DAC FAEG 2.65
- DAC 2.65 FAEG
- Incepator

Re: DAC FAEG 2.65
care brat?
am o rugaminte mare catre toti cei care acceseaza acest forum si cei inscrisi: " stiti pe cineva dispus sa ne ajute cu inamticulearea acestui autovehicul? Avem nevoie de o polita de asigurare si numere de primarie. (ma refer la o sponsorizare pentru inmatriculare). Taxa pentru numere de primarie este de aprox 100 lei iar asigurare este buna si una pe 6 luni. Vrem sa o inamtriculam ca sa o testam mai usor si vom facem si o campanie de publicitate pentru sponsori
am o rugaminte mare catre toti cei care acceseaza acest forum si cei inscrisi: " stiti pe cineva dispus sa ne ajute cu inamticulearea acestui autovehicul? Avem nevoie de o polita de asigurare si numere de primarie. (ma refer la o sponsorizare pentru inmatriculare). Taxa pentru numere de primarie este de aprox 100 lei iar asigurare este buna si una pe 6 luni. Vrem sa o inamtriculam ca sa o testam mai usor si vom facem si o campanie de publicitate pentru sponsori
Last edited by Anonym on 17 May 2009, 22:58, edited 1 time in total.
- myke
- Membru legendar

Da-mi un numar de cont(si card e bun ) sa pot vira banii online.Am curu` mare
si timp putin
.
- twister
- Incepator

Am vazut filmele de pe youtube (am gasit 2, din care unul singur e cu dracia asta in miscare), si m-am uitat peste fisele tehnice.
Ai idee unde pot gasi/cumpara un vehicul din asta? Ai mers cu el in teren ? E reala capacitatea aia de urcare de 70% ?
Ai idee unde pot gasi/cumpara un vehicul din asta? Ai mers cu el in teren ? E reala capacitatea aia de urcare de 70% ?
- amb13
- Membru legendar

Puneti modalitatea de-a va putea trimite banii(un nr de cont ceva), pun si eu 50 de lei pentru asigurare si cred ca vor mai pune si altii. Veniti cu ea la intinire in iulie, ce ziceti? , va bagati?Ar fi super sa o vedem in realitate , si ce poate.Bafta in continuaremyke wrote: Da-mi un numar de cont(si card e bun ) sa pot vira banii online.Am curu` maresi timp putin
.
Apropo, schimbati girofarul cu unul albastru, doar este ambulanta, nu?
-
vstef_is
- Membru legendar

