prima masina bulgareasca intra in productie
- Werner
- Aro Club Romania

Re: prima masina bulgareasca intra in productie
Am citit undeva ca au cumparat cei de la Dacia presele, când s-a oprit fabricatia modelului 309 la Peugeot. A fost o revista românesca, dar nu mai stiu care..., Automondial, sau AutoGhid.... 
-
georgenis
- Membru de elita

Sincer nu cred povestea cu presele. Eu am avut doua Peugeot 309, masini extraordinare cu tabla zincata, nu rugineau deloc. Seamana foarte bine designul dar atat, orice alte forme nu seamana, nici usile, nici aripile, absolut nimic, decat forma totala seamana. Probabil s-au inspirat de la Peugeot 309, dar atat, nu exista nicio alta asemanare de detalii.
- COSMIN D
- Membru de elita

A fost un zvon ca s-au inspirat pt. supernova, dar nimic demonstrat
-
dragospetres
- Membru legendar

sussamer-hummer din bulgaria:
http://www.carhistorybg.com/design.php?lid=2&id=10
http://www.carhistorybg.com/design.php?lid=2&id=10
- George
- Administrator

si dupa incetarea motoretelor,au trecut la fabricat capace de borcan...ydaniel wrote:frumoase pozele.dupa incetarea productiei de BulgarRenault a inceput fabricarea de motorete
![]()
cat despre nova,asa s-a laudat d-l stroe,directorul general de pe atunci,ca este proiect romanesc. cred ca undeva a fost si o ambitie personala a 'mnealui,da' daca stai s-o cauti pe la bucsi,brate,cutie de viteze,hayon (prima generatie din '96),cam iese la calcule cu reno 11( http://picasaweb.google.com/lh/searchbr ... ult%2011#9 ). ca baza de inspiratie,evident. nu e exclus sa se fi inspirat si de la 309,dar nu e copiata. pe undeva se poate spune ca e de conceptie romaneasca,pentru ca si "realizarea" bulgareasca e cam inspirata din mazda,kia...chestii d'astea la moda.
ARO CLUB ROMANIA
-
SERGHEI
- Banat

pai Keo ...ce era de inventat in materie de auto..s-a cam inventat .Acum tot ce se face are ,,ceva" la baza...Ce rost are sa reinventezi roata la caruta cand poti folosi componente si solutii care si-au demonstrat fiabilitatea in timp.Sau dus vremurile cand se mai ,,inventa " cate o masina...asta este.
PS-Aro a fost un concept nou (care la randul lui a imprumutat solutii tehnice avangardiste la vremea lui.)....pe cand celelalte ....sunt ,,aceeasi Marie cu alta palarie"...
PS-Aro a fost un concept nou (care la randul lui a imprumutat solutii tehnice avangardiste la vremea lui.)....pe cand celelalte ....sunt ,,aceeasi Marie cu alta palarie"...
Last edited by SERGHEI on 30 Mar 2009, 16:39, edited 1 time in total.
-
Dan Popescu
- Membru Devotat

am de remarcat numai ca prin anii 90, in Bulagaria s-a montat un fel de Rover mic de oras, inclusiv cu motorizarfe diesel. DUpa doi ani s-a oprit, dar oricum era mult mai masina decat orice se facea la noi.
"Neamtule, bei o tuica?" - citez un unchi din puternicul judet Arges...cred ca de fapt citez tot judetul...
-
tudorel
- Nou venit

la cum arata masina ma asteptam la un motor umpic (un pic) mai puternic.
p.s. astazi am auzit prima data de ea
p.s. astazi am auzit prima data de ea
Last edited by SERGHEI on 30 Mar 2009, 16:39, edited 1 time in total.
- talyban99
- Membru

Chiar dragutza chestia facuta de baietzi ...... interesant !!!