Probleme servofrina
- alex
- Membru legendar

Re: Probleme servofrina
la alea mari e pana in 4 l
desi pe dif spate la mine(320) stiam ca e 1.5l si am bagat aproape 2.
desi pe dif spate la mine(320) stiam ca e 1.5l si am bagat aproape 2.
happily mending an Aro 320 D127
- bigdaddy
- Membru

Myke ai grija ca la cutiile mai vechi in patru trepte, pe dreapta , pe acceasi parte cu busonul de la reductor , cutia de viteze are un surub cu cap hegonal cu o "rozeta" de aluminiu sub ea (cea cu seria). NU e buson de umplere !!!myke wrote:
Sorry ai perfecta dreptate...cred ca eram prea imfierbintat...
Aro 10.6 motorizare dacia 1400 cv4 tr romaneasca ma gindesc la cum fluiera
concluzia este ca busonul de la reductor e 100% pe stinga iar cv are 50% busonul pe dreapta...
capacitatea e de 2.3 l la cv ca la dacie?
La reductor 1l?
Ca sa stiu cit sa cumpar......
Apropo de ce spunea Keo , la Aro 10 /1989/ CV 4tr busoanele NU seamna cu cele de Dacie!!! Sunt busoane speciale, cu filet conic si cap patrat (nu e gluma) pentru cheie de 10. La Dacia 1310 /1999/ CV 5tr Busoanele , atat umplere cat si golire sunt cu cap hexagonal , de 19 parca. Daca ai nevoie maine iti fac niste poze cu o cutie demontata de pe masina.
"In vin sta intelepciunea, in bere libertatea, in apa sunt bacterii !" Benjamin Franklin 
- George
- Administrator

bigdaddy,vorbeam de aceleasi generatii de cutii...adica ani de fabricatie apropiati,de ex. nu compar 4 trepte din 1900 de ARO cum 5 trepte de dacia supernova,eventual...
si la dacia din 89 tot cap patrat este la busoane.
si la dacia din 89 tot cap patrat este la busoane.
ARO CLUB ROMANIA
- smihnea
- Membru

Am inceput sa am si eu o pb. cu frina....
si anume: se intareste pedala si scade eficienta... Mi s-a intimplat in timpul uniu drum mai lung si - pt ca banuiesc ca atunci cind apasam pedala (max. 1 cm) nu se declansa intrerupaorul de frina- am desfacut conductele care ies din pompa, am eliberat presiunea si am continuat inca vreo 10 km si apoi din nou si din nou... ce ar putea fi?
1. pompa de vacum?
2. servofrina? ce anume? se poate remedia?
3. ?
Mentionez ca am un 324 din '99 motor BV
Pls. Help!
1. pompa de vacum?
3. ?
Pls. Help!
- smihnea
- Membru

Ce am uitat sa precizez: daca nu eliberez presiunea din pompa, incep frinele de pe spate sa actioneze si in final se blocheaza rotile 
- razvy
- Membru legendar

Pls. Help!si eu am avut aceeasi problema la aro 10 si erau de vina limitatori aia care tin saboti sa nu mearga lateral si sa indoiat unu si pedala era bton si se infrana singursmihnea wrote: Am inceput sa am si eu o pb. cu frina....si anume: se intareste pedala si scade eficienta... Mi s-a intimplat in timpul uniu drum mai lung si - pt ca banuiesc ca atunci cind apasam pedala (max. 1 cm) nu se declansa intrerupaorul de frina- am desfacut conductele care ies din pompa, am eliberat presiunea si am continuat inca vreo 10 km si apoi din nou si din nou... ce ar putea fi?
1. pompa de vacum?
3. ?
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
- myke
- Membru legendar

- smihnea
- Membru

Din pacate nu e nici una nici alta... ref. la pompa... da ... transmite presiune spre roti dar deoarece o actioneaza servo... cred ca pb. vine de la servo...
- tudop
- Membru de elita

La mine ramine apasata pedala de frina, in special daca sta masina mult la soare. Citeodata sta destul cit sa de opreasca masina singura...
nÉ
- smihnea
- Membru

- Ady
- Membru Devotat

pentru problema cu franele ramase blocate e o singura solutie....schimbati garniturile de la pompa de frana. Am avut si eu aceasi problema la 243-ul meu BV mergeam cativa KM si m-i se intarea pedala de nu mai puteam sa apas pe ea si frane ..nimik...de parca nu mai functiona servo. Daca desfaceam conductele de la pompa si eliberam presiunea din conducte mergea perfect ...pentru alti cativa KM...
...deci eu spun sa schimbati garniturile de la pompa de frana..eu asa am facut si a mers dupa aceea.
- smihnea
- Membru

Mersi pt sfat.
O sa le mai schimb odata ca le-am schimbat acu vreo 1500 de km (din pacate inainte de a le schimba nu am mers cu masina si deci nu am observat daca se intarea sau nu pedala).
Inca o chestie interesanta pe care am observat-o: daca stau cu motorul la turatie joasa nu se mai intareste
O sa le mai schimb odata ca le-am schimbat acu vreo 1500 de km (din pacate inainte de a le schimba nu am mers cu masina si deci nu am observat daca se intarea sau nu pedala).
Inca o chestie interesanta pe care am observat-o: daca stau cu motorul la turatie joasa nu se mai intareste
- cit_a
- Junior

am avut si problema cu blocarea spatelui , cand se blocheaza spatele si aerisesti si rotile se deblocheaza poti sa treci direct la un set de garnituri noi , vezi ca la unele modele au garnituri drepte si nu se gasesc , poti sa montezi garnituri conice dar la mine am facut o mic modificare -trebuie polizat la la pistonasul din spate cca 3 mm , vorbesc de partea interioara( eu am patit la modelul meu , aro 10 a.f.1993)