ET la jantele ARO de 7" ?

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
Berti
Nou venit
Nou venit

ET la jantele ARO de 7" ?

Post by Berti »

Salutare stimati forumisti!

Din ce am citit pe acest forum, am inteles ca ARO, in functie de model, vine dotat cu doua feluri de jante, 6JJX15 sau 7JJx15, m-ar interesa ce ET au cele din urma.

Va multumesc!

P.s. Vreau sa le folosesc pe un Daihatsu Feroza. Practic vreau sa inlocuiesc niste jante de aliaj 8x15 ET10, cu unele de tabla.

tudop
Membru de elita
Membru de elita

Re: ET la jantele ARO de 7" ?

Post by tudop »

-5

Btw, jantele de 8x15 au ET cu +10 ? le vinzi?  ;D
Berti
Nou venit
Nou venit

Post by Berti »

Multumesc pentru raspuns! Deci imi va creste ecartamentul cu 30 mm. Acceptabil zic eu.

Inca ceva, am observat in ofertele mai multor firme (Duexim si Motorserice) termenul de Janta JR, desi stiu ca JR se refera la anvelope, va intreb, o fi vorba de jantele de 7" cu spite. Poate sa posteze cineva o poza cu asa numita janta "JR"

l.e. Din pacate nu pot sa-ti vand jantele, fiindca am un set de gume de vara pe care vreau sa le montez pe ele.
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

O sa creasca mai putin, ca jantele sunt mai inguste cu 1"... Despre jante, nu cred ca se mai gasesc de alea de tip vechide 6", toate care se mai vind sunt spitate de 7"

p.s. vezi ca in regulament e specificat ceva de prezentare... si asa e si pe alte forumuri 4x4

Berti
Nou venit
Nou venit

Post by Berti »

Pai nu, fiiindca anvelopele raman aceleasi.
Ai idee unde gasesc niste jante de 7JJX15 la un pret decent? Bineinteles second hand.

Am rezolvat si prezentarea, scuze de intarziere, dar eram nerabdator sa alfu un raspuns la problema mea.
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Acestea sunt "JR-uri", sau "jante spitate". Jantele la ARO sunt cam scumpe, asta asa a fost totdeauna. Dar la Daihatsu Feroza/Bertone Freeclimber se potrivesc si jantele de la Suzuki Vitara, sau AMC Jeep CJ5 si CJ7. Poate jante de Vitara se gasesc mai usor.  :-??
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

Anul asta o sa se gaseasca mai multe jante de Aro pe la dezmembrari, remat, etc...de obicei erau 1mil, deci.. nu-s tocmai scumpe, si majoritatea sunt in stare buna, ca nu se indoaie ca o janta de Logan  ;D
Berti
Nou venit
Nou venit

Post by Berti »

Pe la noi n-am prea vazut ARO-uri la dezmembrari. Defapt nici nu prea sunt dezmembrari serioase prin zona. Iar la Carei, unde-s cateva parcuri, am gasit doar masini nemtesti.

Am gasit la un nene niste jante, da' din pacate erau din acelea pline si doar de 6".
As prefera sa rezolv problema la nivel local sau in Baia Mare, sa nu mai platesc si transport.
Berti
Nou venit
Nou venit

Post by Berti »

tudop wrote: -5
Atentie! Jantele de ARO 7JJx15CH au ET pozitiv de 5 mm

Tupop n-are nici o vina, fiindca pe jante e trecut la deruta, e stantat asa:e - 5, liniuta defapt nu-i minus, ca-i doar o cratima despartitoare.
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

Esti sigur?, pina acum toti care am mai discutat erau convinsi ca e -5 dar nah, 5mm nu-s chiar asa multi ca sa iti dai seama din ochi... cred ca cel mai bine e sa masor una  ;D
Berti
Nou venit
Nou venit

Post by Berti »

Da, absolut sigur. Acum mi-au sosit jantele si am masurat una.

Din pacate sunt incaltate, dar am masurat cu doua bucati de PAL, srijinite pe buzele jantei, am masurat latimea = 204 mm, iar din interior pana la suprafata de prindere 108 mm.... din calcule reiese 6 mm, dar probabil se aproximeaza, plus ca nici eu n-am masurat cu subleru.

Un lucru-i cert, ET-ul e pozitiv!
Last edited by Berti on 07 Feb 2009, 23:04, edited 1 time in total.

Post Reply