http://www.hotnews.ro/articol_64024-Ber ... -100km.htm
Taxa de autostrada de 5 euro/100 km
Radu Berceanu a declarat in finalul emisiunii ca circulatia pe autostrada s-ar putea face in viitor contra unei sume de 5 euro platita la fiecare suta de km. Ministrul spune ca va fi insa vorba doar de autostrazile care se construiesc in acest moment fiind foarte probabil ca autostrada Bucuresti-Pitesti sau Bucuresti-Constanta sa fie excluse de la aceasta taxa.
Berceanu a precizat insa ca pana sa se ajunga la impunerea taxei va mai dura, iar taxa va trebui coroborata impreuna cu alte atxe suportate de soferi in acest moment astfel incat sa nu fie o impunere prea mare.
"Daca o sa fie taxe de autostrada va fi un alt sistem in legatura cu circulatia pe drumurile nationale in sensul ca nu o sa mai fie neaparat rovigneta si taxele de acum si taxele de autostrada. Pana la urma, atunci cand mergi pe autostrada 100 de km consumi combustibil mai putin cu 1,5 euro, ai o uzura mai mica de 1 euro, eviti accidente si ajungi mai repede.
Avem nevoie de un circuit financiar ca sa terminam mai repede autostrazile pe care ni le-am propus sa le construim", si-a incheiat argumentatia Radu Berceanu.
suna a blana ursului din padure
parca acum vre-o 1/2 an se vehicula 6 €/100 km-tri
asta e politica "sovietica" ne ameninta cu foarte rau ca apoi sa fie baieti buni ... si sa ne ceara doar jumatate
fac pariu ca acum o sa intervina Baselu' care o sa anunte ca ptr autostrada va costa fix .... 3 €/100 Km-tri
5 €/100 Km-tri ptr autostrada
- tarzy
- Membru legendar

5 €/100 Km-tri ptr autostrada
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)
-
SERGHEI
- Banat

Raspuns: 5 €/100 Km-tri ptr autostrada
Eu sunt de acord cu 5 euro la 100km....dar vreau autostrada oglinda, fara zapada,pietricele,bolovani,resturi de cauciucuri si bucatzi de jante (pe Pitesti la 10 seara am luat intre roti o bucata de janta de la un camion cred..rezultatul:cutia sparta
),telefoane...masini de interventie care sa apara in max 15 minute de cand ai ridicat capota (pe banda de urgentza evident)...delimitarea autostrazii de terenurile inconjuratoare prin garduri ,,adevarate" ....si evident ,...nu vreau sa existe radare pe autostrada la a carei intretinere contribui cu ,,banii mei"..
- George
- Administrator

vise,taica...vise.
la noi,singura realitate: taxe si impozite!
la noi,singura realitate: taxe si impozite!
ARO CLUB ROMANIA
- MagnuM
- Membru Devotat

Vorba carcotasilor: "... noi om avea 5E prim buzunare, da' domnu' Berceanu are 100 km de autostrada???"... apropo de ce spunea SERGHEI...
Chevrolet Suburban V2500 Silverado

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea
-
SERGHEI
- Banat

MagnuM wrote: Vorba carcotasilor: "... noi om avea 5E prim buzunare, da' domnu' Berceanu are 100 km de autostrada???"... apropo de ce spunea SERGHEI...
Last edited by SERGHEI on 07 Feb 2007, 21:25, edited 1 time in total.
- George
- Administrator

Daca in toamna ministrul Transporturilor spunea ca autostrazile din banii statului nu vor fi taxate, acum s-a razgindit. Nici una nu va scapa.
Prezent ieri la deschiderea santierului pentru autostrada Moara Vlasiei - Ploiesti, tronson care va fi definitivat in trei ani, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a spus ca cea mai buna solutie este introducerea unei taxe de cel mult cinci euro/100 km pe toate autostrazile din Romania. Aceasta indiferent daca autostrazile au fost deja construite cu bani de la bugetul de stat, din imprumuturi nerambursabile europene sau din credite. „Trebuie sa intelegeti ca intentia noastra este ca, la un moment dat, toate autostrazile din Romania sa fie taxate.“ In octombrie 2006, acelasi Radu Berceanu spunea ca taxele vor fi aplicate doar pe portiunile care vor fi concesionate, si nu pe cele construite cu ajutorul bugetului. Taxele vor fi colectate inclusiv pe portiunile facute din banii statului, cum ar fi Bucuresti - Pitesti sau Bucuresti - Ploiesti, deoarece acestea vor fi incluse, cu titlul de participare a statului, in asocierile semnate in viitoarele concesiuni Bucuresti - Sibiu, respectiv Bucuresti - Brasov. Pentru acestea, contractele de concesiune vor fi semnate intr-un an, a adaugat Berceanu. Deci tot de atunci ar putea aparea si taxa.
Taxare cu microunde
Introducerea taxelor este atit etica, cit si rentabila economic. „Nicaieri in Europa nu se fac autostrazi cu bani de la buget, caci acestia sint folositi pentru invatamint, sanatate, cultura. Toate lumea le realizeaza prin parteneriate“, spune ministrul. Daca nu ar fi taxe, autostrazile ar fi platite tot de romani, dar intr-un sistem apreciat de Radu Berceanu drept „pausal“ si, prin urmare, nedrept. Fara concesiuni, deci fara taxe, nu s-ar putea aloca pentru autostrazi mai mult de 1,4 miliarde de euro pina in 2013 (1,1 miliarde de euro fondurile structurale ale UE, restul, contributia romaneasca), in conditiile in care se doreste alocarea a 13 miliarde de euro pentru autostrazi.
Taxarea nu va presupune introducerea vinietelor speciale pentru autostrazi. „Sint niste sisteme cu microunde, deci niste stilpi pe autostrada pe sub care se trece, si fiecare participant la trafic are o mica unitate pe autovehicul (circuit electronic - n.r.) prin care se taxeaza.“
Berceanu nu a scapat ieri ocazia de a-si manifesta sprijinul fata de firmele autohtone. „Am constatat ca si in Austria cistiga cind Strabag, cind Alpine (n.r. - firme austriece), nu am vazut nici o alta firma din alta tara care sa cistige. De altfel, participa toata lumea, dar cistiga firmele austriece, deoarece sint mai apropiate fizic de lucrare“, spune Berceanu.
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=9 ... 353dd4603a
Prezent ieri la deschiderea santierului pentru autostrada Moara Vlasiei - Ploiesti, tronson care va fi definitivat in trei ani, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a spus ca cea mai buna solutie este introducerea unei taxe de cel mult cinci euro/100 km pe toate autostrazile din Romania. Aceasta indiferent daca autostrazile au fost deja construite cu bani de la bugetul de stat, din imprumuturi nerambursabile europene sau din credite. „Trebuie sa intelegeti ca intentia noastra este ca, la un moment dat, toate autostrazile din Romania sa fie taxate.“ In octombrie 2006, acelasi Radu Berceanu spunea ca taxele vor fi aplicate doar pe portiunile care vor fi concesionate, si nu pe cele construite cu ajutorul bugetului. Taxele vor fi colectate inclusiv pe portiunile facute din banii statului, cum ar fi Bucuresti - Pitesti sau Bucuresti - Ploiesti, deoarece acestea vor fi incluse, cu titlul de participare a statului, in asocierile semnate in viitoarele concesiuni Bucuresti - Sibiu, respectiv Bucuresti - Brasov. Pentru acestea, contractele de concesiune vor fi semnate intr-un an, a adaugat Berceanu. Deci tot de atunci ar putea aparea si taxa.
Taxare cu microunde
Introducerea taxelor este atit etica, cit si rentabila economic. „Nicaieri in Europa nu se fac autostrazi cu bani de la buget, caci acestia sint folositi pentru invatamint, sanatate, cultura. Toate lumea le realizeaza prin parteneriate“, spune ministrul. Daca nu ar fi taxe, autostrazile ar fi platite tot de romani, dar intr-un sistem apreciat de Radu Berceanu drept „pausal“ si, prin urmare, nedrept. Fara concesiuni, deci fara taxe, nu s-ar putea aloca pentru autostrazi mai mult de 1,4 miliarde de euro pina in 2013 (1,1 miliarde de euro fondurile structurale ale UE, restul, contributia romaneasca), in conditiile in care se doreste alocarea a 13 miliarde de euro pentru autostrazi.
Taxarea nu va presupune introducerea vinietelor speciale pentru autostrazi. „Sint niste sisteme cu microunde, deci niste stilpi pe autostrada pe sub care se trece, si fiecare participant la trafic are o mica unitate pe autovehicul (circuit electronic - n.r.) prin care se taxeaza.“
Berceanu nu a scapat ieri ocazia de a-si manifesta sprijinul fata de firmele autohtone. „Am constatat ca si in Austria cistiga cind Strabag, cind Alpine (n.r. - firme austriece), nu am vazut nici o alta firma din alta tara care sa cistige. De altfel, participa toata lumea, dar cistiga firmele austriece, deoarece sint mai apropiate fizic de lucrare“, spune Berceanu.
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=9 ... 353dd4603a
ARO CLUB ROMANIA
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Da, pai statul roman este foarte iute la luat. Cu datul si cu facutul, mai greu.
In alta ordine de idei, nu as avea nimic impotriva sa platesc taxa dar sa am autostrazi ca in Germania, si serviciile aferente.
Dupa cum imi arata istoria, insa, vom avea taxe ca in Germania si servicii ca in Romania.
Uraaa!
In alta ordine de idei, nu as avea nimic impotriva sa platesc taxa dar sa am autostrazi ca in Germania, si serviciile aferente.
Dupa cum imi arata istoria, insa, vom avea taxe ca in Germania si servicii ca in Romania.
Uraaa!
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- bigdaddy
- Membru

Dpua cum spunea la un moment dat un coleg forumist :
"Noi vom avea 5 epuroi in buzunar , da' Berceanu o sa aiba 100 km de autostrada noua?"
La ritmul in care avanseaza astia, eu, care mai am circa 25 de ani pana la pensie nu cred ca mai apuc sa merg Oradea Constanta pe autostrada...
"Noi vom avea 5 epuroi in buzunar , da' Berceanu o sa aiba 100 km de autostrada noua?"
La ritmul in care avanseaza astia, eu, care mai am circa 25 de ani pana la pensie nu cred ca mai apuc sa merg Oradea Constanta pe autostrada...
"In vin sta intelepciunea, in bere libertatea, in apa sunt bacterii !" Benjamin Franklin 
- ydaniel
- Membru legendar

Re: 5 €/100 Km-tri ptr autostrada
ce taxa de autostrada?nu sunt de ajuns cele 2:adica cea din pretul carburantilo si saracia aia de rovigneta?nu inteleg de ce un trabant plaste mai mult decat un chevy suburban?
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
cand esti rau nu te uita