schimbare bucsi caroserie A10

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

schimbare bucsi caroserie A10

Post by Schumy »

Am si eu o intrebari referitoare la inaltarea caroseriei de pe sasiu la aro 10....ce presupune schimbarea bucselor de cauciuc dintre sasiu si caroserie cu altele mai inalte  sa zicem 2-3 cm  sau in cazul de fatza cu bucse de 24x? se modifica coloana la directie? ce alte modificari mai trebuiesc facute?

razvy
Membru legendar
Membru legendar

Re: schimbare bucsi caroserie A10

Post by razvy »

Schumy wrote: Am si eu o intrebari referitoare la inaltarea caroseriei de pe sasiu la aro 10....ce presupune schimbarea bucselor de cauciuc dintre sasiu si caroserie cu altele mai inalte  sa zicem 2-3 cm  sau in cazul de fatza cu bucse de 24x? se modifica coloana la directie? ce alte modificari mai trebuiesc facute?
masoara distanta la gaura pe unde iese din masina si vezi daca freaca iar daca va frec poti indoia umpic tabla
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

Multumesc....acum o alta intrebare :) cate tampoane intre caroserie si sasiu are a 10? este obligatoriu sa ridic caroseria de pe sasiu sa le schimb pe toate sau se poate sa le schimb fara aceast procedeu cam greu pt mine? Imi recomandati bucsele de aro 24x sau altceva?
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

de ce ai vrea sa inalti caroseria pe sasiu? vrei sa pui pe 16 cauciucurile? garda la sol va fi la fel in toate punctele
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson

Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

Nu schimb rotile...le las tot 195 R15  dar cred ca s-ar vedea mult mai bine zic eu.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

arata mai mare masina...bre..daia..cred.,...  eu am cumparat tampoane de 24 tdx si au   2.7 cm... grosime.   .dar o sa le las si pe cele existente..sau  mai pun niste seibi,  sa se mai ridice un pic

eu cred ca odata cu , scimbarea tampoanelor..se mai reduce din zdruncinaturi... eele fiind mai inalte,teoretic suprafata de comprimare ii mai mare,

de modificat,...colonaa de directie..parca are niste caneluri.si  se desface...surubu ala la cruce..si mai lungesti un pic
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

mai bine pui niste t uri custom si niste distantiere la arcuri pe spate si catstigi ceva in timp ce pierzi din stabilitate
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

a, parca tu schumy ,aveai caseta langa servofrana, asta am omis.... :>-
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

Nu ....eu am caseta in fatza modelul nou.... asa ca ar merge operatiune si multumesc de sfat.....mi-am amintit acum ca se poate desface surubul si trage de coloana cativa milimetrii.....referitor la t-uri si inaltzat o sa urmeze si asta....vreau sa-i bag t-uri de papuc si eventual pe spate sa-i spingluiesc arcurile si sa le fac ceva sa stea cu 2-3 cm mai ridicata........Este ceva in neregula daca ridic si din tampoane si din t-uri si arcuri? sigur ca sunt constient ca pierd la stabilitate.......dar cat de mult sa se piarda avand in vedere ca nu intru tare in curbe........si in teren accidentat ajung rar si nu ma pun d-a latu pe rape....
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

Schumy wrote: Nu ....eu am caseta in fatza modelul nou.... asa ca ar merge operatiune si multumesc de sfat.....mi-am amintit acum ca se poate desface surubul si trage de coloana cativa milimetrii.....referitor la t-uri si inaltzat o sa urmeze si asta....vreau sa-i bag t-uri de papuc si eventual pe spate sa-i spingluiesc arcurile si sa le fac ceva sa stea cu 2-3 cm mai ridicata........Este ceva in neregula daca ridic si din tampoane si din t-uri si arcuri? sigur ca sunt constient ca pierd la stabilitate.......dar cat de mult sa se piarda avand in vedere ca nu intru tare in curbe........si in teren accidentat ajung rar si nu ma pun d-a latu pe rape....Are cineva idee ce grupuri am eu pe aro 10-le meu din 93?
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

voi va luati..de shumi..ca inalta cascarabeta.....cu    tampoanele, ...dar eu ca am jenti pa 14..si am cumparat tampoanele si teuri de papuc,si springuiesc foile pa spate ,ce mai ziceti,,?, ;D

acuma ma gandesc.de unde .sa fac rost..de jante,..poate fac un schimb ceva...  ::)
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Coloana de directie culiseaza, asa ca nu e problema.
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

Poti sa pui inaltatoare, si eu am cam de 3 cm parca si n-are treaba, nici vorba de balansare in curbe la viteza destul de mare 60 - 70. N-are treaba.

Eu ma gandesc ca daca mai pui T-uri de papuc, n-o sa fie mai mare riscul de rupere a planetarelor fata, fiind alt unghi intre partile ei? (capat de bara, bara aia si partea dinspre cutie)

Cand inca lucram la masina mi-a zis un prieten sa inalt caroseria si bine am facut ca l-am ascultat  :>-
Stand or die.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

de pus..oi pune..eu inaltatoare..si jenti pa 15,. :-j da cred,ca trebuie sa inalt usille la garaj ca nu o mai incape masina... :-j , ca e si putin in panta fata de sosea..si mie sa nu atinga..sus...plafonu..
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

Pai  T-urile de papuc cat ridica garda masinii? 2-3 cm nu?    la mine planetara fatza sta aproape orizontal.....si din ochi acei 2-3 cm in plus nu fac un unghi atat de periculos planetarei din ce vad eu.....totusi in situatia in care s-ar rupe planetara o inlocuiesc si revin la t-uri normale....daca nu incerc n-am cum sa-mi dau seama daca e bine sau rau.Revenind la bucsele dintre sasiu si caroserie.....am niste tampoane dar am senzatia ca sunt de 244....sunt bune sa le montez ? e cazul sa mai pun si vechile bucse ca adaos sa se ridice si mai mult? presupun ca trebuie schimbate suruburile ....cate tampoane sunt cu totul ?

Post Reply