Se poate mari greutatea transportata?
-
SebastianB
- Nou venit

Se poate mari greutatea transportata?
Buna seara,
Va rog sa imi spuneti daca se poate mari greutatea pe care o poate transporta o camioneta/platforma/etc.? Adica, de exemplu, daca un Aro 320 poate cara 1.500 kg o pot modifica pentru a putea sa car cu ea 3.000 kg? Sau, daca un pick-up Logan are in fisa tehnica sarcina maxima de 800 kg, o pot face sa care 2.000 kg?
Daca se poate, cum se poate face? Cu arcuri mai puternice? Cu lame mai multe? Cu altfel de roti? Sau spun prostii?
Multumesc frumos.
Va rog sa imi spuneti daca se poate mari greutatea pe care o poate transporta o camioneta/platforma/etc.? Adica, de exemplu, daca un Aro 320 poate cara 1.500 kg o pot modifica pentru a putea sa car cu ea 3.000 kg? Sau, daca un pick-up Logan are in fisa tehnica sarcina maxima de 800 kg, o pot face sa care 2.000 kg?
Daca se poate, cum se poate face? Cu arcuri mai puternice? Cu lame mai multe? Cu altfel de roti? Sau spun prostii?
Multumesc frumos.
- cristian irimescu
- Membru de elita

Re: Se poate mari greutatea transportata?
Nu, nu se poate...depasi MMA a masinii, nu cu acte!!
Fara acte, cred ca da, depinde de inventivitatea si indemanarea ta!! 
- flo
- Membru legendar

Cresteri cu asa procente, putin probabil.
Trebuie sa reziste sasiul, suspensia, transmisia.
Si franele se vor termina repede.
Trebuie sa reziste sasiul, suspensia, transmisia.
Si franele se vor termina repede.
- sorin
- Membru legendar

spui prostii
.
?daca chiar vrei sa faci ce ai spus mai sus cred ca ar trebui sa modifici masina de la ventile pana la oglinzile retrovizoare succes.
- tarzy
- Membru legendar

tu vrei sa modifi in acte? sau sa stii daca masina "trage" in realitate?
in acte cred ca se poate doar "teoretic" .. ptr ca-ti trebuie omologare la RAR, care RAR asa cum stim cu totii este stat in stat.
ARO meu are voie sa traga conform acte 2,3 tone dar cand i-am dat si 3,5 s-a descurcat fara pbe
in acte cred ca se poate doar "teoretic" .. ptr ca-ti trebuie omologare la RAR, care RAR asa cum stim cu totii este stat in stat.
ARO meu are voie sa traga conform acte 2,3 tone dar cand i-am dat si 3,5 s-a descurcat fara pbe
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)
- alex
- Membru legendar

la 320 ar trebui intarit sasiul. apoi arcuri spate.
depinde de terenul pe care o folosesti.
pe forestier cu max 1.5 tone in spate am spart diferentialul.
am auzit ca oamenii pun si 3 tone in spate la 320, dar eu prefer sa nu pun mai mult de 1200kg. nu de alta dar apoi trebuie sa repar tot eu masina si m-am saturat de reparat...
sa vezi ce fisuri/rupturi frumoase de sasiu apar la 320-urile fortate....
depinde de terenul pe care o folosesti.
pe forestier cu max 1.5 tone in spate am spart diferentialul.
am auzit ca oamenii pun si 3 tone in spate la 320, dar eu prefer sa nu pun mai mult de 1200kg. nu de alta dar apoi trebuie sa repar tot eu masina si m-am saturat de reparat...
sa vezi ce fisuri/rupturi frumoase de sasiu apar la 320-urile fortate....
happily mending an Aro 320 D127
-
habibic
- Incepator

Camioneta mea duce linisti 3000kg dar tre sa mergi ince si sa eviti gropi si alte alea , recunosc si eu am rupt planetare sau chiar si puntea dar de dus duce fara probleme.
- axxel4you
- Membru legendar

Nu ar fi mai indicat sa rupi o remorca cu greutati asa mari?
-
habibic
- Incepator

Terenu si drumurile din zona de unde exploatez lemn nu mi-ar permite acest lucru dar in viitorul apropiat imi voi cumpara o remorca.
-
SebastianB
- Nou venit

Multumesc frumos.
Nu despre acte vorbeam, ma interesa daca o camioneta ar putea sa duca pe drumuri de tara undeva pe la 2.500 - 3.000 kg fara sa trebuiasca sa repar la ea o saptamana dupa fiecare drum, mai cu seama ca nici nu ma pricep.
Nu despre acte vorbeam, ma interesa daca o camioneta ar putea sa duca pe drumuri de tara undeva pe la 2.500 - 3.000 kg fara sa trebuiasca sa repar la ea o saptamana dupa fiecare drum, mai cu seama ca nici nu ma pricep.
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Mai omule, care e masina aia pe care sa pui de doua ori masa maxima autorizata si sa nu se strice, sa nu repari la ea? Zau asa...
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- cristi-devildnb
- Membru de elita

poti sa o faci sa care maI mult cu sasiu intarit si 2 foi in plus, dar mai bine iti iei o duba camioneta cu punte dubla pe spate.
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
- alex
- Membru legendar

sau faci doua drumuri pana inveti sa o repari.
mai intelept asa.
mai intelept asa.
happily mending an Aro 320 D127