Maşinile ARO ale militarilor români

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
lucian_m
Membru
Membru

Maşinile ARO ale militarilor români

Post by lucian_m »

http://www.realitatea.net/masinile-aro- ... 74286.html

Militarii români din Kosovo se plâng că autoturismele ARO, pe care le au la dispoziÅ£ie pentru patrulare, nu le oferă niciun fel de protecÅ£ie, însă oficialii din Ministerul Apărării spun că nu există bani pentru înlocuirea maÅŸinilor, pe care militarii italieni din Kosovo le numesc "Flinstone".   :-??
People can have the Model T in any color--so long as it's black

Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Re: Maşinile ARO ale militarilor români

Post by Schumy »

Foarte bine ca ai deschis topic-ul asta, mi-se pare revoltator , incep sa ma irite rau italienii astia care la capitolul 4x4 sunt varza.Italienii ce masini de armata producite proprie au? Chiar mi-sa pus pata pe italieni !!
Cand si-a batut joc de fabrica guvernul nostru drag si scump nu s-a gandit ca ea tinea si masinile armatei pe picioare? Acum se vaita ca n-au bani sa ii echipeze pe militari , sa ii echipeze din banii care i-au scos din fabrica  daca au fost macar 50 % un guvern care a stiut ce a guvernat.
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

Schumy - nu sarii la gatu italienilor la chestii ce tin de auto ... nu or fi ei nemti ... dar ... fac masini de sute de ani ... nu or fi ele nemtesti dar sunt peste medie

http://www.youtube.com/watch?v=LV_pdKl3 ... re=related - asta asa ca sa vezi ce ar putea avea armata macaronara in dotare din productie proprie
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
Schumy
Membru de elita
Membru de elita

Post by Schumy »

Da nenea Tarzy da de cat timp fac ei masini 4x4? , care a facut intai masini 4x4 pt armata? noi sau ei? si nu te supara pe mine dar Iveco asta din prezentare e cam chiftea la capitolul tinuta de drum aspect furat dupa land rover si mi-se pare invechit.Dai in ...ma-sa ca prea ne iau de prosti italienii asti si serios ca nu-i mai inghit pt fazele care ni-le fac noua romanilor.Serios ca din filmuletul pe care  l-ai prezentat matale chiar nu vad nimic deosebit pe care sa nu-l faca 10-le meu.Cand facea Aro masini de armata Iveco nici nu visa la fabrica de automobile si istoria unei marci conteaza mult zic eu.Doamne ca daca mai era fabrica acum, faceau romanasii din Campul Lung niste blindate aro de le rupea gura celor de la iveco.

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

Schumy wrote: Da nenea Tarzy da de cat timp fac ei masini 4x4? , care a facut intai masini 4x4 pt armata? noi sau ei? si nu te supara pe mine dar Iveco asta din prezentare e cam chiftea la capitolul tinuta de drum aspect furat dupa land rover si mi-se pare invechit.Dai in ...ma-sa ca prea ne iau de prosti italienii asti si serios ca nu-i mai inghit pt fazele care ni-le fac noua romanilor.Serios ca din filmuletul pe care  l-ai prezentat matale chiar nu vad nimic deosebit pe care sa nu-l faca 10-le meu.Cand facea Aro masini de armata Iveco nici nu visa la fabrica de automobile si istoria unei marci conteaza mult zic eu.Doamne ca daca mai era fabrica acum, faceau romanasii din Campul Lung niste blindate aro de le rupea gura celor de la iveco.
sa il vedem pe iveco masiv blindat , cu geamuri armate si ramforsat cu placi de otel...daca mai are aceleasi performante ca suv-ul :-j
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

De camioanele DAC ale armatei nimeni nu rade,ba chiar suntem invidiati.Si mai prudent cu italienii,aici un model din anii '50,OM CL52:
http://www.modellismopiu.net/m+gallerie ... emId=27987
cata
Incepator
Incepator

Post by cata »

iatlieni au avut pentru armata un 4x4 numit Fiat Campagnola care facea jena ,asta pana prin anii 70-80,dupa care au avut un 4x4 derivat din iveco daily (a se vedea pe www.omc 4x4.it),iar acum au Iveco Massif prezentat si pe Youtube.Chiar astazi am fost la Brasov pentru niste piese.Baiatul de la magazin mi-a spus ca la putin timp dupa vanzare a venit clientul cu mASSIFUL inapoi ca a inceput sa curga tablele de pe el si aproape ca pierduse scara din spate.Decat asa o masina de teren ,care si costa de altfel, mai bine un Flinstone dacic..Mai folosesc si Land Rover Defender,masini italiene de altfel,daca ne gandim unde a ajuns Imperiul roman odata
faitonu
Membru
Membru

Post by faitonu »

scuzati ca ma bag si eu in discutie...unu la mina : militarii romani nu au ce cauta in Kosovo,Irak si alte parti..sint trimisi acolo pe post de carne de tun ca sa-si faca unii destepti capital politic,recunoastere internationala etc etc..doi la mina : daca aceasi destepti de mai inainte,din '90 pina acum,puteau sa modernizeze fabrica Aro,in loc sa-si umple birdihanele cu banii de pe fierul vechi taiat de-aici si din alte parti..la un moment dat s-a fabricat Aro cu motor de Toyota ...sau asa ceva..de ce nu s-a continuat imbunatatirea masinii...de ce nu se reia proiectul M461 cu motor nou euro si imbunatatiri si etc?..pentru ca interesele financiare de moment primeaza la noi,si nu exista nici un interes pentru dezvoltare pe timp indelungat..de ce motoarele de 3119 cm3 de Brasov intra la categoria masini de lux si se impoziteaza ca atare?impozitul este imens!!! intrebarea mea este alta..de ce nu ne adunam noi sa facem o mica blocada in orasele mari,asa cum fac tiristii si taximetristii cind se schimba ceva?..noi nu trebuie sa folosim claxoanele,ci doar sa ambalam putin motorul sa-i afumam pe nesimtitii care nu apreciaza nimic din ceea ce este romanesc..faza cu impozitarea se face pentru a ne convinge sa ducem Aro-urile noastre la remat..de Dacii au cam scapat,de Oltcit nu mai vorbesc,urmeaza Aro! cind un coleg de-al nostru s-a dus la primarie sa se lamureasca cu impozitul,raspunsul primit a fost sec..."ori il vindeti ,ori il duceti la fier vechi"..si cu asta am spus tot...va salut cu respect pe toti... :-L
..asta nu-i masina..e IMS!!!...

http://clasicdriverclub.myforum.ro/
Victor
Membru de elita
Membru de elita

Post by Victor »

Dragose lasama nene aia e masina? zici ca e locomotiva pe aburi. Si apropo militarii nostri nu sunt nemultumiti de ARO ci de faptul ca au zeci de ani si nu le aduce nimeni piese de calitate sa le poata repara. si nu cumva sa va ganditi ca le repara In romania la vreun service ci pe genunchi acolo departe de casa si cu ce pot amaratii. nici nu se pune problema de alte ARO noi. de H1 nu mai zic.Au primit "baietii"" de la EOD si au si reusit sa o dea cu cracii In sus asa ca???????????
Nu Fura! Guvernul Uraste Competitia.

Post Reply