consum:litri/h la ralanti BV

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
SERGHEI
Banat
Banat

consum:litri/h la ralanti BV

Post by SERGHEI »

Cat consuma un BV la ralanti intr-o ora ??  Nu de alta dar vreau sa cuplez doua generatoare de 2.5 kw prin intermediul unei volante..

Exclus discutii referitoare la reglajul turatiei functie de consumul in retea etc...regulator de turatie.Tocmai de aceea am spus ,,volanta"...

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Re: consum:litri/h la ralanti BV

Post by vstef_is »

Depinde de sarcina... si ce are de invartit. Eu as spune undeva intre 3.5 - 5.5 litri pe ora, in functie de ce faci cu el. Daca e pe masina si stai cu ea o ora la relanti vreo 3.5 daca il folosesti static sa faca "ceva" atunci poate creste.

Ti-l recomand calduros, merge non stop la greu fara probleme...
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

vstef_is wrote: Depinde de sarcina... si ce are de invartit. Eu as spune undeva intre 3.5 - 5.5 litri pe ora, in functie de ce faci cu el. Daca e pe masina si stai cu ea o ora la relanti vreo 3.5 daca il folosesti static sa faca "ceva" atunci poate creste.

Ti-l recomand calduros, merge non stop la greu fara probleme...
Pai tocmai de aia ,ca merge oricum,oricat si cu orice..... ;D Trebuie sa imi invarta niste generatoare care in mod normal sunt antrenate de motoare de 4 cai care nu sunt folosite la capacitate maxima..deci pap 8 cai printr-o volanta de 40 kg..ca sa scap de regulatoare de turatie si alte alea...si fulii pt ridicarea lor la 3500 rot/min.. Deci posibil sa pape in jur de 5 pe ora cum spui tu  hai 6.In cazul asta este rentabil,avand in vedere pretul de ,,achizitie" al motorinei...sa alimentezi doua locuinte.generatoarele diesel au preturi care justifica achizitionarea a 3-4 motoare de BV... :-j  Multumesc mult

Alte idei..propuneri...??!!
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Pai ii pui relantiul la turatia de cuplu maxim, pe la 1600rpm (se regleaza lejer de usor), si atunci nici nu-l doare capu, poate sa antreneze ambele generatoare fara probleme... pentru oricat vrei tu, si tot nu treci de 6 pe ora, pentru ca fiind cuplu maxim, nu se chinuie... practic nu consumi decat motorina sa ii mentii turatia, ca in rest treaba e banala pentru el.

Mai ales ca poti sa gasesti brasoave la preturi infime... Ah, si mai e pont sa iei un saxofon de Brasov (poa sa fie si second / cel de pe motor), sa il tai, sudezi un cot de 90de grade, niste tzeava, inca un cot, si apoi o toba de aia de evacuare de tractor "in sus" (crede-ma ca vrei, mai ales daca nu stii cum suna Brasovul fara evacuare, iti garantez ca vrei... Tzevaraia e ieftina, dao dreq.

Radiatorul de cupru, furtunele de pe tot circuitul de racire schimbate noi (sau adaptate pentru suportul static al radiatorului)...

Si filtrul de aer fa-l uscat, din ala de se gaseste pe oriunde tip "sport" ca sa respire mai bine... si cam asta e!

Spor, si felicitari pt idee!

cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

cred ca
motoarele au un randament scazut la relanti si la turatii mari
motoarele mari folosesc mare parte a energiei sa se functioneze si mica parte pt producerea energiei
recomand un motor vechi si simplu diesel de 500-1000 cc. daca vrei sa reglezi turatia se face simplu cu un termostat de dacie cu 2-3 spire de nichelina pe rezervor izolata cu mica dintr-un feon vechi si o tija sa impinga in clapeta. dar nu cred ca e nevoie. generatorele de pana intr-un kw au 50-200cc iar pt8 kw au pana in 400cc

cu unu de 3.2 l cred ca faci mai mult caldura, zgomot si vibratii, eventual fun decat curent. merg si altele cu ulei de transformator incalzit
parerea mea
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

