Servo directie L25
- RUDY
- Membru de elita

Servo directie L25
Stie cineva daca la L25 pompa si caseta de directie cu servo este la fel cu cea de L 27 sau D127?
-
pui de drac
- Membru Devotat

Re: Servo directie L25
Rudy,nu stiu cum e la L27 dar la d 127 e clar alta caseta de directie, cu alti suporti de prindere, asemanatori cu cei de la semicaseta, cu cate 4 gauri, dar la ochi par mai mari si gaurile si distanta intre ele, iar caseta difera, in plus, mai are o prindere pe laterala capatului de lonjeron.
Practic, ai ceva de munca sa adaptezi o caseta de serva de brasov, dar nu e imposibil.
Pompa de servo de brasov vine montata cumva in motor, imagineaza-ti ca langa capacul tau de distributie ai mai avea inca o gaura unde sa iti instalezi pompa, si e invartita de motor, unsa din interior. Sunt si eu curios cum s-ar putea adapta aceasta pompa pe un l25.. sa-i faci o fulie si s-o invarti de la arbore ar putea fi o idee zic eu, dar raman deschis la idei.
despre L27 nu stiu inca nimic
Practic, ai ceva de munca sa adaptezi o caseta de serva de brasov, dar nu e imposibil.
Pompa de servo de brasov vine montata cumva in motor, imagineaza-ti ca langa capacul tau de distributie ai mai avea inca o gaura unde sa iti instalezi pompa, si e invartita de motor, unsa din interior. Sunt si eu curios cum s-ar putea adapta aceasta pompa pe un l25.. sa-i faci o fulie si s-o invarti de la arbore ar putea fi o idee zic eu, dar raman deschis la idei.
despre L27 nu stiu inca nimic
- George
- Administrator

caseta de directie cu servo este aceeasi la toate, numai pompa de servo difera. intr-adevar, pompa de D127 se monteaza in bloc, dar se poate adapta si pentru fulie. la L25 si restul, pompa tre montata pe fulie, antrenata de curea. practic se poate adapta cam orice pompa pe fulie....
ARO CLUB ROMANIA
- myronutu
- Membru legendar

rudy@merge ori ce pompa servo pe fulie,si din aia ce vine pe distributie,daca vrei saptamana asta trec pe la tipu care mio pus mie servo directia si vb cu el daca te pote ajuta si cand ca el acuma isi face camioneta pe care o modifica,sio pus servo de BMW,punte de TV pe fata cu arcuri spirala si din astea grele.
- RUDY
- Membru de elita

E clar ca pompa vine pe fulie,idee era sa gasesc o pompa si caseta care sa se potriveasca acolo fara modificari majore,taiat sasiu,sudat etc.Eu banuiesc ca exista L25 cu servodirectie de fabrica sau ceva apropiat de la L27.In Iasi cam greu sa gasesc servo de bmw si mai ales pe cineva care sa faca modificarea.
Myronutu,daca ai timp intreab-l pe omu cu modificarile daca are timp de mine ,poate are el servo de bmw si trag o fuga pina la Cluj.
Multumesc pentru raspunsuri.
Myronutu,daca ai timp intreab-l pe omu cu modificarile daca are timp de mine ,poate are el servo de bmw si trag o fuga pina la Cluj.
Multumesc pentru raspunsuri.
- myronutu
- Membru legendar

lasa ca vb si aduc si poze cu modificarile cu puntea si servo ca tot de BMW sio pus,ori cum iti merge si aia de aro la care trebuie sa tai doar oala de la caseta veche si sudat neste suporti de prindere pt caseta servo si nici nu necesita sa dai motoru jos doar la cea de BMW este mai mult de lucru,dat motoru jos si taiat din sasiu.
- RUDY
- Membru de elita

Ar fi buna si servo de Aro,ca fara e cam dureros,daca nu e in miscare masina,n-am nici o sansa sa invirt volanu
As vrea sa o termin in maxim o luna ca vreau sa ajung la MMOF.Ar fi interesant sa vedem poze cu modificarea puntii fata,vezi si ce rapoarte are.
- myronutu
- Membru legendar

da o sa fac ca vreu sa imi pun si eu pe 244 ca vreu sal modific pt off road.sa sti ca e buna si aia de aro dar nu se compara cu cea de BMW.depinde si de caseta de directi de exemplu eu pe aro ala 244 asa de usor merge directia in mers aproape ca la dacie si pe loc merge mai greu,dar merge mult mai usor fata de pe cel rosu cand nam avut servo.lasa ca o sa pun poze si daca are timp sa te si rezolve 
-
pui de drac
- Membru Devotat

clar trebuie modificata prinderea pentru caseta de servo de aro.. si nu e chiar floare la ureche, dar nu e imposibil. in principiu necesita doua bucati de "tabla" groasa cam de 5 mm, daca nu mai groasa, sub forma patrata,cu 4 gauri in ele, din care 2 gauri sunt ceva mai largi pentru niste "nituri" de centrare. Aceste 2 patrate se sudeaza perpendicular pe sasiu. Intre ele o muchie a sasiului vine putin turtita, deci trebuie mesterit putin. Imagineaza-ti prinderea de la semicaseta puuutin mai mare si facuta in partea unde ai caseta.
Ulterior, pe laterala a sasiului,spre exterior, mai vine inca o ureche sudata. Vezi poate bagi si tu capu pe sub o capota de-a noastra de prin club. La mine e totul mult prea jegos sa fac o poza ca nu se distinge nimic.
Totusi, umbla vorba ca o caseta de servo de aro nu-i prea stralucita, ca isi capata joc repede... e adevarat?
Ulterior, pe laterala a sasiului,spre exterior, mai vine inca o ureche sudata. Vezi poate bagi si tu capu pe sub o capota de-a noastra de prin club. La mine e totul mult prea jegos sa fac o poza ca nu se distinge nimic.
Totusi, umbla vorba ca o caseta de servo de aro nu-i prea stralucita, ca isi capata joc repede... e adevarat?
- George
- Administrator

pt caseta de aro se gasesc suporti gata facuti, decat sa-i sudezi pe sasiu.
caseta, intr-adevar...cam ia joc. e mai buna de straineza, cred...da' mai complicat de adaptat.
caseta, intr-adevar...cam ia joc. e mai buna de straineza, cred...da' mai complicat de adaptat.
ARO CLUB ROMANIA