Inchidere capota Aro 10

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Inchidere capota Aro 10

Post by Ionut »

Pe 10-le meu n-am avut sistem de inchidere a capotei. N-am gasit, nici n-am vazut unul vreodata. In plus am auzit ca nu-s foarte eficiente si fac probleme.Asa ca am adaptat unul de la Fiat Uno '84 din ograda (fosta masina  ;D). Asa ca nu m-a costat nimic.
Asadar, cam asta ar fi reteta:
Eu dupa multe incercari si verficari am ajuns la concluzia ca arcul de la cui face si rau si nu lasa capota sa se inchida bine. Am renuntat la el. A ramas cuiul, pe care l-am mai polizat cu flexul acolo unde trece sarma aia peste el sa-l blocheze. Altfel, cand suprafata aia era mai curbata, cand trageai un pic de capota se deschdea.
Prin eliminarea arcului, nu e nimic sa salte capota cand tragi de maneta. Dar nu ma deranjeaza, doarece maneta ramane trasa, ridic capota, mesteresc ce-am de mesterit, trag de cablu sa vina la locul lui sau imping maneta din interior. Dupa aceea inchid capota: perfect  ;) Ca la carte se inchide.
Sau pot pune capota jos si apoi imping manerul din interior si o blocheaza.
Mi-a luat vreo jumate de zi daca nu mai mult, inclusiv de reglat cuiul ala din capota sa stea chiar perfect.
Urmeaza poze:
Cuiul
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Stand or die.

Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Re: Inchidere capota Aro 10

Post by Ionut »

Broasca  ;)
1. inchisa
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Stand or die.
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

2. deschisa
Stand or die.
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

3. de dedesupt
Stand or die.

Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

4. tot de dedesupt
Sper sa se vada

Eventual oricine poate sa-si prezinte aici mecanismul de inchidere al capotei adaptat sau original, cu carlige sau ca la Ims, pt ca daca cineva vrea sa faca si el, sa aiba alternative aici sa vada care i se potriveste cel mai bine  ;)

Misiii, te asteptam cu lacatul chinezesc  ;D ;D ;D
Stand or die.
N Alin
Membru
Membru

Post by N Alin »

La Taca' meu dupa ce am ramas cu maneta de la capota in mina... am sudat doua urechi din platband pt lacat, asta undeva pe la mijlocul capotei,iar pe laterale am cleme custom fier beton de 6 indoit,sudat ,gaurit + ceva arcuri cleme care functioneaza ca cele de M.Uzual folosesc aceste cleme ....daca las masinuta parcata undeva pe coclauri (sau la serviciu- ca de am colegi de colegi ;D sar in ajutor la nevoie nimic de zis... dar sar si mai repede la farse..) pun pe "Mutu" -un lacat mare la capota!
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

eu mi-am reparat inchiderea originala si merge foarte bine
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate

Post Reply