Impozitul ptr locuinte creste de 6 ori

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Impozitul ptr locuinte creste de 6 ori

Post by tarzy »

Foamea de bani a ministrului Pogea umflă impozitul pe case de 6 ori
10 Feb 2009 Ionut Tudorica, Antoaneta Etves | 54 comentarii
Rating:
11 voturi
Marime text a A  Trimite pe email  Comenteaza

* foto(1)

Disperat să cârpească bugetul, Guvernul actualizează valorile impozabile ale caselor şi terenurilor, nemodificate din 2002. Valorile locuinţelor au crescut de atunci de până la şase ori, cu atât cresc şi impozitele.
In cautare de bani, ministrul Finantelor mizeaza pe disciplina romanilor care isi platesc inainte de orice taxa pe casa
10 Feb 2009 In cautare de bani, ministrul Finantelor mizeaza pe disciplina romanilor care isi platesc inainte de orice taxa pe casa

In cautare de bani, ministrul Finantelor mizeaza pe disciplina romanilor care isi platesc inainte de orice taxa pe casa
In cautare de bani, ministrul Finantelor mizeaza pe disciplina romanilor care isi platesc inainte de orice taxa pe casa. Foto: Agerpres
Impozitul anual pe case ar putea creÅŸte de cinci sau ÅŸase ori anul acesta, pentru că Ministerul FinanÅ£elor vrea să actualizeze valoarea impozabilă a clădirilor, rămasă neschimbată de ÅŸapte ani. Potrivit Raportului privind situaÅ£ia macroeconomică pentru anul 2009, FinanÅ£ele vor să obÅ£ină venituri suplimentare de aproape 800 de milioane de lei (0,14% din PIB) din “majorarea veniturilor bugetelor locale prin actualizarea bazelor impozabileâ€
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Re: Impozitul ptr locuinte creste de 6 ori

Post by vstef_is »

Sincer mi se pare mai mult decat corect... in situatia in care multe case / apartamente / vile au impozit mai mic decat un ARO cu Brasov... Iar valoarea lor a crescut de 6 ori, iar valoarea unui ARO cu Brasov a scazut de 6 ori... deci...
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

Tu crezi ca e corect sa mai faci INCA o nedreptate ptr a "ascude" alta nedreptate?

Cresterea valorii locuintelor de 6 ori este poate aplicabila in cateva cazuri, in orice caz nu e generala si chiar daca ar fi asa .... e absurd sa impoi asemenea "tributuri" peste noapte.

Oricum eu cred ca e numai un balon desapun menit sa impinga oamenii la Adm Fiscale ca sa-si plateasca anticipat darile.
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Posibil sa fie doar un balon, de acord ca nu toate locuintele au crescut de 6 ori in valoare... dar totusi parerea mea este ca impozitul pe locuinte ERA mic... si oricum, a nu fi actualizat de 7 ani... e destul de mult timp, nu?

Ce mi-ar placea ar fi sa fie impozitul pe locuinte mai mare, iar cel pe masini mai mic, si calculat intr-o metoda INTELIGENTA, precum in Franta - cai fiscali!

tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

Pai nah, doar cit ar putea sa tina si impozitele astea mici... De ex. Mi-a venit decizia de impunere pentru Sandero luat pe firma: 49lei impozit... mi-a venit sa rid, cind taxa radio de ex e de nustiu cite ori mai mare, si eu nici macar nu am punct de lucru sau activitate la sediu.
Tot asa, si impozit la apartament, nici nu mai stiu de cind nu am platit (2 sau 3 ani ) si am cu tot cu "adaugiri" 3 sau 4mil, mi-a venit instiintare de plata, am aruncat-o pe undeva. In orice caz, impozitele marite le asteptam deja de anul trecut, pe mine nu ma suprinde deloc. Chiar ar fi benefica stabilirea unui nou mod de calcul pentru impozitul la masini, ca e prea mare diferenta intre clasele de cilindree... pina acum se protejau posesorii de dacii si tico, dar nu cred ca mai e cazul... salariul mediu a mai crescut, trebuie corelat tot. Tot imi vine sa rid, cu impozitul de 49 lei, si e o masina, pe firma, ocupa loc de parcare, imput zilnic strazile orasului  :-j
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

vstef_is wrote: Sincer mi se pare mai mult decat corect... in situatia in care multe case / apartamente / vile au impozit mai mic decat un ARO cu Brasov... Iar valoarea lor a crescut de 6 ori, iar valoarea unui ARO cu Brasov a scazut de 6 ori... deci...

