Care esti mai priceput si ai trecut prin asta ,stii ce se gaseste in caseta de 24 si crezi ca merita ,,reparatia" (ca noua tot cam atat tine.Eu am servo-directie pe masina asa ca nu stiu cum sunt ,,cuplate" (caseta de directie si partea servo)..Sunt corp comun,este aplicata ,se desface usor...Caseta parca este ,,cu bile " la 24 ...Stie cineva cu ce se mananca ??
Problema la mine : joc mare in caseta (numai in caseta )...si ceva ,,gajait" in servo dar aia pare fi din cauza de ,,bule"..
PS-puteti sa imi stricati ziua ca nu conteaza.Maine merg sa fac ITP-ul si am caseta stransa la maxim ,am joc in limita legii dar neavand ,,geometria" facuta ...este cam obositoare pe sosea.Cu joc mare stiam ca trage putin si tineam volanul pe pozitie reusind sa merg drept ..asa trebuie antrenament.
Reparatie caseta directie 24x
-
vstef_is
- Membru legendar

Re: Reparatie caseta directie 24x
La reparatie tre sa schimbi macar o piesa, ca daca o desfaci si o pui la loc nu ai rezolvat nimic. Daca schimbi o piesa, tot aceasi calitate proasta o sa aiba, si nu ajungi nicaieri, decat ca te muncesti degeaba.
Mai bine iei alta, "noua" sau SH in stare buna, si te mai tine juma de an.
Cel mai simplu e sa iei altceva... si la propriu si la figurat - inima-n dinti si sa pui o caseta de ceva mai serios - bmw, daihastu rocky, cobra, sau orice mai gasesti si potriveste cat de cat. Pregateste-te cu sudura pe sasiu, si macar ai facut o treaba.
Pompa servo e separata de caseta (nici nu ar avea cum altfel, din moment ce caseta e pe sasiu, iar pompa e antrenata de motor - de la vibratiile motorului ar da cu virgula...). Vasul de expansiune e prins de contra-aripa, iar furtume de presiune leaga vasul de pompa de caseta.
Daca suiera e fie pompa fie lichidu, schimba-l si vezi cum se comporta.
Mai vezi ce sfaturi iti mai da lumea, care au incercat din astea, care si-au pus, care vor sa-si puna, care nu au ARO dar isi doresc si se documenteaza la casete de directie, etc...
Mai bine iei alta, "noua" sau SH in stare buna, si te mai tine juma de an.
Cel mai simplu e sa iei altceva... si la propriu si la figurat - inima-n dinti si sa pui o caseta de ceva mai serios - bmw, daihastu rocky, cobra, sau orice mai gasesti si potriveste cat de cat. Pregateste-te cu sudura pe sasiu, si macar ai facut o treaba.
Pompa servo e separata de caseta (nici nu ar avea cum altfel, din moment ce caseta e pe sasiu, iar pompa e antrenata de motor - de la vibratiile motorului ar da cu virgula...). Vasul de expansiune e prins de contra-aripa, iar furtume de presiune leaga vasul de pompa de caseta.
Daca suiera e fie pompa fie lichidu, schimba-l si vezi cum se comporta.
Mai vezi ce sfaturi iti mai da lumea, care au incercat din astea, care si-au pus, care vor sa-si puna, care nu au ARO dar isi doresc si se documenteaza la casete de directie, etc...
-
SERGHEI
- Banat

Re: Reparatie caseta directie 24x
Stiu ma ca pompa este antrenata de motor ..eu ma refeream la ,,ailalta" care vine pe caseta.Cam ai dreptate ,trebuie sa ma orientez pe ceva occidental..da...nu se mai incadreaza la istorice ca are piese adaptate..!!!!!!!!!!!!
Suiera acolo la caseta cred ,si da lichid pe afara din pahar..nu mult dar din plin am ramas cu juma...
Suiera acolo la caseta cred ,si da lichid pe afara din pahar..nu mult dar din plin am ramas cu juma...