RAPORT FINAL!
Moderator: costy84
- rflorin19
- Junior

RAPORT FINAL!
SALUT!!as vrea si eu sa stiu ce se intampla daca la un raport final in punti mic,pun roti mari,de ce cedeaza in teren? care este fenomenul care se intampla?
-
SERGHEI
- Banat

Re: RAPORT FINAL!
\Pai pan nu stii cum te simti intr-un aro nu poti realiza ,,ce se intampla" in dif.!!!! Si de unde stii ca cedeaza in teren ?? Ti s-a intamplat tie???
Tu vrei sa iti scrii lucrarea de diploma sau ai vre-o masina si noua nu ne-ai spus???
Tu vrei sa iti scrii lucrarea de diploma sau ai vre-o masina si noua nu ne-ai spus???
- rflorin19
- Junior

pai,am inteles ca aro 10 nu suporta roti mari pt ca nu are un raport final in punti corespunzator si ma gandeam ca ma lamuriti si pe mine,de ce trebuie calculata dimensiunea rotlor in functie de ce rapot avem in diff..
- George
- Administrator

pt asta va trebui sa te duci la facultatea de autovehicule rutiere. acolo ti se poate demonstra de ce, pentru ca asta e valabila pentru TOATE masinile, nu numai pentru ARO.rflorin19 wrote:,de ce trebuie calculata dimensiunea rotlor in functie de ce rapot avem in diff..
de aceasta legatura depinde performantele dinamice, in primul rand. fiabilitatea componentelor tine de rezistenta materialelor, care asta e alta materie...
ARO CLUB ROMANIA
- gorishor
- Administrator

O explicatie ar fi:
Daca ai pinioane mari in diferential, asta inseamna ca va fi si carcasa mai mare.
Daca vei avea roti mici (pe 12") si un diferential mare, masina nu se va misca deoarece nu va atinge cu rotile pe jos....va sta in diferential.
--- sorry
---
Daca ai pinioane mari in diferential, asta inseamna ca va fi si carcasa mai mare.
Daca vei avea roti mici (pe 12") si un diferential mare, masina nu se va misca deoarece nu va atinge cu rotile pe jos....va sta in diferential.
--- sorry
Gore
YO3IGR
B 244 ARO
YO3IGR
B 244 ARO
- George
- Administrator

gorishor...asta e din ciclul cu pistonul?!gorishor wrote:O explicatie ar fi:
--- sorry---
omu' intreaba de rapoarte bre...adica de matematica...nu de cat de mare, ca volum sau greuntate, este diferentialul.
ARO CLUB ROMANIA
- rflorin19
- Junior

oricum,multam!
- N Alin
- Membru

@ rflorin, A10 nu suporta roti mari din cauza ca asa a fost conceput...pt roti pe 14'
cele cu directia in spatele amortizoarelor sunt pacatoase daca pui roti mari isi fac jocuri si in situatii extreme se pot smulge capetele de bara...subsemnatul a fost la un pas de asa ceva..-cu roti pe 14...
poti pune roti mai mari dar tre sa umbli in rapoarte la grupuri- altfel belesti ambreiaje si reductoare in draci...
dac pui roti mai mari tre sa faci ceva si cu planetarele.... altfel se rup ca scobitorile...aci caz concret chiar daca am 9/41in grupuri,chiar daca am roti pe 14.... azi am ramas ca broasca pe burta - in noroi, nu am stiut de ce nu iasa am dat vina pe gume...zic ca nu mai sunt asa de agresive .. dar cind m-am aplecat sub ea am elucidat cazul... nu mai aveam planetara pe dreapta... de fapt mai era doar o bucata din ea , butucul care intra in fuzeta...unde s-a rupt,cind..nu stiu findca nu mi-a zis nimic si nici nu mi-a facut cu mina...macar alea care s-au rupt pe spate au troznit de a inghetat inima in mine...
cele cu directia in spatele amortizoarelor sunt pacatoase daca pui roti mari isi fac jocuri si in situatii extreme se pot smulge capetele de bara...subsemnatul a fost la un pas de asa ceva..-cu roti pe 14...
poti pune roti mai mari dar tre sa umbli in rapoarte la grupuri- altfel belesti ambreiaje si reductoare in draci...
dac pui roti mai mari tre sa faci ceva si cu planetarele.... altfel se rup ca scobitorile...aci caz concret chiar daca am 9/41in grupuri,chiar daca am roti pe 14.... azi am ramas ca broasca pe burta - in noroi, nu am stiut de ce nu iasa am dat vina pe gume...zic ca nu mai sunt asa de agresive .. dar cind m-am aplecat sub ea am elucidat cazul... nu mai aveam planetara pe dreapta... de fapt mai era doar o bucata din ea , butucul care intra in fuzeta...unde s-a rupt,cind..nu stiu findca nu mi-a zis nimic si nici nu mi-a facut cu mina...macar alea care s-au rupt pe spate au troznit de a inghetat inima in mine...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Soryn
- Membru legendar

a obosit materialu. 
au fost cazuri cand sau retezat sateliti de la iesirea din grup,...si planetarele au rezistat
in concluzie, daca mergi mai batraneste,...fara sa fortezi prea mult, rezista
au fost cazuri cand sau retezat sateliti de la iesirea din grup,...si planetarele au rezistat
in concluzie, daca mergi mai batraneste,...fara sa fortezi prea mult, rezista
- ydaniel
- Membru legendar

facultatea de transporturi,sectia autovehicule rutiereGeorge wrote:pt asta va trebui sa te duci la facultatea de autovehicule rutiere. acolo ti se poate demonstra de ce, pentru ca asta e valabila pentru TOATE masinile, nu numai pentru ARO.rflorin19 wrote:,de ce trebuie calculata dimensiunea rotlor in functie de ce rapot avem in diff..
de aceasta legatura depinde performantele dinamice, in primul rand. fiabilitatea componentelor tine de rezistenta materialelor, care asta e alta materie...
- George
- Administrator

da...si sa nu fie de la spiru haret.ydaniel wrote:facultatea de transporturi,sectia autovehicule rutiereGeorge wrote:pt asta va trebui sa te duci la facultatea de autovehicule rutiere. acolo ti se poate demonstra de ce, pentru ca asta e valabila pentru TOATE masinile, nu numai pentru ARO.rflorin19 wrote:,de ce trebuie calculata dimensiunea rotlor in functie de ce rapot avem in diff..
ARO CLUB ROMANIA
- cristi-devildnb
- Membru de elita

daca ai demultiplicare mare planetarele se vor rupe mai repede, deci cu raport de forta rupi mai repede decat cu raport de viteza
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson