Sudura autogen

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
Cip
Membru Devotat
Membru Devotat

Sudura autogen

Post by Cip »

In urma cu ceva timp,tata,a cumparat o instalatie de sudura autogen completa,si,din pacate,nu stim cum sa o folosim corect si eficient,iar ca sa chem cate un "meserias"de fiecare data cand am nevoie de autogen........,ma gandeam ca poate,stie cineva sa imi explice si mie cum sa sudez corec si eficient cu el.
Tata este mai mereu ocupat cu serviciul,asa,ca,ma gandeam sa invat sa folosesc autogenul,pentru ca,vreau,in special sa modific evacuarea aro-ului,sau a daciei pe care o am in reconstructie.
Vreau,in primul rand sa stiu la ce riscuri ma supun folosind aest aparat,pentru ca,tehnica lipirii materialului se invata....nu-i asa?
E greu pana incepi...pe urma e si ma greu...

manolo
Incepator
Incepator

Re: Sudura autogen

Post by manolo »

Teoria-i 20 min iar practica o viata ! exerseaza si in timp vor veni si rezultatele.SUCCES  !!!!!!!!!!!!!
Cip
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cip »

Cee ce ma intereseaza pe mine este faptul: poate sau nu sa faca poc instalatia? Adica o butele de oxigen de 100atm si o butelie de gaz nu sunt jucarii....
Vreau sa aflu cum sa o utilizez corect si in siguranta.
E greu pana incepi...pe urma e si ma greu...
manolo
Incepator
Incepator

Post by manolo »

Pentru a-ti da sfaturi trebuia sa precizezi mai exact ce ai? tuburi  ,generator,furtune,brener becuri de sudura etc.
Regula generala ar fii: tuburile de oxigen si acetilena cu regulatoare ,distanta dintre ele minim 2 m ,furtune,brener si becuri de sudura. Atentie la etanseri furtune regulatoare si brener nu trebuie sa ai  pierderi deloc,duza de la bec nu o strangi la maxim lasi 2- 3 filete,aprinzi aparatul si in functie de ce material vrei sa sudezi reglezi presiunea de lucru pe furtune.Daca in timpul lucrului ti se stinge fortat,obturezi capul becului pe cauciuc ,acest procedeu se foloseste pentru ca focul sa nu o ia pe furtune! Cu acestea zize riscul este mic,asa ca spor la treaba!

amb13
Membru legendar
Membru legendar

Post by amb13 »

In primul rind nu ai ce cauta cu vaselina, ulei si alte grasimi in preajma Oxigenului. In al doile rind intotdeauna prima data dai drumul pe brener la acetilena , o aprinzi si apoi dai drumul si la Oxigen, din care iti si reglezi flacara de care ai nevoie la sudat.Mare grija cu sudura cu acetilena , nu este de joaca. am vazut coleg de munca, sudor de meserie, care a stat saptamini bune pe dreapta din cauza ca ia sarit balonul de la generator in aer, si el era acolo.Sint carti care iti explica tehnica sudurii, sint sigur ca le gasesti si la biblioteca Liceului tau. Citeste cit de cit si apoi apuca-te de treaba. O sa-ti placa. Mie imi place. ;D
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Însa sudura autogena nu este indicata la reparatie de caroserie. Arde prea multa tabla "sanatoasa" din jurul sudurii, unde rugineste cu siguranta iarasi. Tabla îsi pierde din calitate.

Post Reply