Mai Stefane,ma fara suparare ...eu am impresia ca tu tii cu lupul frate.Cum puteti sa ganditi asa fratee !!!!!!!!!!!??????????? Casa este casa ,este necesitate oricum am da-o,ca are 20mp sau 2000mp.Este casa facuta pe pamantul cumparat de tine cu banii care ti-au mai ramas dupa ce ai platit o viata impozite sau 20-30 de ani de rate cu dobanda de te incovoaie...este construita cu muncitori carora le-ai platit si impozitele,cu materiale la care platesti iarasi TVA si taxe....cu utilitatiu la care platesti TVA si taxe (si chiar tot proiectul ).Jumatate din ce castigam dam la stat ca impozit ,pe urma platim iar TVA si taxe pe fiecare produs pe care-l cumparam (alimente ,haine ..etc)....mai platim si la benzine,motorine taxe si accize,taxe de drum..taxe la masini case ,proprietati,ogoare vite etc..Voi realizati ca din ce castigi lunar tu platesti efectiv 80% la stat ca taxe,accize si altele?!!!! Si tu vii sa compari casa cu masina?? Pai a spus bine cine a spus ,,masina nu este o necesitate" si nu este obligatoriu ca tot romanul sa aiba un autoturism.Sa nu uitam ca suntem diferiti ca ,,dantura" si fiecare roade dupa dentitie.Casa ramane generatii intregi si mai bvine incasezi sute de ani o suma mica dar sigura decat ca la masina .4-5 ani si gata ...

NU IMI VINE SA CRED: ,,Sincer mi se pare mai mult decat corect" Cred ca la voi in zona impactul Cernobalului a fost mult mai puternic,pt ca si nevasta mea are ceva  sange de moldoveanca  (si stramosii ei au lasat ceva in urma lor in Iasi-ul vostru in domeniul medicinei)dar nu gandeste asa.
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

@Serghei - nu toata lumea stie ce si cat implica ridicarea (sau doar achizitionarea) unei case, majoritatea romanilor au primit-o mai mult sau mai putin dea moca de la ceausescu, si poate de aceea protejarea propieatii in aceasta tara este asa o chestie ... optionala
tudop wrote:
Pai nah, doar cit ar putea sa tina si impozitele astea mici... De ex. Mi-a venit decizia de impunere pentru Sandero luat pe firma: 49lei impozit... mi-a venit sa rid, cind taxa radio de ex e de nustiu cite ori mai mare, si eu nici macar nu am punct de lucru sau activitate la sediu.
Tot asa, si impozit la apartament, nici nu mai stiu de cind nu am platit (2 sau 3 ani ) si am cu tot cu "adaugiri" 3 sau 4mil, mi-a venit instiintare de plata, am aruncat-o pe undeva. In orice caz, impozitele marite le asteptam deja de anul trecut, pe mine nu ma suprinde deloc. Chiar ar fi benefica stabilirea unui nou mod de calcul pentru impozitul la masini, ca e prea mare diferenta intre clasele de cilindree... pina acum se protejau posesorii de dacii si tico, dar nu cred ca mai e cazul... salariul mediu a mai crescut, trebuie corelat tot. Tot imi vine sa rid, cu impozitul de 49 lei, si e o masina, pe firma, ocupa loc de parcare, imput zilnic strazile orasului  :-j
Te-ai gandit vreodata ca impozitele astea simbolice sunt la categoriile de masini ptr care nici taxa de prima inmatriculare nu te da pe spate si care cam fac cifra de afacerii la cate unii producatori si importatori?
(Winston Churchill)
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

