anvelope agricole profil 'v' ca la tractor

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
blacky
Incepator
Incepator

anvelope agricole profil 'v' ca la tractor

Post by blacky »

Anvelopele agricole profil v cum au tractoarele are cineva idee cu se comporta pe asfalt.Am gasit la un magazin pe 16 la 200ron . Pe macadam cu noroi si zapadada sunt cele mai bune dar eu merg mai mult pe asfalt . Poate cineva sa-mi spuna cat sunt de zgomotoase pe sosea si daca trepideaza masina,oare cu ce viteza poti merge cu ele. Mi-as lua un set sa-l am in anotimpurile de iarna

Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Re: anvelope agricole profil 'v' ca la tractor

Post by Ionut »

Daca-l folosesti pe asfalt, eu zic ca n-are rost :) Suna tare, frana slaba la viteza mare, pe noroi, pamant, iarba merg impecabil, dar pe asfalt... adica astea deja trec la off road extrem, dincolo de simx. De trepidat nu mi s-o parut sa trepideze tare, dar e periculos ca n-ai frana buna la viteza!
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

Anvelopele astea sunt bune numai pentru noroi si eventual zapada cind e peste noroi.. daca e inghetat pamantul, e cam trist, la fel pe asfalt ud, zapada mica pe asfalt, nici macar pe asfalt uscat nu ai aderenta si le tocesti aiurea.. Tractoarele se descurca bine pt ca au rotile imense si merg cu 30kmh, la o masina mica nu e indicat sa mergi pe asfalt cu asa ceva.. doar offroad prin noroi maxim sau zapada adinca, niciodata pe strada cu zapada mica si inghetata.
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Subscriu la cele exprimate de tudop. Pentru asfalt aceste anvelope au toate dezavantajele posibile.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

Cotizo
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cotizo »

Daca vorbiti cu un "anvelopist" competent vi le poate taia in asa fel incat sa aveti un compromis rezonabil. Intrati pe forumul club4x4romania si bagati mesaj la GabiG, va explica el ce si cum.. Am vazut un Patrol cu tractoare facut asa, condus de o doamna care facea sute de kilometri pe sosea, intre intalnirile de offroad...
wagner
Membru
Membru

Post by wagner »

Alte dezavantaje despre care vb din propria experienta inafara de cele enumerate mai sus ar fi > lipsa acuta a stabilitatii in viraje(pe asfalt), atentie pericol !!!
Comportament slab pe plan inclinat lateral / masina tinde sa alunece lateral/.
vorbesc doar de dimensiunea 650/16!! sunt altele mai late pt diferite masini agricole .....cu care nu am experienta! Dupa parerea mea nici in offroad nu sunt asa de bune altfel le ar folosi mai multa lume.

Post Reply