Arata-ne si noua filmele de pe youtube!
Sincer capacitatea de urcare de 70% nu e neaparat impresionanta. 100% inseamna 45 de grade... Si tot sincer, parerea mea personala, fara sa vreau sa jignesc pe baietii care restaureaza masina - pe care ii apreciez pentru ceeea ce fac - este ca masinuta asta nu prea are capacitati in tren.
Garda la sol este minima (mare parte din mecanica se afla intre roti, suspensia lipseste, masina fiind doar articulata - ceea ce reduce capcitatea de a urma terenul fidel, motorul este destul de putin puternic - motorul de Dacie nu a fost prea puternic nici pentru ARO10, si nu mi se pare ca exceleaza nici aici.
Masina trebuie apreciata ca fiind un prototip romanesc, destul de unic ca si conceptie, ce face parte din istoria Roman, si istoria Brasovului. Aplicabilitatea reala eu o pun sub un semn de intrebare.
Cand a fost produsa, aveam toate pozele si datele de pe site-ul Roman de atunci. Intre timp, peste cativa ani intamplarea face ca eu sa o pozez in curtea Facultatii Rutiere din Brasov, si sa postez pe forum, iar acum baietii o restaureaza! Am studiat-o si eu, in carne si oase, si imi mentin parerea ca este o masinarie speciala ce merita restaurata, dar ca si abilitati off-road, AROul 24x crem, de langa ea o intrece. Sau orice alt ARO. Inclusiv 10x. (Desigur echipat cu cauciucuri corespunzatoare)
Sincer capacitatea de urcare de 70% nu e neaparat impresionanta. 100% inseamna 45 de grade... Si tot sincer, parerea mea personala, fara sa vreau sa jignesc pe baietii care restaureaza masina - pe care ii apreciez pentru ceeea ce fac - este ca masinuta asta nu prea are capacitati in tren.
Garda la sol este minima (mare parte din mecanica se afla intre roti, suspensia lipseste, masina fiind doar articulata - ceea ce reduce capcitatea de a urma terenul fidel, motorul este destul de putin puternic - motorul de Dacie nu a fost prea puternic nici pentru ARO10, si nu mi se pare ca exceleaza nici aici.
Masina trebuie apreciata ca fiind un prototip romanesc, destul de unic ca si conceptie, ce face parte din istoria Roman, si istoria Brasovului. Aplicabilitatea reala eu o pun sub un semn de intrebare.
Cand a fost produsa, aveam toate pozele si datele de pe site-ul Roman de atunci. Intre timp, peste cativa ani intamplarea face ca eu sa o pozez in curtea Facultatii Rutiere din Brasov, si sa postez pe forum, iar acum baietii o restaureaza! Am studiat-o si eu, in carne si oase, si imi mentin parerea ca este o masinarie speciala ce merita restaurata, dar ca si abilitati off-road, AROul 24x crem, de langa ea o intrece. Sau orice alt ARO. Inclusiv 10x. (Desigur echipat cu cauciucuri corespunzatoare)
- twister
- Incepator

Am cautat "DAC FAEG" pe youtube, si am dat peste primele 2 rezultate.
http://www.youtube.com/results?search_t ... +FAEG&aq=f
Si pe mine ma mira combinatia intre motorul de dacie, cutia cu 2 trepte (care nu stiu de unde provine, poate ma lumineaza cineva), reductor si transmisie 4x4. Eu vroiam sa vad cu ochii mei ce e-n carcasa aia, pentru ca e interesant conceptul, iar ca sa fabrici de la zero (mai ales sasiul/carcasa amfibie), e mai dificil.
Intrebam de capacitatile offroad, pentru ca mi se pare interesanta si varianta amfibie. Stiu cat inseamna 70%, dar daca vei compara pentru masinile moderne (pline cu plastic si electronica) fisele tehnice si capacitatile reale, o sa constati ca marketingul isi face din plin datoria. Insa, daca masina in starea ei, cu motor de dacie, cu toata transmisia aia (din nou, prefer sa o vad), cu garda la sol 27cm, cu masa 1600+400, urca 70%, si poate fi si amfibie, e un punct de plecare.
http://www.youtube.com/results?search_t ... +FAEG&aq=f
Si pe mine ma mira combinatia intre motorul de dacie, cutia cu 2 trepte (care nu stiu de unde provine, poate ma lumineaza cineva), reductor si transmisie 4x4. Eu vroiam sa vad cu ochii mei ce e-n carcasa aia, pentru ca e interesant conceptul, iar ca sa fabrici de la zero (mai ales sasiul/carcasa amfibie), e mai dificil.
Intrebam de capacitatile offroad, pentru ca mi se pare interesanta si varianta amfibie. Stiu cat inseamna 70%, dar daca vei compara pentru masinile moderne (pline cu plastic si electronica) fisele tehnice si capacitatile reale, o sa constati ca marketingul isi face din plin datoria. Insa, daca masina in starea ei, cu motor de dacie, cu toata transmisia aia (din nou, prefer sa o vad), cu garda la sol 27cm, cu masa 1600+400, urca 70%, si poate fi si amfibie, e un punct de plecare.
-
vstef_is
- Membru legendar

E un punct de plecare si e interesanta, dar articulatia aia unica si singura ma face sa cred ca nu prea urmeaza ea terenul calumea si ramane suspendata pe 2 roti in mare parte din timp...
Sau asa imi da mie cand "rulez virtual simulare de offroad cu masina, in creieru meu"
Sau asa imi da mie cand "rulez virtual simulare de offroad cu masina, in creieru meu"
- twister
- Incepator

