caseta directie
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Re: caseta directie
Ulei de transmisii, cam 250 mililitri.
Si eu spun ca cel mai bine ar fi sa mergi cu piesele in traista.
Si eu spun ca cel mai bine ar fi sa mergi cu piesele in traista.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- cristi-devildnb
- Membru de elita

ma duc sa desfac caseta de pe sasiu si sa o fac bucati sa vedem ce e sricat
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
- cristi-devildnb
- Membru de elita

nu reusesc sa scot surubul de tine levierul de directie, am scos piulita si nu vrea sa iasa, nu vrea sa se invarta...trebuie un pic brutalizat?
am gasit rola cu 45lei .. e mult putin... ce scrie pe cele originale?
am gasit rola cu 45lei .. e mult putin... ce scrie pe cele originale?
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
- alex
- Membru legendar

da alea de pe masina ta sunt originale?
mai intai scoate si demonteaza caseta.
ar fi buna o presa.
nici eu nu am reusit singur sa scot levierul la mine. am incercat. am auzit ca merge cu o ranga mare.....desi parca e mai bine cu o presa.
rola la mine a fost 40.
mai intai scoate si demonteaza caseta.
ar fi buna o presa.
nici eu nu am reusit singur sa scot levierul la mine. am incercat. am auzit ca merge cu o ranga mare.....desi parca e mai bine cu o presa.
rola la mine a fost 40.
happily mending an Aro 320 D127
- bigdaddy
- Membru

Baieti , caseta de la Aro 10 (pana in 93) si Aro 324 are modul de fixare diferit.
1. Ca ordine de demontare , eu recomand prima data sa demontezi surubul de la levier. Este normal sa nu reusesti sa-l scoti usor (adica cu mana) mai ales daca ai ceva joc la caneluri. De pus presa pe acel surub... putin probabil, este foarte inghesuit locul. Misti usor de volan pana aduci surubul intr-o pozitie in care ai acces cu un dorn de bronz si cu un ciocan potrivit (eu as zice max 500g) incerci sa bati surubul afara. Dupa ce ai reusit sa-l misti , vei avea nevoie de un dorn mai subtire, sa-l bati completa afara. NU DA FOARTE TARE CU CIOCANUL. NU INCERCA SA FORTEZI LEVIERUL CU RANGA INAINTE DE A SCOATE SURUBUL!!! Dupa ce ai scos surubul de la levier, poti sa demontezi surubul de la crucea cardanica de la intrarea in caseta, demontezi crucea ax volan dupa care tragi jos crucea de pe caseta, impingind cooana volan inspre habitaclu. Urmeaza demontare surubuilor de fixare propriuzisa a casetei. Daca vrei sa o extragi usor din locul ei poti sa desfaci (PE RISCUL TAU) si corpul pompei de frana de pe servo (cele doua piulite) dupa care indepartezi usor cativa centimetri corpul pompei spre aripa, fara sa fortezi prea tare conductele de frana.
Dupa ce ai demontat suruburile de fixare ar trebui sa poti sa ridici caseta , extragand-o practic din levier (poate cu putin ajutor). La montare, atentie ! nu vei reusi sa montezi levierul daca ai pus suruburile de fixare a casetei. Prima data levierul pe pozitie, caseta "infipta" in levier, cu atentie, sa fie in pozitie corecta.
Eu am folosit personal metoda esta , e verificata, functioneaza (sper ca nu am uitat ceva pe parcurs).
Spor la lucru...!
1. Ca ordine de demontare , eu recomand prima data sa demontezi surubul de la levier. Este normal sa nu reusesti sa-l scoti usor (adica cu mana) mai ales daca ai ceva joc la caneluri. De pus presa pe acel surub... putin probabil, este foarte inghesuit locul. Misti usor de volan pana aduci surubul intr-o pozitie in care ai acces cu un dorn de bronz si cu un ciocan potrivit (eu as zice max 500g) incerci sa bati surubul afara. Dupa ce ai reusit sa-l misti , vei avea nevoie de un dorn mai subtire, sa-l bati completa afara. NU DA FOARTE TARE CU CIOCANUL. NU INCERCA SA FORTEZI LEVIERUL CU RANGA INAINTE DE A SCOATE SURUBUL!!! Dupa ce ai scos surubul de la levier, poti sa demontezi surubul de la crucea cardanica de la intrarea in caseta, demontezi crucea ax volan dupa care tragi jos crucea de pe caseta, impingind cooana volan inspre habitaclu. Urmeaza demontare surubuilor de fixare propriuzisa a casetei. Daca vrei sa o extragi usor din locul ei poti sa desfaci (PE RISCUL TAU) si corpul pompei de frana de pe servo (cele doua piulite) dupa care indepartezi usor cativa centimetri corpul pompei spre aripa, fara sa fortezi prea tare conductele de frana.
Dupa ce ai demontat suruburile de fixare ar trebui sa poti sa ridici caseta , extragand-o practic din levier (poate cu putin ajutor). La montare, atentie ! nu vei reusi sa montezi levierul daca ai pus suruburile de fixare a casetei. Prima data levierul pe pozitie, caseta "infipta" in levier, cu atentie, sa fie in pozitie corecta.
Eu am folosit personal metoda esta , e verificata, functioneaza (sper ca nu am uitat ceva pe parcurs).
Spor la lucru...!
Last edited by bigdaddy on 07 Jun 2007, 10:08, edited 1 time in total.
"In vin sta intelepciunea, in bere libertatea, in apa sunt bacterii !" Benjamin Franklin 
- cristi-devildnb
- Membru de elita

