Cutie viteze AR0 32

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

myronutu
Membru legendar
Membru legendar

Re: Cutie viteze AR0 32

Post by myronutu »

dar ce capac ai peste capacu de la cutie,de ce e,ai facut ceva modificari la maneta de la cutie sau ai lta cutie schimbata?

vti22
Incepator
Incepator

Post by vti22 »

Kapa,banuiesc ca e mai comod sa manui schimbatorul cu modificarea facuta de tine,nu? Cel putin,mie asa mi se pare!
KAPA
Incepator
Incepator

Post by KAPA »

Salutare. Eu am modificat capacul original in sensul ca am dat jos schimbatorul am sudat doi suporti de bucse din aluminiu de o parte si de alta a gaurii in care inainte era montat schimbatorul. In suportii respectivi am montat presat niste bucse din bronz pe care le-am alezat ulterior astfel incat tiva pe care se afla acum poartea de schimbator sa alunece usor inainte si inapoi si de asemenea sa se roteasca 3...5 grade ca sa poti selecta toate vitezele. Pintenul ala care schimba acum vitezele este fivat cu un stift pe tija respectiva chiar in locul in care inainte era schimbatorul iar deasupralui pe capacul de la cutie am mai sudat si eu un capacel sa nu intre mizerie si alte astea (poti sa faci capacul; asta si demontabil ). Celalalt capat al tijei este legat la schimbator cum se vede si in schema. Noul schimbator trebuie montat tot inrt-o articulatie sferica iar capatul de os al schimbatorului, dupa sfera aceea de plastic intra intr-un locas din tija pe care este montat pintenul ala care echimba acum vitezele.
Suna cam complicat dar de fapt e foarte simplu si cred ca imi fac tim odata si demontez acolo sa fac niste poze.
E foarte comod acum schimbatorul si nici nu necesita un efort mai mare decat schimbatorul original.
myronutu
Membru legendar
Membru legendar

Post by myronutu »

mda.eu ziceam de capacu ala din plastic de pe cutie si ai mai pus vadca ceva peste ala original de aro,de ce masina e?

KAPA
Incepator
Incepator

Post by KAPA »

myronutu wrote:mda.eu ziceam de capacu ala din plastic de pe cutie si ai mai pus vadca ceva peste ala original de aro,de ce masina e?

Scuze eu intelesesem ca e vorba de celalalt capac.
In legatura cu ala de plastic ...nu e de la nici o masina, a fost facut sa se potriveasca acolo. Al meu e facut din plastic peste care sa pus vinilin negru la o masina cu vacuum. Modelul a fost facut din lemn ... eu cred ca se poate face si din fibra de sticla..important e sa-ti faci un model din ceva (am vazut tot pe forum la cineva care si-a facut un bord pt ARO din fibra si a facut modelul din polistiren ... mie mi-a placut ideea ).

Post Reply