La o adica poate sa foloseasca si motor de dacie, ca e si mai ieftin ca un Brasov, dar e benzina... Avantajul Brasovului este ca a fost gandit ca motor stationar / motor de tractor... Are cuplu bun, si poate sa mearga non stop, e ieftin, piese ieftine, foarte fiabil si nu te doare capu'. La relanti un brasov obisnuit nu scoate fum, daca ii dai talpa da, insa la o turatie constanta, un brasov ok nu te omoara!
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Pai in cazul asta folosesc honda lui din dotare ca papa 800 ml pe ora...dar benzina este mai greu de obtinut in situatii de criza pe cand uleiul  sau motorina chiar  sunt mai la indemana .Unde mai pui ca motorina deja am comenzi date pt 400 litri...si chiar buna la pretz de criza.Daca fac o conexiune cu instalatia de incalzire din casa pot folosi caldura generata de motor si pt incalzire .Repet,aceasta nu este o solutie care asigura independenta energetica ci este vorba de un compromis care iti poate asigura independenta si te poate scoate din rahat  in situatii grave dpdv social..Generatorul eolian+panoul fotovoltaic+ generator diesel sau (si) benzina ..te pot scoate la liman.
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

parerea mea e ca normal ca Honda lui e mai eficienta, pentru ca totusi si la urma urmei, Honda e cel mai mare producator de motoare din lume...

Da' sa iei un Brasov la pret de fier vechi si sa FIE ACOLO asa de chestie, e chiar super lejer si usor... Totusi vezi ca nu prea poti sal conectezi la instalatia de incalzire si sa zici ca te-ai scos, ca se incalzeste al naibii de greu.

Pai asta spun si eu ..un BV la pret de nimic pus pe un ,,sasiu" nu are cum sa strice in curtea omului..Cat despre incalzire ..daca imi ridica  (preincalzeste)temperatura la apa cu 10-20 grade si tot este ceva..E,acum visez si eu dar un BV tot aduc in curte.
Last edited by SERGHEI on 31 Mar 2009, 21:46, edited 1 time in total.
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

Da' un Leutz nu consuma mai putin ? daca tii cont ca are un cilindru in minus, deci o gura mai putin de hranit  ;D
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

tudop wrote:
Da' un Leutz nu consuma mai putin ? daca tii cont ca are un cilindru in minus, deci o gura mai putin de hranit  ;D
:o :o Mda...dar se gasesc...se gasesc si piese??? Mai exista niste motoare care erau folosite la pompe de irigatii pe vremuri  iar acum sunt folosite pe ,,agregate "de taiat lemne .Au un singur cilindru si face ,,taf-taf-taf....si sunt conduse de regula de niste negri mititei..Stie cineva ceva de unde pot lua.??
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Se gasesc si leutzuri, si piesele potrivesc de la Brasov cam toate.
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Va recomand sa folositi motor de Daihatsu Charade 1.0 D, am avut o masina cu un astfel de motor si in oras indiferent de trafic consuma cam 3,5-4 L,motorul mai nou 1.0 TD consuma cam 2,5 L la 100km la drum lung , gasisem pe internet ca exact acelasi motor folosit si la generatoare mai maricele. Este o bijuterie de motor , 3 cilindri fara pic de electronica pe el ,singurul dezavantaj este ca are curea de distributie.
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Serghei, noi aveam în Armata un "grup electrogen", care nu era un motor Brasov, legat de un generator de curent. Fiecare unitate militara era plina de asa ceva. Poate gasesti pe la Romtehnica.
deluca
Membru de elita
Membru de elita

Post by deluca »

ama27
Membru
Membru

Post by ama27 »

Grupuri electrogene cu Brasov erau o gramada la Romtehnica. Daca nu is luna asta la licitatia urmatoarea ar trebui sa scoata. O gura de lup pe masina si merge de rupe 
1998 ARO 243 3.2 UTB
2004 Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16 v
1994 Yamaha Virago XV 535
1960 IJ Festival
1984 Mercedes-Benz W123 300D Kombi
1999 Yamaha XT 600

Post Reply