multumesc foarte mult, am reusit sa o scot, sper sa fie gata luni seara...
- cristi-devildnb
- Membru de elita

belele mari:
vechea rola era facuta la strung
rulmentul din capac lipsea cu desavarsire
rola am cumparat din minciuna vanzatoarei de aro 2x,3x cred ca imi fac breloc la chei din ea
nu se gaseste rola si nici rulmentu de sus
sinhurele optiuni ale mele sunt:
fac rola la strung (dupa ce cote nu stiu) si o tratez
iau un rulment de la remat sau iau unu de la magazinu de rulmenti
ce iese asta e ca m-am saturat sa ma tot invart dupa a caseta
aveti alte sfaturi?
capu de la axul pe care e prinsa rola trebuie sa frece in surubu ala asa fier pe fier?
vechea rola era facuta la strung
rulmentul din capac lipsea cu desavarsire
rola am cumparat din minciuna vanzatoarei de aro 2x,3x cred ca imi fac breloc la chei din ea
nu se gaseste rola si nici rulmentu de sus
sinhurele optiuni ale mele sunt:
fac rola la strung (dupa ce cote nu stiu) si o tratez
iau un rulment de la remat sau iau unu de la magazinu de rulmenti
ce iese asta e ca m-am saturat sa ma tot invart dupa a caseta
aveti alte sfaturi?
capu de la axul pe care e prinsa rola trebuie sa frece in surubu ala asa fier pe fier?
- pupi
- Junior

si io am schimbat rola si melcu
rola ii ca la orive aro da tre sa o sudezi in axu' de jos (nu stiu cun ii zice , tehnic)
da melcu tre sa fie de A10 si jocu la rulnenti se scoate din saibe de foita de tabla io pun de obicei de la dozele de bere
oricum bafta
intreare
are cineva amortizor de directie pe A10?
daca da pe ce model de caseta si cum ii montat?
io cre ca se merita
salut
rola ii ca la orive aro da tre sa o sudezi in axu' de jos (nu stiu cun ii zice , tehnic)
da melcu tre sa fie de A10 si jocu la rulnenti se scoate din saibe de foita de tabla io pun de obicei de la dozele de bere
oricum bafta
intreare
are cineva amortizor de directie pe A10?
daca da pe ce model de caseta si cum ii montat?
io cre ca se merita
salut
zbor la treaba
4x4 is my way
ProDesign "Thema" D.H.V.2
SUZUKI DR 350 SE
ARO 10.4 Powered by Renault
4x4 is my way
ProDesign "Thema" D.H.V.2
SUZUKI DR 350 SE
ARO 10.4 Powered by Renault
-
georgenis
- Membru de elita

