Salutari din Land Rover ..... land!

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

sibip
Incepator
Incepator

Re: Salutari din Land Rover ..... land!

Post by sibip »

2.5
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

sibip
Incepator
Incepator

Post by sibip »

2.6
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
sibip
Incepator
Incepator

Post by sibip »

2.7
sibip
Incepator
Incepator

Post by sibip »

2.8
Asta e ceea ce scrie deasupra cutiei de viteze unde e maneta de reductie si de diferential. Primele 2 aliniate le-am inteles, dar ultimul nu stiu exact la ce se refera din moment ce 10-le meu nu are diferential blocabil si nu sunt obisnuit cu tehnicile de condus pentru asa ceva. Poate ne explica cineva ce inseamna.
Numai de bine! si sper sa nu va fi plictisit cu toata insiruirea asta de poze. Daca mai vreti mai pot pune ca vad o multime de masini faine in fiecare zi.

sibip
Incepator
Incepator

Post by sibip »

P.S. mai am una.........tadam!
kosfunny
Membru de elita
Membru de elita

Post by kosfunny »

Un motor cu cutie de Toyota Hillux sau 4Runner nu gasesti pe acolo? Ma bate gandul sa-i schimb inima lui Hummerel!
ARO 10.1 -1.4 +GPL, 1998
Grand Cherokee 2.5 td, 1996
Mitsubishi Pajero 2.5 td , 1992
Daewoo Matiz, 1999
Opel Omega 2.5 TDI, 1996
Ford Focus 1.8 tdi 2001
Opel Sintra, 2,2 +gpl, 1996
VW Crafter maxi-long, 2008
gusteru
Membru
Membru

Post by gusteru »

Werner wrote:
florin4x4 wrote: Daca Land Rover e periculos, Aro inseamna ca ar trebui retras imediat si definitiv... No comment!Noilesuploaded!Noilesuploaded!
Florine, habar nu ai ce vorbesti! ARO are frâne mai bune decât Defender. Si la vânt lateral ARO nu este asa de sensibil. Citeste testele despre ARO facute în Occident, ca sa-ti dai seama ca nu ai dreptate. Daca te referi la masinile care sunt neîntretinute (apa, paie si bataie), nu le poti compara cu o masina cât de cât în stare buna. Pentru ca în Anglia nu îsi permite nimeni sa umble, cum umbla unii în România cu masinile, vorbesc de starea tehnica. Noilesuploaded!
    Aro nu am condus decit de citeva ori, LR mai am numai 2, dar aro mi se pare mult mai masina pe linga lr.
    in plus nu calitatea si confortul au facut din lr  ce este (cind a aparut aro 24 lr construia tractoarele serie lla si abia in 1983 au scos def-urile care nu-s cu mult mai breze), ci propietarii entuziasti care le-au purtat pe 5 continente  si care au facut ca fiecare expeditie sa nu prea fie luata in serios daca nu aveau LR-uri.
la noi au fost tratate mau rau ca negrii, si cea mai grava problema a fost dispretul tuturora pentru ceea ce a fost o data a2a masina de teren din lume dupa RR. si mai grav e ca si acum din cite am inteles cind iesi pe strada cu aro esti cam vinat de garcea si nu numai
sibip
Incepator
Incepator

Post by sibip »

Mai va pun vreo cateva pe care le-am prins prin diferite parcari.
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

În poza cu interiorul se vede cât de înghesuita este masina! Deabia îti intra mâna între volan si usa!
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

da, dar la ei o sa circule landuri peste tot inca 100 de ani dupa ce la noi arourile vor fi masini de colectie....

si, inghesuita sau nu, un serie II scurt nu se poate sa nu incante...eu tot mi-as lua unul.
happily mending an Aro 320 D127
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Îmi pare rau Alex, dar nu ma încânta deloc, deloc! Este adevarat, la ei o sa se vada aceste masini si în 100 de ani, pentru ca le respecta, este o parte din istoria lor, problema care Românii înca nu au înteles-o si nic nu o sa o înteleaga vreodata.
gusteru
Membru
Membru

Post by gusteru »

alex wrote: da, dar la ei o sa circule landuri peste tot inca 100 de ani dupa ce la noi arourile vor fi masini de colectie....

si, inghesuita sau nu, un serie II scurt nu se poate sa nu incante...eu tot mi-as lua unul.
ai dreptate, de aia mi-am tras si eu 2 dar deva mai lungi. cind oi gasi un aro tomberonez unul
sibip
Incepator
Incepator

Post by sibip »

Poate cineva sa imi expice ce inseamna cele scrise pe placuta de "warning" din poza 2.8 referitor la utilizarea diferentialului blocabil?
Mulţam!
Ady
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ady »

"Blocarea diferentialului trebuie sa se faca doar cand se pierde aderenta cu calea de rulare. Deschiderea la maxim a clapetei de acceleratie( adica apasarea la maxim pe acceleratie) trebuie sa se evite cand se foloseste treptele I si II pe reductor(treapta de "greu" a reductorului distribuitor la Aro). Imediat ce suprafata dificila a fost depasita diferentialul trebuie deblocat.
O singură (axă ţinută cu role=axa, punte...cred ca la asta se refera) trebuie să fie folosita pentru viteze de până la 5km / h. Diferentialul central trebuie să fi decuplat. Pentru testele (de role) de peste 5 km / h, fie toate cele patru roţi trebuie sa se roteasca cu aceeaşi viteză sau dacă numai o singură( axă cu role ţinută) este disponibila, diferenţialul central şi (ax elice la staţionare axă trebuie să fie eliminate)"....Atat am reusit sa traduc din text. Nu prea am inteles sensul cuvintelor care sunt in paranteza ...daca stie cineva poate sa faca o completare.
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Hai sa bag si eu o varianta de traducere:
"Blocarea diferentialului trebuie actionata numai atunci cand este probabil sa se piarda tractiunea.
Ar trebui evitat sa se utilizeze deschideri mari ale acceleratiei atunci cand sunt cuplate treptele 1 si 2 in modul redus.
Blocarea diferentialului trebuie decuplata imediat ce suprafata dificila a fost depasita.
Se poate utiliza un dispozitiv (de verificare) cu role pentru o singura axa pentru viteze de pana la 5 km/h. Diferentialul central trebuie sa fie decuplat. Pentru verificari efectuate cu dispozitive cu role la viteze mai mari de 5 km/h, trebuie ca, fie toate cele 4 roti sa fie rotite in acelasi timp, sau, daca este disponibil doar un dispozitiv cu role pentru o singura axa, diferentialul central se blocheaza si se demonteaza cardanul care duce la axa stationara."
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

Post Reply