Am inteles ce zici, dar, daca ai sasiu care te tine (nu se indoaie, fisureaza etc), transmisie blocabila, care e problema daca n-ai toate rotile pe pamant?
Pe de alta parte, e vorba de solutie. O chinezarie nenorocita, cu motor de drujba (cu alte cuvinte cat ceasca de cafea), cu o transmisie de zici ca-i trotineta pentru prescolari, cu materiale moderne (plastic si electronica), se vinde pe post de ATV cu mii de euro. Si zau ca nu vad cu ce e mai buna decat o solutie ca cea aplicata la FAEG.
Pe de alta parte, e vorba de solutie. O chinezarie nenorocita, cu motor de drujba (cu alte cuvinte cat ceasca de cafea), cu o transmisie de zici ca-i trotineta pentru prescolari, cu materiale moderne (plastic si electronica), se vinde pe post de ATV cu mii de euro. Si zau ca nu vad cu ce e mai buna decat o solutie ca cea aplicata la FAEG.
- DAC 2.65 FAEG
- Incepator

Autovehicolul a fost produs la ROMAN S.A., Din pacate a fost un prototip nu a mai avansat. au fost realizate cateva modele, dar pentru ca nu a putu fi omologat , a fost oprit proiectul.
- DAC 2.65 FAEG
- Incepator

este un inceput cu ajutorul venit din partea ta. daca o sa mai sunt oameni care vor sa contribuie va dau un nr de cont. referitor la intalnire trebuie sa vad acceptul facultatii pentru ca masina apartine Universitatii Transilvania , Autovehicule rutiere. in legatura cu girofarul daca pun unul albastru nu il pot folosi decat in padure , pe camp, ca nu voi primi de la politie aprobare . dar pentru o prezentare fac rost de unul albastru .amb13 wrote:Puneti modalitatea de-a va putea trimite banii(un nr de cont ceva), pun si eu 50 de lei pentru asigurare si cred ca vor mai pune si altii. Veniti cu ea la intinire in iulie, ce ziceti? , va bagati?Ar fi super sa o vedem in realitate , si ce poate.Bafta in continuaremyke wrote: Da-mi un numar de cont(si card e bun ) sa pot vira banii online.Am curu` maresi timp putin
.
Apropo, schimbati girofarul cu unul albastru, doar este ambulanta, nu?![]()
- DAC 2.65 FAEG
- Incepator

Vesti noi
Salutare tuturor, azi 3 . 06. 2009 , am mai gasit niste oameni cu suflet, si ne-au sponsorizat cu materiale pentru reconditionarea caroseriei ( adica vopsea, grund, intaritor, diluant...) . sper ca in cel mai scurt timp sa ne apucam de reconditionarea caroseriei. mai multe aflati pe site
- baciudibaciu
- Membru legendar

Re: Vesti noi
Poate ca nu ar strica sa reluam /reiei subiectul ,predicatul il stim deja !
- DAC 2.65 FAEG
- Incepator

Dragi forum-isti, va aduc la cunostinta ca proiectul "RECONDITIONARE SI MODERNIZARE" DAC 2.65 s-a apropiat de final. masina a fost vopsita, am inceput sa montam si echipamentele noi.
VA INVIT LA PREZENTAREA AUTOVEHICULULUI MARTI 7 IULIE 2009 , in incinta Facultatii de Inginerie Mecanica B-dul Eroilor 29, Braşov, de la ora 9:00
VA INVIT LA PREZENTAREA AUTOVEHICULULUI MARTI 7 IULIE 2009 , in incinta Facultatii de Inginerie Mecanica B-dul Eroilor 29, Braşov, de la ora 9:00
- DAC 2.65 FAEG
- Incepator

Poze vopsire
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- DAC 2.65 FAEG
- Incepator

Si rezultatul final
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.