Cand pun frana trage stanga

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Cand pun frana trage stanga

Post by axxel4you »

Azi intr-o mica plimbare prin Buc am observat ca atunci cand puneam frana masina tragea stanga si se simtea un joc mecanic ??? undeva in suspensie,..... pe drum drept nu tragea in nici o parte iar cand puneam frana usor nu mai tragea stanga, decat atunci cand puneam frana brusc. Desi Duminica seara nu am avut stare pana nu am aflat ce are si am ridicat puntea fata pe capre am dat jos rotile fata si m-am apucat sa trag de diferite componenete ale suspensiei fata si ce am gasit spre uimirea mea :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o >:( >:( >:(bascula superioara stanga avea unu dintre suruburile cu care se prinde de sasiu slabit incat bascula superioara se misca cum vroia ea!Nu stiu cum s-a intamplat sa se slabeasca surubul ala..?Acum l-am strans si sper sa ajung cat mai repede la un mecanic sa-mi spuna ce s-o fi stricat  din cauza surubului ala slabit?Bucsiile de la amortizor sigur s-au uzat!
  LA suruburile alea se umbla cand se face ungiul la puntea fata? E posibil sa fi pierdut niste distantiere de acolo si automat sa fie slabit surubul? Poate aveti idee ce si cum! Multumesc!

razvy
Membru legendar
Membru legendar

Re: Cand pun frana trage stanga

Post by razvy »

si eu am patit odata chestia asta si am pus sub piulita un grover si nu am mai avut probleme
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
Victor
Membru de elita
Membru de elita

Post by Victor »

Daca iti permite lungimea surubului mai pune o piulita contra.
Nu Fura! Guvernul Uraste Competitia.
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

Victor wrote: Daca iti permite lungimea surubului mai pune o piulita contra.
pe surubul original nu intra 2 piulite numa daca pune alt surub numa ca trebuie frezat pt saibile de reglaj

axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Deci sa inteleg ca eu am pierdut niste saibe de reglaj de acolo si trebuie sa-mi fac din nou unghiurile?Sau nu au avut cum sa cada.
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

axxel4you wrote: Deci sa inteleg ca eu am pierdut niste saibe de reglaj de acolo si trebuie sa-mi fac din nou unghiurile?Sau nu au avut cum sa cada.
saibele sunt in spatele piulitei si nu au gaura pe centru si surubu nu se pote invarti in saibile alea
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

razvy wrote:
axxel4you wrote: Deci sa inteleg ca eu am pierdut niste saibe de reglaj de acolo si trebuie sa-mi fac din nou unghiurile?Sau nu au avut cum sa cada.
saibele sunt in spatele piulitei si nu au gaura pe centru si surubu nu se pote invarti in saibile alea
??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? deci trebuie sau nu sa-mi fac unghiurile?
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

daca sa destrans ar trebui facute ca ele se pot baga in mai multe pozitii
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Am fost la ARO service si am facut unghiurile dupa ce mi-au inlocuit un pivot si mi-au strans alt pivot masina e STAS(nu mai am joc in nimic)... si totusi trage stanga ??? ??? ??? explicatia ar fi dupa >:( >:( >:( inca o zi in service pe bancul de reglat unghiuri ca am probleme la caseta de directie care nu are presiune egala intre viraj stanga si dreapta desi nu simt sa mearga mai usor intr-o parte daca o las incepe singura sa vireze stanga.Inainte sa pierd calareti si chiar cand pierdusem calareti de la bascula superioara si nu mai aveam unghiuri mergea perfect drept cand luam mana de pe volan ??? ???,acum cu unghiurile facute trage stanga??? Sper sa-si revina in cativa km si cateva sute de gropi.Caseta e cam scumpa noua ? asa am auzit si de reparat doar la fabrica se mai poate daca mai exista fabrica??
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

franele sau verificat tot sistemu..? .... ca ai mentionat ca trage stanga urat..cand pui frana.brusc./puternic.. ::)

de la bascula de sus...se regleaza..caderea roti ..pe sol...nu mai stiu exact cum se numeste termenu..
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Acum trage stanga in mers fara sa pun frana, tragea stanga si inaite sa-i fac unghiurile ca pierdusem calareti( distantierele de reglaj)de la bascula superioara si am strans surbul si am stricat unghiul.Nu stiu ce sa mai cred?
dilly
Incepator
Incepator

Post by dilly »

am patito si eu la masina mea tragea rau dreapta cand puneam frana  si am descoperit ca una din rotii mergea infranata,sabotii frecau de tambur am umblat la reglajul sabotului si problema a disparut,am dat rotile jos una cate una si am invartit cu mana sa vad daca merge greu vreuna si asa a fost o roata merge greu si in momentul franarii una frana mai mult decat cealanta.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

dilly wrote: am patito si eu la masina mea tragea rau dreapta cand puneam frana  si am descoperit ca una din rotii mergea infranata,sabotii frecau de tambur am umblat la reglajul sabotului si problema a disparut,am dat rotile jos una cate una si am invartit cu mana sa vad daca merge greu vreuna si asa a fost o roata merge greu si in momentul franarii una frana mai mult decat cealanta.
nu e nevoie sa dai roata jos..ridici pe cric..si invarti de roata..si se aude daca harjie...
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Cu cat o folosesc mai mult cu atat parca nu-mi mai face probleme cu trasul stanga , cred ca am caseta prea stransa si daca misc directia 2 -3 grade ramane asa  ???, alta explicatie nu am , ???Oricum diferenta mare cu tot ok la puntea fata, .. mai am un griere undeva pe la bord dar il gasesc si-l elimin si pe ala ;D ;D.La frane nu am deloc probleme .
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

da ai servo?....ai  gresat capetele de bara recent ;D ?...eu asa am patit..da erau rotile total aiurea *unghiu..

Post Reply