Probleme vitezometru

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Probleme vitezometru

Post by axxel4you »

Am avut cablu de vitezometru rupt cel de la cutie la senzor, l-am schimbat si l-am asezat cum trebuie de data asta ca sa nu mai imi cada pe sub masina si sa-l trag dupa mine .. imediat dupa montaj am probat sa vad cum merge.. mergea perfect vitezometrul deci am presupus ca e totul ok, a doua zi cand am plecat cu masina nu mai indica nimic vitezometrul, dupa ceva timp incepuse sa indice si iar s-a oprit, acum nu mai indica deloc am probat pe bucatele toate cablurile si senzorul totul functioneaza perfect, am ajuns la concluzia ca s-a rupt ceva in cutia de Toyota ??? >:( >:(, o sa fac un calcul cat ma costa un km consum +reparati ca am impresia ca mai mult repar decat ma plimb :( :(

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Re: Probleme vitezometru

Post by vstef_is »

Poate e doar ceasul de dacie care a luat-o razna... ai tot ceasuri de dacie pe ea?
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

Aro-ul ala il ai, cu motor Toyota, iar vitezometrul e de Dacie?

Si eu am patit asta, cand verificai separat piesele toate mergeau perfect, iar cand le puneai laolalta nu mergea.
Uite am mai zis pe aici ce-am facut:
      http://www.aro4x4.net/smf/index.php/topic,1738.15.html
La masina bunicului capatul de la vitezometru in care intra cablul e parca din cupru, si l-am turtit un pic cu patentul. N-am mai pus cui la reductor.
De atunci am facut cateva sute de km si merge bine si la fel si bunicul.
Stand or die.
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Ceasurile sunt TAKOSAN nu sant de Dacie, cu cablul bagat in cutie cum trebuie si celalat in masina ca sa-l observ daca se invarte patratul a fost ultimul test si nu s-a invartit. Cred ca s-a stricat piesa din cutie , probabil trebuie demontata cuita ca sa repar piesa aia ..... >:( >:( >:( >:( alti bani alta distractie.

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Da pai ce sa-i faci cu piesele aste de Toyota, nu sutn deloc fiabile, mai bine aveai cutie de ARO si motor de'a nostru  ;D

(Nu te supara, da eu incerc sa te inveselesc....)
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Nu cred ca o sa ajung vreodata sa zic ca e tot ok cu masina si nu mai are nici o problema.
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

pai... cam asa e... bine ai venit in lumea ARO.... daca vrei, oricand se mai gaseste ceva de reparat. Si daca nu ai nimic de reparat si toate merg bine, se mai gasest ceva de facut/imbunatatit. Si aici lista e maaaare, si interminabila... Jante, cauciucuri, arcuri, foi, telescoape, inaltari, bucse, capete de bara custom cu bara de directie mai HD ceva, planetare, cruci, blocabile, sirocou (lux tata), tapiterie, interior, bord, capitonaje, izolatii, entarteinmant, etc etc etc...

Si nu apuci sa te apuci de prima "imbunatatire" ca se mai strica ceva.... deci... ori te consolezi / blazezi / resemnezi si dai inainte cu banii in masina... ori... iti iei o Toyota si ti se strica kilometraju din cutie  :-j
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

pai de unde esti sigur ca e din cutie ? ,acolo unde intra cablu , trebuie sa aiba un pinion ceva , verifica daca chestia din cutie , chiar e antrenata , poate fi problema de cablu ,..

eu zilele trecute,..am reparat chilometraju la un Prb-macara cu brat de 12 m, ..motorizare nisan/si cutie cred,  mufa care intra  in traductor -care vine infiletat in-ro reductie la iesirea din cutie  , avea  2 fire rupte,...din 2 papuci,..le-am lipit palea, si am probat..si canci ..nu merrgea,....e cand am tras tubu ala copex in care erau cablurile....a mai iesit la iveala un firicel ,  care facea punte intre cablurile rupte , am lipit in papuci acolo,...zdrang ,..cheie si mergea chilometraju boboc (tot electronic-cu ac,si display)
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

La mine e pe cablu mecanic... am probat cablu si merge perfect .. am montat cablul la cutie cum trebuie a durat ceva pana am nimerit sa bag cablul cu partea excentrica unde trebuie si am probat uitandu-ma la cablu in timp ce mergeam cu masina si nu se misca nimic.. asa am ajuns la concluzia ca e ceva stricat in cutie.
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

??? ??? ??? ??? ??? ??? ???. A inceput sa functioneze fara sa mai umblu la el. sper sa nu se mai strice! (posibil sa am masina posedata)

Post Reply