea mai mici poate nu, se pot considera utilaje, nu stiu.
Partea finala, tensiunea e de 120V cc. Ca s-o folosesti trebe un invertor sa dea 230V ca, asta daca vrei utilizare casnica normala. Pentru iluminat procuri becuri pe cc (de 110V).
Nici viteza vantului nu-i buna daca e foarte mare. De obicei la viteze mari centralele eoliene se opresc, sa n-o ia razna. Dar daca e profesionala banuiesc ca are tot ce trebuie: automatizare la incarcare baterii, regulator de turatie, poate ca si reglaj a unghiului la pale....nu stiu.
.....
Una peste alta...spor la treaba