Statii Radio - Generalitati
Moderator: costy84
- bujye
- Membru de elita

Re: Statii Radio - Generalitati
sunt super in trafic,am fost la deva miercuri si am pus statia pe masina si antena cea noua in simeria se lucra la drum si era blocaj cum eram aproape de calan am schimbat ruta pe hunedoara unde si acolo erau 2 radare pe care le-am fentat asa ca statia face toti banii.M-a uimit o chestie eram in zona pestera bolii si i-am auzit pe unii care calibrau o antena si erau in zona minei paroseni,distanta in jur de 20-25km dar nu in linie dreapta zona este cu dealuri sa nu zic munti sa bata statia chiar atit de mult(statia alan 100+ si antena superstar cb ml 145)m-a uimit si antena nu e calibrata inca.
- bujye
- Membru de elita

am fost sa calibrez antenele pentru statie la cineva in Petrosani care se ocupa de asa ceva si are si scule adecvate.A pus omul aparatul si culmea ambele antene se aflau in parametrii buni,am mai incercat ceva reglaje dar tot cum au venit ele reglate era bine,am citit undeva ca ar conta mult antena dar conteaza mult si sensibilitatea statiei care difera de la o statie pe alta.Meseriasul mai avea inca vreo 3 clienti cind m-am dus toti erau tiristi si ca pret lua 25 ron pentru o calibrare dar este foarte amabil mi-a luat statia a pus-o pe un aparat in atelier si a verificat cit de sensibila este dar nu stiu sa va explic sunt paralel la elctronica ceva legat de niste porti la emisie si receptie.Daca va intereseaza locatia luati legatura cu mine ca sa nu semene a publicitate.
- traianj
- Membru

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la deosaebirea dintre statiile radio si radiourie la care asculti muzica, stiri etc .
Pot statiile acestea de emisie -receptie pt masina despre care vorbiti ,sa inlocuiasca un radio obisnuit?
Pe mine ma intereseaza sa am in masina doar un radio bun , functii ca Cd player sau casetofon nu mi trebuie . Eventual dati mi va rog o recomandare de ceva firma care produce radiouri auto cu semnal cat mai bun , si unde se gasesc. In Bistrita n am vazut decat radio cas,radio cd fara radio singur. Mie mi ar place sa gasesc un radio din acela cu format la fata mic ,care cred ca ar potrivi in locul unei scrumiere.
Am vazut unul original pe un Ford de prin ''72 , dar nu vrea sa l vanda.Se mai fabrica radiouri cu un astfel de format? De as gasi asa ceva , as rezolva si problema amplasarii lui intr un aro 10.4 la mine in masina cel putin,sunt cablaje pregatite pt radio dar nu si un loc prevazut sa l poti monta . Cei mai multi, din cate am vazut eu pe pozele din forum, si l au pus ca si mine ,adica pe podea unde i cutia de viteze .
Multumesc!
Am schitat unul , cam de formatul asta caut.
Pot statiile acestea de emisie -receptie pt masina despre care vorbiti ,sa inlocuiasca un radio obisnuit?
Pe mine ma intereseaza sa am in masina doar un radio bun , functii ca Cd player sau casetofon nu mi trebuie . Eventual dati mi va rog o recomandare de ceva firma care produce radiouri auto cu semnal cat mai bun , si unde se gasesc. In Bistrita n am vazut decat radio cas,radio cd fara radio singur. Mie mi ar place sa gasesc un radio din acela cu format la fata mic ,care cred ca ar potrivi in locul unei scrumiere.
Am vazut unul original pe un Ford de prin ''72 , dar nu vrea sa l vanda.Se mai fabrica radiouri cu un astfel de format? De as gasi asa ceva , as rezolva si problema amplasarii lui intr un aro 10.4 la mine in masina cel putin,sunt cablaje pregatite pt radio dar nu si un loc prevazut sa l poti monta . Cei mai multi, din cate am vazut eu pe pozele din forum, si l au pus ca si mine ,adica pe podea unde i cutia de viteze .
Multumesc!
Am schitat unul , cam de formatul asta caut.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.