Nu cred ca se merita sa pui amortizor de directie deoarece nu are servodirectie si va merge si mai greu. Eu am vrut sa pun dar m-am razgandit din cauza asta.
- cristi-devildnb
- Membru de elita

ce am facut eu, nu stiu daca e bine dar o sa montez dimineata caseta si va zic
luat la polizor si finisat cu sminger mare apoi mic saibele distantoare de langa rola cat sa intre dar fara sa aiba joc
spalate bine pisele si apoi sudat axul de carapace
cumparat rulment 25x52x15(e un standard) de calitate cu 18 lei nu cu 3lei
montat axul de jos in menghina si luata la smingher partea ce intra in rulmentul superior pana ce rulmenul a intrat usor cu mana fara sa aibe joc
indesat rulmentul in capacul casetei
spalate restul piselor, gresate si montate cu grija.
caseta pe pozitie centrala nu are joc la mana, merge foarte usor, am umplut-o cu ulei si imi pare ca merge grozav
atasez cateva poze
luat la polizor si finisat cu sminger mare apoi mic saibele distantoare de langa rola cat sa intre dar fara sa aiba joc
spalate bine pisele si apoi sudat axul de carapace
cumparat rulment 25x52x15(e un standard) de calitate cu 18 lei nu cu 3lei
montat axul de jos in menghina si luata la smingher partea ce intra in rulmentul superior pana ce rulmenul a intrat usor cu mana fara sa aibe joc
indesat rulmentul in capacul casetei
spalate restul piselor, gresate si montate cu grija.
caseta pe pozitie centrala nu are joc la mana, merge foarte usor, am umplut-o cu ulei si imi pare ca merge grozav
atasez cateva poze
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- cristi-devildnb
- Membru de elita

p
- cristi-devildnb
- Membru de elita

s-a rezolvat:
nu se poate
joc 20grade, poate mai castig din reglaj putin
incep sa ma gandesc la servo ca acum am 195x14, cand or fi 205x15 imi e groaza sa ma gandesc cum trag de volan
nu se poate
joc 20grade, poate mai castig din reglaj putin
incep sa ma gandesc la servo ca acum am 195x14, cand or fi 205x15 imi e groaza sa ma gandesc cum trag de volan
-
georgenis
- Membru de elita

Mai bine pui 195/15. Eu am mers cu 205/15 si nu era chiar de speriat dar e mult mai bine cu 195.
- alex
- Membru legendar

intrebati-l pe tarzy ce experienta are cu instalatul servo pe aro.
eu am facut un test drive cu tarzzmobilul si , recunosc, se intoarce mult mai usor.
dar scotea niste huruituri si vibratii in volan de mai bine conduci cu directie simpla.
nu stiu ce piesa la el nu a iesit bine si disconfortul mi s-a paut extrem.
asa ca documentati-va inainte si multa bafta apoi!
eu am facut un test drive cu tarzzmobilul si , recunosc, se intoarce mult mai usor.
dar scotea niste huruituri si vibratii in volan de mai bine conduci cu directie simpla.
nu stiu ce piesa la el nu a iesit bine si disconfortul mi s-a paut extrem.
asa ca documentati-va inainte si multa bafta apoi!
happily mending an Aro 320 D127
- mihai aro
- Membru Devotat

pentru pupi, nu team mai vazut de mult pe aici, si eu am vrut sa-mi pun amortizor la directie da nam gasit unu la pret mai decent e foarte bun si directia nu merge mai greu ca nu reusesti sa invarti volanu atat de repede sa opuna rezistenta amortizoru (are efect numai la miscari brusti)
PS. poate reusim sa facem o iesire (nu ca de pasti)
PS. poate reusim sa facem o iesire (nu ca de pasti)