tarzy wrote: Te-ai gandit vreodata ca impozitele astea simbolice sunt la categoriile de masini ptr care nici taxa de prima inmatriculare nu te da pe spate si care cam fac cifra de afacerii la cate unii producatori si importatori?
Nu s-a gindit nimeni la asta.. impozitele sunt asa din timpuri stravechi. Si cum ziceam modul de calcul e prost, invechit, si iar prost. Sa vedem ce le mai trece prin cap la buhai, cu noua-noua-noua taxa de circulatie, anuala.

@Serghei, m-am gindit la citeva optiuni de a scapa de taxe si impozite: 1- ne facem haiduci, ne retragem in munti si facem legea pe acolo. 2- Ocupi o insula/tara subdezvoltata, intri la conducere si faci cum vrei, bagi impozite numai la cei care nu-ti plac, sau faci o economie bazata pe troc  ;D Urmatoarele idei sunt prea greu de realizat, asa ca nu le mai expun  :-j
pantelimon
Membru legendar
Membru legendar

Post by pantelimon »

HAIDUC? CE? CUM? FRATE NU SA MAI POATE CU HAIDUCIA, SFARSESTI AIUREA PRIN INCHISORI SI NU REZOLVI NIMIC.NICI MACAR MARTIR NO-SA FII  :'( TOT CE PUTEM SA FACEM ESTE SA FUGIM SI SA NU NE UITAM IN URMA,DAR UNDE?
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

Oriunde sunt impozite mai scumpe, iar daca nu sunt, probabil nu vrei sa stai acolo oricum  8-X
smihnea
Membru
Membru

Post by smihnea »

Mai guvernantii astia nu au nici cele mai reduse cunostinte de economie micro dapai macro.... imi aduc aminte de un coleg care are un club in Bucuresti... si nu prea avea vinzari dar nici foarte multi clienti si ce a stat el si sa gindit... sa mareasca preturile care deja erau cam mari .... a.... si ghici ce? ... acum cam bate vintul pe acolo.... Acum gindind la scara cred ca o sa apuce sa se trezeasca din timp timpii astia inainte sa bata efectiv vintul prin Trezolerie in urma vreunei greve fiscale....

A si ref. la valoarea impozitelor... cineva zicea ca deocamdata e mica... pai asa este pe la primariile care se respecta cit de cit ca decind cu autonomia locala, unele primarii efectiv isi bat joc de locuitori... nu e posibil ca pt. o casa dintr-un cacat de oras sa platesti 1500 lei iar undeva la tara pt. o casa de cam aceleasi dimensiuni 90 de lei !!!! A si in Bucuresti pt un apartament cu o suprafata cam 1/3 din casa situat in zona "0" 200 lei... Problema va aparea in orasele acestea "exotice" unde primarii ca sa-si poata creste cheltuielile vor aplica noile valori maxime ale impozitului si unde se va ajunge ca deja nu mai pot calcula... 1500 X 6 =  8-X

Si asta poate ca nu va deveni realitate dar chestia cu taxa de mediu e aproape certitudine si nu stiu de ce dar cred ca BOC a uitat ca pe la masa pe la tara majoritatea au Aro si o sa ii/ne loveasca in plex alaturi de valoarea modesta a impozitului care daca o fi numai 1900 lei + taxa > decit valoarea masinii !!!
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

vad ca acum o ard cu "doar" 20 si ceva la suta.
(Winston Churchill)
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

tudop wrote:
Oriunde sunt impozite mai scumpe, iar daca nu sunt, probabil nu vrei sa stai acolo oricum  8-X
Tudop,stiu ca in alte zari (mai spre vest) impozitele sunt mai mari dar  Statul ofera ceva in schimb (invatamant,asistenta sociala,utilitati,sosele..etc  ) si de obicei ofera calitate si respect.

Post Reply